9 Απρ 2015

ΗΠΑ Νέα δολοφονική αστυνομική επίθεση

ΗΠΑ
Νέα δολοφονική αστυνομική επίθεση


ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Ο 50χρονος Αφροαμερικανός Γουόλτερ Λέιμερ Σκοτ είναι το τελευταίο γνωστό θύμα βάρβαρης, εν ψυχρώ, αστυνομικής φονικής βίας στις ΗΠΑ. Επεσε νεκρός το περασμένο Σάββατο στη διάρκεια έρευνας της αστυνομίας για ένα... χαλασμένο φανάρι στο Τσάρλεστον της Βόρειας Καρολίνα στις ΗΠΑ. Το θύμα ωστόσο πανικοβλήθηκε, γιατί νόμιζε ότι τον σταμάτησαν επειδή είχε αφήσει απλήρωτη διατροφή. Οταν ξέφυγε από τον αστυνομικό που τον σταμάτησε, πυροβολήθηκε πισώπλατα οκτώ φορές. Ο δολοφόνος του ήταν ο λευκός αστυνομικός Μάικλ Σλάγκερ, ο οποίος αμέσως μετά έσπευσε να βάλει στο θύμα του και χειροπέδες ενώ είχε ξεψυχήσει.
Ο δράστης ισχυρίστηκε ότι «αναγκάστηκε» να χρησιμοποιήσει πυρ επειδή τάχα ο 50χρονος Αφροαμερικανός του «έκλεψε» το πιστόλι ηλεκτρικής εκκένωσης (Τέιζερ). Και το ψέμα του θα γινόταν, ως συνήθως, πιστευτό, εάν το έγκλημα δεν είχε βιντεοσκοπηθεί από κάποιον διερχόμενο που βρισκόταν τυχαία στην περιοχή. Το βίντεο αποκαλύφθηκε και προκάλεσε πάταγο και νέες διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ.
Ο αστυνομικός συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για φόνο, που επισείουν από τη θανατική ποινή μέχρι 30ετή κάθειρξη. Στο ένταλμα σύλληψης αναγράφεται ότι «ο Τόμας Σλάγκερ ... σκότωσε το θύμα παρανόμως και εκ προμελέτης».
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο αδελφός του θύματος αναρωτήθηκε: «Εάν δεν υπήρχε το βίντεο, θα μαθαίναμε την αλήθεια; Η θα βλέπαμε μία επανάληψη των πρόσφατων περιστατικών (αστυνομικής βίας;)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ