3 Μαΐ 2015

Στις ορέξεις κυβέρνησης - δανειστών τα λεφτά των ασφαλισμένων

Στις ορέξεις κυβέρνησης - δανειστών τα λεφτά των ασφαλισμένων
Η διοίκηση αποφάσισε να μεταφέρει τα ταμειακά διαθέσιμα στην ΤτΕ. Παρέμβαση από σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων



Από τη διαμαρτυρία εργαζομένων και συνταξιούχων την ώρα που συνεδρίαζε η διοίκηση του ΙΚΑ
Από τη διαμαρτυρία εργαζομένων και συνταξιούχων την ώρα που συνεδρίαζε η διοίκηση του ΙΚΑ
«Παρών» στο προσκλητήριο της κυβέρνησης δήλωσε και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΚΑ, που την περασμένη Πέμπτη αποφάσισε να καταθέσει τα ταμειακά του διαθέσιμα στην ΤτΕ. Το ακριβές ποσό που θα διατεθεί δεν προσδιορίστηκε, παρότι αρχικά είχε γίνει λόγος για 70 εκατ. ευρώ. Τελικά, αποφασίστηκε το ποσό να μείνει ανοιχτό με βάση τα ταμειακά διαθέσιμα κάθε μήνα.
Με την απόφαση διαφώνησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, που υπογράμμισε ότι είναι απαράδεκτο ο κόπος των εργαζομένων και των συνταξιούχων να αποψιλώνεται για να πληρωθούν οι δανειστές και οι τράπεζες.
Η συνεδρίαση διακόπηκε αρχικά από τη δυναμική παρέμβαση συνταξιούχων και εργαζομένων, που συγκεντρώθηκαν με κάλεσμα της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και εργατικών σωματείων, έξω από τα γραφεία του ΙΚΑ στην Αγίου Κωνσταντίνου. Η συνεδρίαση διακόπηκε, αλλά συνεχίστηκε αργότερα, οπότε πάρθηκε και η σχετική απόφαση.
«Ας πάρουν την ευθύνη τους απέναντι στην εργατική τάξη και τους συνταξιούχους», σημείωσε ο Δήμος Κουμπούρης, μιλώντας στους συγκεντρωμένους για τη στάση της διοίκησης του ΙΚΑ και υπενθύμισε πως δεν είναι η πρώτη φορά που η διοίκηση παίρνει αποφάσεις ενάντια στους ασφαλισμένους. «Αποδεικνύεται ότι είναι εντεταλμένοι να προωθήσουν αυτή την πολιτική. Κι εμείς είμαστε αποφασισμένοι να την αντιπαλέψουμε», τόνισε.
Στο μεταξύ, με απόφασή του, το 7μελές του ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ στο Αιγάλεω καταγγέλλει τη διοίκηση του Οργανισμού, που «με μεγάλο θράσος τόλμησε, την Τρίτη, να στείλει άλλα 95 εκατομμύρια ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδας, για να ξεπληρώσει το χρέος προς το ΔΝΤ, αυξάνοντας το συνολικό ποσό στα 215 εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια στιγμή, εκατοντάδες σπουδαστές των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ παραμένουμε απλήρωτοι από τον ΟΑΕΔ για το 2015, ενώ αντίστοιχα μόλις ένας στους εννιά δικαιούχους παίρνει το επίδομα ανεργίας».
Οι σπουδαστές καλούν τα 7μελή και 3μελή από τις υπόλοιπες ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ να συζητήσουν και να πάρουν απόφαση για κινητοποίηση, απαιτώντας την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ