15 Ιουν 2015

ΚΕΡΚΥΡΑ-Αντι να ζητησουμε κι εμεις μια γιδα,θελουμε να ψοφησει η γιδα του γειτονα

Φορείς τουρισμού Ιονίου: Με σαθρά κριτήρια η διάκριση νησιών με χαμηλό ΦΠΑ



fpaΤη δυσαρέσκειά τους “για την εφαρμογή μικρού συντελεστή ΦΠΑ σε νησιά του Αιγαίου που

Οικονομικών και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ.κ. Γιάνη Βαρουφάκη και Γιώργο Σταθάκη φορείς του τουρισμού από τα Ιόνια. 

Σύμφων αποτελούν καθιερωμένους τουριστικούς προορισμούς όπως η Μύκονος και η Ρόδος, ο οποίος βαίνει σε βάρος όλων των υπολοίπων”, εκφράζoυν με επιστολή τους προς τους υπουργούςα με την επιστολή, η διάκριση των νησιών όπου εφαρμόζεται χαμηλός ΦΠΑ έγινε με σαθρά κριτήρια και «σήμερα που η χώρα μας χρειάζεται την αναπροσαρμογή των συντελεστών ΦΠΑ για να αυξήσει τα δημόσια έσοδα να συνεχίζεται η παραπληροφόρηση και να προκρίνεται η συνέχιση της προνομιακής μεταχείρισης υπέρ των προνομιούχων».
Όπως επισημαίνουν, «είναι απαράδεκτο να ζητάμε να διατηρηθεί ο χαμηλός συντελεστής για την Μύκονο , την Ρόδο και αντιθέτως νησιά όπως η Ιθάκη, οι Παξοί, η Γαύδος, οι Οθωνοί,η Ερείκουσα να παραμένουν στον κανονικό ΦΠΑ» και τονίζει ότι «είναι βέβαιο ότι η διατήρηση των μειωμένων συντελεστών σε κάποια νησιά θα έχει σαν αποτέλεσμα τα υπόλοιπα νησιά και όλη η Χώρα να επιβαρυνθεί με υψηλότερους συντελεστές ΦΠΑ απλά και μόνον για να διατηρήσουν τα προνόμια τους κάποιοι προνομιούχοι».
Η επιστολή:
«Παρακολουθήσαμε στις 05/06/2015 την ενημέρωση που έκανε ο κ. Πρωθυπουργός στους Αρχηγούς των κομμάτων για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της χώρας μας.
Μεταξύ άλλων ακούσαμε τους ομιλητές να αναφέρονται στον μειωμένο ΦΠΑ στα Ελληνικά Νησιά ή σε άλλες περιπτώσεις στα νησιά του Αιγαίου.
ΛΑΘΟΣ ο μειωμένος ΦΠΑ δεν ισχύει σε όλα τα Ελληνικά νησιά …ούτε σε όλα τα νησιά του Αιγαίου.
Οφείλουμε να διατρανώσουμε την δυσαρέσκειά μας για αυτήν την άνιση αντιμετώπιση και να διαμαρτυρηθούμε για την συνεχιζόμενη προνομιακή μεταχείριση των επιχειρήσεων και των επιτηδευματιών των συγκεκριμένων νησιών σε βάρος όλων των υπολοίπων καθ’ όσον η διάκριση αυτή έγινε με σαθρά κριτήρια και σήμερα που η χώρα μας χρειάζεται την αναπροσαρμογή των συντελεστών ΦΠΑ για να αυξήσει τα δημόσια έσοδα να συνεχίζεται η παραπληροφόρηση και να προκρίνεται η συνέχιση της προνομιακής μεταχείρισης υπέρ των προνομιούχων.
Σε περίπτωση που δεν αλλάξουν οι συντελεστές ΦΠΑ στον Τουρισμό ας πούμε ότι “δεν πειράζει” ας συνεχίσουν οι προνομιούχοι να επωφελούνται εις βάρος των υπολοίπων…αλλά τώρα η Κυβέρνηση συζητά την αύξηση του ΦΠΑ γενικά και για τα ξενοδοχεία να υπάρξει μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία.
Σε αυτή την περίπτωση πιστεύουμε ότι θα είναι σκανδαλώδης μια τέτοια απόφαση ή στρατηγική, δηλαδή η συνέχιση παροχής προνομίων σε κάποια νησιά εις βάρος των υπολοίπων επιχειρήσεων του Τουρισμού, των Νησιών του Ιονίου, της Κρήτης , της Γαύδου και άλλων νησιών με χαμηλό βιοτικό επίπεδο με προβλήματα συγκοινωνίας, απομακρυσμένα από το κέντρο κλπ.
Δεν έχουμε αντίρρηση να θεσπισθεί χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ σε νησιά που έχουν ανάγκη επιβίωσης, που είναι απομακρυσμένα, σε νησιά της αγόνου γραμμής πχ , αλλά είναι απαράδεκτο να ζητάμε να διατηρηθεί ο χαμηλός συντελεστής για την Μύκονο , την Ρόδο …και αντιθέτως νησιά όπως η Ιθάκη, οι Παξοί, η Γαύδος, οι Οθωνοί ,η Ερεικούσα να παραμένουν στον κανονικό ΦΠΑ.
Είναι βέβαιο ότι η διατήρηση των μειωμένων συντελεστών σε κάποια νησιά θα έχει σαν αποτέλεσμα τα υπόλοιπα νησιά και όλη η Χώρα να επιβαρυνθεί με υψηλότερους συντελεστές ΦΠΑ απλά και μόνον για να διατηρήσουν τα προνόμια τους κάποιοι προνομιούχοι.
Παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε τις προτάσεις σας και την στρατηγική σας στην εφαρμογή των συντελεστών του ΦΠΑ στον τουρισμό προκειμένου να υπάρξει ισονομία και αποφυγή αδικιών σε βάρος των πολλών προς όφελος των ολίγων.
1. Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλληνίας και Ιθάκης
2. Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας
3. Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας
4. Ομοσπονδία Καταλυμάτων Κεφαλονιάς-Ιθάκης
5. Ομοσπονδία Συλλόγων επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων-Διαμερισμάτων Λευκάδας
6. Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων-Διαμερισμάτων Ζακύνθου
7. Σύλλογος Επισιτιστικών & Συναφών Επαγγελμάτων Κεφαλονιάς «Ο ΑΡΚΕΙΣΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ