24 Ιουλ 2015

Βρετανία: Στο σφυρί βγάζει η κυβέρνηση Κάμερον δημόσιες εκτάσεις αξίας 20 δισ. λιρών

Βρετανία: Στο σφυρί βγάζει η κυβέρνηση Κάμερον δημόσιες εκτάσεις αξίας 20 δισ. λιρών
Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν (Φωτο ΑΡ)

Η βρετανική κυβέρνηση θα ζητήσει από τα υπουργεία και τις κρατικές υπηρεσίες της χώρας να υποδείξουν συγκεκριμένες εκτάσεις του Δημοσίου που μπορούν να πωληθούν, στο πλαίσιο των σχεδίων για περικοπές ύψους 20 δισ. λιρών από τις κρατικές δαπάνες, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν.
Μετά την εκλογική νίκη του Μάη, ο Όζμπορν έχει ήδη παρουσιάσει σχέδια για περικοπή 12 δισ. λιρών από τον προϋπολογισμό των υπηρεσιών Πρόνοιας, καθώς προσπαθεί να ισοσκελίσει και πάλι τα δημόσια οικονομικά της χώρας. Ξεκινώντας μια επανεξέταση των δαπανών σήμερα, τα αποτελέσματα της οποίας θα δημοσιοποιηθούν στις 25 Νοέμβρη, ο Όζμπορν είπε ότι η κυβέρνηση θα έχει εξοικονομήσει 98 δισ. λίρες έως το 2015/16 αλλά πρέπει να κάνει «περισσότερα με χαμηλότερο» κόστος στις δημόσιες υπηρεσίες.
«Κατά τη διάρκεια της τελευταίας βουλής, η κυβέρνηση πέτυχε τη μείωση των δημοσίων δαπανών στην οποία δεσμεύθηκε και μείωσε περισσότερο από το ήμισυ το έλλειμμα του προϋπολογισμού που κληρονόμησε», είπε ο Όζμπορν,
«Ωστόσο, ακόμα δανειζόμαστε 1 λίρα για κάθε 10 λίρες που ξοδεύουμε και το εθνικό χρέος παραμένει στο υψηλότερο επίπεδό του για 50 χρόνια. Εάν δεν διαχειριστούμε αυτό το χρέος, διατρέχουμε κινδύνους με την οικονομική μας ασφάλεια».
Παρότι η Βρετανία δεν είναι στο ευρώ, ούτε αντιμετωπίζει τόσο οξεία οικονομική κρίση όπως η Ελλάδα, οι πολιτικές που ακολουθεί η βρετανική κυβέρνηση προσομοιάζουν τις πολιτικές που επιβάλλονται στον ελληνικό λαό, αποδεικνύοντας ότι είτε με ευρώ, είτε με λίρα, είτε με δραχμή, με μνημόνια ή χωρίς, οι αντιλαϊκές πολιτικές αποτελούν μονόδρομο για όλες τις καπιταλιστικές οικονομίες, προκειμένου να επιτευχθεί η ανάκαμψη της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ