22 Αυγ 2015

Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ ΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

 Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ ΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗ


Καμιά φορά ακούς φτωχούς λαϊκούς ανθρώπους να λένε για την εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής: ότι μπορεί να είναι ότι είναι, αλλά… τα λένε για τους καναλάρχες, τα χώνουν στους εθνικούς εργολάβους, βρίζουν τους τραπεζίτες κτλ.

Αλήθεια έχετε υπόψη σας τι προέβλεπε  το πρόγραμμα του ιταλικού  φασισμού κατά την περίοδο 1919-1922, πριν δηλαδή αναλάβουν την εξουσία;

Κατάργηση της Μοναρχίας, της Συγκλήτου και των Ευγενών.

Δημοκρατική και καθολική ψηφοφορία για την εκλογή Συντακτικής Συνέλευσης ως Ιταλικό Τμήμα της Διεθνούς Συντακτικής Συνέλευσης των Λαών.

Διεθνής αφοπλισμός και κατάργηση της αναγκαστικής στρατιωτικής θητείας.

Δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Δήμευση των πολεμικών υπερκερδών και φορολογία του κεφαλαίου: κατάργηση του Χρηματιστηρίου και διάλυση των εταιρειών περιορισμένης ευθύνης και των τραπεζών.

Η γη στους αγρότες.

Μεταφορά του ελέγχου της βιομηχανίας στα συνδικάτα τεχνιτών και εργατών….


O Χίτλερ επιθεωρεί τις εγκατασάσεις της ThyssenKrupp, συνοδευόμενος από τους ιδιοκτήτες.

Μήπως γνωρίζετε και το πρόγραμμα του γερμανικού εθνικοσοσιαλισμού; Το περίφημο Πρόγραμμα των Είκοσι πέντε Σημείων το οποίο υιοθετήθηκε το 1920 από τους Ναζί; Μεταξύ άλλων ετερόκλητων στοιχείων, προέβλεπε:

Κατάργηση του εισοδήματος από επενδύσεις.

Σπάσιμο των δεσμών του τόκου.

Δήμευση όλων των τραστ.

Διαμοίραση των κερδών στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Δήμευση χωρίς αποζημίωση όλων των γαιών με στόχο τη χρήση τους από την κοινότητα.

Θανατική ποινή στους τοκογλύφους και τους κερδοσκόπους.

Έχουμε πλέον την ιστορική πείρα, αλλά και την υποχρέωση θα μου επιτρέψετε να πω, να ξεχωρίζουμε το ειλικρινές πολιτικό πρόγραμμα και στόχο από τη δημαγωγία. Στην περίπτωση του φασισμού μιλάμε για μια ξεδιάντροπη ατιμία, για μια ανενδοίαστη δημαγωγία, μιας και τα συγκεκριμένα τομάρια επειδή πάντα βγαίνουν από τις τρύπες τους σε περιόδους καπιταλιστικής κρίσης, που μεγάλες μάζες λαϊκών ανθρώπων ζουν μέσα στην ανέχεια και στις στερήσεις, χρησιμοποιούν σοσιαλιστική έως και επαναστατική φρασεολογία, λέγοντας απλά αυτά που θέλουν να ακούσουν οι φτωχοί άνθρωποι για να τους εγκλωβίσουν στα δίχτυα του φασισμού και να τους καταστήσουν στην ουσία ακίνδυνους για το σύστημα που τους καταδικάζει στη φτώχεια.

Κάποτε δυο ένθερμοι φοιτητές και θιασώτες του εθνικοσοσιαλισμού πλησίασαν τον Γκέμπελς αναζητώντας μια εξήγηση πως θα μπορούσε να υλοποιηθεί το «Σπάσιμο των δεσμών του τόκου», έλαβαν την απάντηση ότι το μόνο «σπάσιμο που πιθανόν να πραγματοποιούνταν ήταν εκείνο του κεφαλιού όσων επιχειρούσαν να κατανοήσουν αυτόν τον όρο.

Εκείνο όμως που αποκαλύπτει πανηγυρικά τον χαρακτήρα και τον ρόλο του φασισμού και στον πλέον δύσπιστο, είναι μια επίσημη επιστολή από την περιφερική ηγεσία του ναζιστικού κόμματος στη Δρέσδη προς τον βιομήχανο Φρίτσε, στη Βαϊμάρη, ο οποίος είχε διστάσει να προσφέρει οικονομική στήριξη εξαιτίας της διεξαχθείσας «αντικαπιταλιστικής» προπαγάνδας:

«Μην αφήνετε τον εαυτό σας να οδηγείται σε διαρκή σύγχυση εξαιτίας των αναγραφόμενων στις αφίσες μας… Φυσικά, υπάρχουν συνθήματα του τύπου ‘Κάτω ο καπιταλισμός’ κλπ. ωστόσο, αυτά είναι αναμφισβήτητα απαραίτητα, διότι υπό τη σημαία του ‘εθνικά γερμανικού’ ‘η μόνο του ‘εθνικού’, πρέπει να ξέρετε ότι δε θα καταφέρουμε ποτέ το στόχο μας, δε θα έχουμε κανένα μέλλον. Πρέπει να μιλήσουμε τη γλώσσα των πικραμένων σοσιαλιστών εργατών… αλλιώς δε θα μπορέσουν να αισθανθούν οικεία μαζί μας. Δεν προσερχόμαστε με ξεκάθαρο πρόγραμμα για λόγους διπλωματίας»

(Από το βιβλίο του Μόουερ, Η Γερμανία γυρίζει το χρόνο πίσω, σελ. 150)



Κατάλαβες πικραμένε μου συνάδελφε, πατριώτη, συνάνθρωπε; Σου λένε αυτά που θες να ακούσεις για να αισθανθείς οικία μαζί τους. Μην τους κάνεις τη χάρη λοιπόν, στείλε τους πάλι πίσω στα λαγούμια τους, εκεί στα σκοτάδια που ανήκουν, εμείς έχουμε άλλη δουλειά, την ανατροπή ενός συστήματος που σάπισε και βρωμάει φασισμό και κυρίως την οικοδόμηση της καινούργιας κοινωνίας.


Αναρτήθηκε από ΤΣΟΥΧΤΡΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ