5 Δεκ 2015

ΟΥΚΡΑΝΙΑ Συνεχείς βομβαρδισμοί


ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Συνεχείς βομβαρδισμοί

Το πρωί της Παρασκευής δυνάμεις της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου έπληξαν κατοικημένες περιοχές της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, ενώ χτυπήθηκε και ένα σχολείο. Είχε προηγηθεί μια σχετικά ήσυχη νύχτα χωρίς βομβαρδισμούς, ωστόσο το πρωί στο στόχαστρο βρέθηκαν η κωμόπολη Σιροκίνο, το χωριό Κομιντέρνοβο στην Αζοφική όπως και Γκορλόφκα και το χωριό Ζαΐτσεβο. Οι επιθέσεις αυτές προκάλεσαν σημαντικές υλικές ζημιές αλλά όχι ανθρώπινα θύματα, αφού πολλοί ενήλικες και παιδιά πρόλαβαν να μπουν στα καταφύγια.
Οι κινήσεις αυτές, αν συνδυαστούν με την επανασυγκέντρωση οπλικών συστημάτων πυροβολικού και αρμάτων μάχης, που μεταφέρει ο ουκρανικός στρατός ακόμα πιο κοντά στη γραμμή αντιπαράθεσης, δείχνουν ότι εντείνονται οι προετοιμασίες για νέα στρατιωτική κλιμάκωση.
Στην ίδια κατεύθυνση συνέχεια στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία (ως μέρος της ευρύτερης ενδοϊμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης έδωσε ο μεγαλοκαπιταλιστής Πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, μιλώντας για τις κυρώσεις που θεωρεί «εγγύηση για την αποτροπή επίθεσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας».
Συγκεκριμένα, μιλώντας σε εκδήλωση του στρατού για την απονομή βραβείων σε στρατιώτες ο Ποροσένκο, σημείωσε ότι «η επέκταση των κυρώσεων θα δώσει σίγουρα κάποιες εγγυήσεις ενάντια σε μια πλήρους κλίμακας επίθεση της Ρωσίας και τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών για το κατεχόμενο Ντονμπάς (Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ), ώστε να επιστρέψει υπό την κυριαρχία της Ουκρανίας».
Την ίδια ώρα, το ουκρανικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2015 έχει υπογράψει πάνω από 100 συμφωνίες με στρατιωτικές δυνάμεις άλλων χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ