5 Δεκ 2015

Ο κύριος «τέλος-της-ιστορίας» στο πλευρό των φασιστών της Ουκρανίας

 Ο κύριος «τέλος-της-ιστορίας» στο πλευρό των φασιστών της Ουκρανίας

Όχι ότι μας κάνει εντύπωση αλλά…

Ο Φράνσις Φουκογιάμα ανεμίζει τα λάβαρα του πολέμου και ζητάει εξοπλισμό και στήριξη του ουκρανικού ακροδεξιού καθεστώτος.

Ο Φράνσις Φουκογιάμα έγινε παγκοσμίως γνωστός, to 1989, για το έργο του «Το τέλος της ιστορίας» στο οποίο προέβλεπε τον οριστικό θάνατο των ιδεών του κομμουνισμού και την τελική νίκη της Δυτικής «δημοκρατίας» με την εξάλειψη κάθε εναλλακτικού κοινωνικοπολιτικού μοντέλου. Με άλλα λόγια ο Φουκογιάμα υπήρξε ο προφήτης της παντοκρατορίας του καπιταλισμού, και μάλιστα του νεοφιλελεύθερου μοντέλου του, εξέλιξη που ονόμασε «τέλος της ιστορίας».

Ο πλέον αγαπημένος ίσως διανοητής της Δύσης σε πρόσφατη συνέντευξή του αναφέρθηκε στην πρόσφατη κρίση στην Ουκρανία. Αφού κατονόμασε την Ρωσία και την Κίνα ως τους δύο μεγαλύτερους κινδύνους για τη δημοκρατία χαρακτήρισε την Πορτοκαλί «Επανάσταση» και το κίνημα Μαϊντάν ως θετικά και απαραίτητα γεγονότα ενώ σημείωσε πως κατά τη γνώμη του η μετά-Μαϊντάν ηγεσία της Ουκρανίας έχει καταφέρει να περιορίσει την διαπλοκή…
 
«Το Μαϊντάν είναι ένα τεράστιο ιστορικό γεγονός κι ένα απ’ τα πιο σημαντικά της εποχής μας … Είναι μια τεράστια μάχη για την εξάπλωση μορφών δημοκρατικής εξουσίας.»

Αφού λοιπόν οι νεοναζί στους δρόμους του Κιέβου, παρέα με τον ολιγάρχη Ποροσένκο, δίνουν την τεράστια μάχη τους για την εξάπλωση της δημοκρατίας, κατά τον Φουκογιάμα, αυτό που η Δύση πρέπει να κάνει είναι να στηρίξει οικονομικά και στρατιωτικά την Ουκρανία απέναντι στο ενδεχόμενο να πάρει ο Πούτιν το Κίεβο μέσα σε δύο εβδομάδες και γιατί όχι, να προχωρήσει ακόμα πιο πέρα…
Άλλωστε, όπως αναφέρει ο ίδιος, το ΝΑΤΟ πρέπει να ξαναγίνει στρατιωτική συμμαχία καθώς τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχει μεταβληθεί σε κλαμπ προώθησης της δημοκρατίας!

πηγές:
Ταυτόχρονα η κατάσταση στο Ντονμπάς παραμένει τεταμμένη καθώς ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να βομβαρδίζει περιοχές της ΛΔ Ντονιέτσκ ενώ στις συναντήσεις των ομάδων εργασίας στο Μινσκ έχει υπάρξει σοβαρή διαφωνία σχετικά με τον καθορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών στις απελευθερωμένες περιοχές του Ντονμπάς. Ο εκπρόσωπος της ΛΔ Ντονιέτσκ, Ντένις Πουσίλιν, κατήγγειλε σήμερα πως η ουκρανική αντιπροσωπεία δεν παρουσιάστηκε στη σημερινή συνάντηση, που είχε ως στόχο να βρεθεί λύση στο θέμα των τοπικών εκλογών, χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση.
Πηγή: solidarityantifascistukraine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ