2 Μαρ 2016

Μαθήματα τακτικής ... για το ξέπλυμα του βρώμικου κρίματος

Μαθήματα τακτικής ... για το ξέπλυμα του βρώμικου κρίματος

    ▬  Τι ήταν αυτό ?? Ο Τσίπρας πήγε στον Χατζηνικολάου ή ο Χατζηνικολάου στον Τσίπρα ?? Κανόνας: Οταν στην πρωθυπουργική συνέντευξη ... αποκοιμιέσαι (και προσπαθείς να την δείς την άλλη μέρα) ... ή ζείς στην "ευτυχισμένη" δημοκρατία ... ή συνέβη ένα ραφινάτο ξέπλυμα. Είναι ο Τσίπρας ένας πρωθυπουργός που δεν μπορεί να τον στριμώξει και ένα παιδάκι της έκτης δημοτικού ?? Είμαστε με τα καλά μας ?? 
     
    ▬  Το παιχνιδάκι άρχισε ... με το προσφυγικό. Πάλι καλά που δεν κουβέντιασαν για το μεταναστευτικό ή το λαθρομεταναστευτικό  !! Ο Χατζηνικολάου εξαρχής έθεσε το θέμα ... "οι ευθύνες της κυβέρνησης και οι ευθύνες της άλλης πλευράς" !!! Με λίγα λόγια θα μιλήσουμε απόψε παιδάκια ... για τους κακούς που θέλουν να ρίξουν τον Τσίπρα που αγωνίζεται έχοντας στο πλευρό του μόνο 2-3 καλούς φίλους. Και ποιός είναι ωρέ παιδιά ... ο καλύτερος φίλος της χώρας και του πρωθυπουργού ?? Μα βρέ κουτά ... η πάλαι ποτέ go back κυρία Μέρκελ !!! Τσιμουδιά ο σοβαρός δημοσιογράφος !!!! ... "ναι αλλά η κυρία Τασία" ... ο έγκυρος δημοσιογράφος. Ούτε ο Μήτσος ο Διαμαντίδης τέτοιες ... ασίστ !!! Και ο πρωθυπουργός "σκόραρε" ... "ο πόλεμος στην Συρία είναι το αποτέλεσμα των παράλογων επιλογών της Δύσης" !!! Οταν βαφτίζεις τον ιμπεριαλισμό ... απλά παράλογη επιλογή ... τότε μάλλον ψάχνεις τον "λογικό ιμπεριαλισμό". Αλλά και πάλι τσιμουδιά δεν έβγαλε ο δημοσιογράφος. Δεν θυμήθηκε πως ... απο χρόνια ο Τσίπρας μαζί με τον νεοφιλελέ και αριστεροκεντρώο συρφετό ... υποστήριζαν άμεσα την αμερικανοαντιπολίτευση της Συρίας και έμμεσα τον ISIS. Δεν θυμήθηκε καθόλου πως τον πόλεμο τον κάνουν τα συνεταιράκια στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ !!!
          Ομως ο δημοσιογράφος κάποια στιγμή ... "αγρίεψε" ... "θέλω να σταθώ στο γεγονός οτι βάλαμε μπάστακα στο Αιγαίο το ΝΑΤΟ". Εδώ ο έγκυρος δημοσιογράφος δεν έκανε strait assist αλά Διαμαντίδη ... αλλά assist "κάνω πως θα επιτεθώ" αλά Σπανούλη. Η "άγρια" επίθεση του δημοσιογράφου για το ΝΑΤΟ ... έγινε τελικά ερώτημα για την Frontex !!! Ο Τσίπρας μας εξήγησε πως αφόπλισε το blame game των συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης ... πως (δεν) έγινε λαγός απο την Ρόδο όταν πετούσε για Ιράν ... πως θα βάλει την Τουρκία στην θέση της με την συνεργασία (!!!) ... πως μας έσωσε οριστικά απο την έξοδο απο την Σένγκεν ... μας έμαθε και λίγη σύγχρονη γραμματική (το ντεφάκτο, των ντεφάκτων) ... το βέτο, τα βέτα ... δεν έβαλα βέτο βρε κουτά, έκανα κάτι πιό πουτανιάρικο απλά επιφυλάχθηκα ... του φίλου μου του Βέρνερ, καγκελάριου της Αυστρίας του τόπα πως θα το φάει το κεφάλι του ... να μόλις τώρα Νίκο με πήρε στο τηλέφωνο ο Γιούνγκερ και μου είπε πως μας υποστηρίζει ... θα φιλοξενήσουμε τους πρόσφυγες (σημείωση: που δεν θέλουν να φιλοξενηθούν, αλλά να φύγουν) σε ωραιότατα hotspot για να μην τους βλέπουν οι τουρίστες ... αλλά τελικά μην ανησυχείτε βρέ με το ΝΑΤΟ αφού πάμε για Νόμπελ. Δεν το έχετε καταλάβει ?? Το λέει και το μεγάλο κανάλι !!! Είδατε τι ωραία ένας έγκυρος δημοσιογράφος και ένας σοβαρός πρωθυπουργός ... ξεμπλέκουν με τον ιμπεριαλισμό στο άψε-σβήσε.
          Σε μιά τέτοια συνέντευξη ποιός άραγε είναι ο καλύτερος τρόπος γιά να κλείσει το θέμα του προσφυγικού ?? Μα βρέ κουτά ... με μιά χρυσαυγίτικη ερώτηση που δεν θα πάρει απάντηση !!! "Κύριε πρωθυπουργέ θα επιδοτήσουμε ενοίκιο για τους πρόσφυγες ... σε σπίτια που θα χάνουν οι έλληνες στους πλειστηριασμούς ??"



    ▬  Στην συνέχεια το παιχνίδι πέρασε στην αξιολόγηση. Τι ωραία και χαρωπά ... που πήδηξαν και οι δυό ... τα μνημόνια που θα έσκιζε ο Τσίπρας. Εδώ δεν υπάρχει ασίστ ... εδώ επιχειρεί να πάει κατευθείαν ... σε κάρφωμα ο παίκτης. Εγινε μιά κουβεντούλα ... σαν αυτές που ακούγαμε πριν απο 4-5 χρόνια ... ανάμεσα σε έναν πασόκο και έναν νεοδημοκράτη. Δηλαδή ?? "Εφαρμόζουμε την συμφωνία κατά γράμμα ... η αξιολόγηση θα κλείσει ... οι καταθέσεις δεν πρόκειται να κουρευτούν" !!! Ησυχάστε παιδιά ... όλα θα πάνε καλά ... το είπε ο Τσίπρας. Ειδικά τώρα που παρά τα κόλπα που μας κάνει το ΔΝΤ ... "μας υποστηρίζει ο Σόιμπλε" !!! Το παλληκάρι κάρφωσε τελικά ... απάνω στο στεφάνι. Παρ΄όλα αυτά ο δαιμόνιος δημοσιογράφος ... παίρνει το ριπμάουντ ... και ξαναδίνει ασίστ ... 

- "Μήπως για να γλυτώσουμε απο το κακό ΔΝΤ πρέπει η Ευρώπη να εξαγοράσει το δάνειο του ΔΝΤ ??" ... 
- "Δεν είναι εκεί το ζήτημα. Το ζήτημα είναι να υπάρξει μιά συμφωνία ανάμεσα στους θεσμούς για να προχωρήσουμε"
- "Ναι αλλά πως θα συμφωνήσουν οι θεσμοί αφού το ΔΝΤ ζητάει και άλλη μείωση συντάξεων ??"
- "Αυτά είναι νεοφιλελεύθερες εμμονές !!! Αλλά εμείς μόνοι μας πρέπει να κάνουμε την μεταρρύθμιση."  Συμπέρασμα: Αφού οι προηγούμενοι ήρθαν και ξέσκισαν τον κάθε μισθωτό ... έρχεται ο Τσίπρας να ξεσκίσει όλα ανεξαιρέτως τα μεσαία στρώματα ... βαφτίζοντάς το ... "δίκαιη κοινωνική συμφωνία". Τι δεν είναι όλα μέλι-γάλα ??
    
      Οταν ρωτάς τον Τσίπρα για το ... go back κυρία Μέρκελ και για το πώς έγινε το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα ΝΑΙ ... και αυτός σου λέει τάχα "αγαναχτισμένος" πως θα απαντήσει σε όλα για να τελειώνει ... "αυτή η πλάκα" και δεν απαντάει τίποτα ... όταν του λές πως ο Βαρουφάκης ισχυρίζεται πως στο δημοψήφισμα ήθελες να βγεί το ΝΑΙ ... (θυμάστε όταν ο Τσίπρας είχε ξαμολύσει τους μισούς ΑΝΕΛ και όλο το παπαδημουλαίικο ... υπέρ του ΝΑΙ ?? - αυτό το λέω εγώ, δεν το είπε ο Χατζηνικολάου, το ξέχασε) ... και ο Τσίπρας σου απαντάει πως αυτό "είναι ανοησία επειδή τότε είχε δηλώσει πως θα παραιτηθεί εαν βγεί το ΝΑΙ" ... και σύ ο έγκυρος δημοσιογράφος ξεχνάς ξαφνικά οτι τότε ο Τσίπρας δήλωνε απο το πρωί μέχρι το βράδυ πως ότι και να βγάλει το δημοψήφισμα, σε δυό μέρες θα φέρει συμφωνία ... παρά κάθεσαι και τον κοιτάς με αυτό το ύφος ... 
          ... τότε ... ή βλάκας είσαι ή "στημένος". Το πράγμα καταντάει γελοίο όταν ο πρωθυπουργός Τσίπρας σου δηλώνει πως εκείνες τις κρίσιμες μέρες ... υπήρχε η απειλή να καταλάβουν το Μέγαρο Μαξίμου ... ποιοί ?? ... ο Αρης ο Σκάις και ο Τζήμερος !!!! Αμ γιατί νομίζατε πως έβγαλε έρπη το παλληκάρι. Απ΄την Μέρκελ ??

      Ας μην χαλάμε Αλέξη την διαθεσή μας με περασμένα ξεχασμένα ... "Δεν μου απαντήσατε όμως πότε θα επιστρέψει η Τρόικα ?? Υπάρχει μεγάλη αγωνία στην αγορά !!!" Απάντηση ... "Το Πάσχα θα ρθεί μαζί με την Ανάσταση της οικονομίας" !!! Αααα ωραία ησυχάσαμε. 

          Τώρα όμως Αλέξη ... ήρθε η ώρα να σου βάλω κάτι δύσκολο. "Σε τι διαφέρει η κυβέρνηση του Σύριζα απο τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις ??" ... "Εμείς δίνουμε τα στικάκια στην δικαιοσύνη ... Εεεεε εμείς φέραμε το παράλληλο πρόγραμμα ... αλλά δεν πανηγυρίζουμε !!! Εχετε εσείς κύριε Χατζηνικολάου κάτι πιό αριστερό να μας προτείνεται ??Εδώ τερματίζει η λογική.

      Αφού λοιπόν ο δημοσιογράφος έστρωσε κάμποσες μπαλιές για να κάνει ο Τσίπρας ανώδυνα το κομμάτι του σε σχέση με τα σενάρια εκλογών ή οικουμενικής ... πέρασαν στο θέμα των καναλιών ... 

- "Γιατί κύριε πρόεδρε επιτρέπεται μόνο 4 κανάλια ενώ σήμερα υπάρχουν 8 και σίγουρα κάποιοι εργαζόμενοι θα μείνουν στον δρόμο ??"
- "Επειδή τόσα επιτρέπει η αγορά. Εχετε δεί την διαφημιστική πίττα ?? Δεν φτάνει για όλους και γι΄αυτό επικρατεί η διαπλοκή"
- "Και γιατί δεν αφήνεται να κάνει την ρύθμιση η ίδια η αγορά ??"
- "Και γιατί τόσα χρόνια δεν έχει κάνει την ρύθμιση η αγορά κύριε Χατζηνικολάου ??"
- "Επειδή δεν έχει κανόνες. Φτιάξτε τους κανόνες και μην κλείνετε τα κανάλια. ... Ξέρετε εγώ σας ρωτώ με την αγωνία του δημοσιογράφου ... όπως ξέρετε εγώ δεν ενδιαφέρομαι για τηλεοπτική άδεια, ενδιαφέρομαι μόνο για τους συναδέλφους που θα χάσουν την δουλειά τους αλλά πέστε μας θα φτιάξετε και θεματικά πανελλαδικά κανάλια ??" !!! Προφανώς ο Τσίπρας δεν απάντησε για τα θεματικά κανάλια. Ο νοών νοείτω. Αλλα σχόλια είναι περιττά. 


Να και η στιγμή που ο Χατζηνικολάου ... "δέρνει" τον Τσίπρα για την γάτα των Ιμαλαίων.
       Η γάτα των Ιμαλαίων. "Μπορεί αν χρειαστεί να συναντήσω και τον διάβολο αλλά δεν θα του πουλήσω την ψυχή μου ... σε τέσσερις εκλογές δεν σήκωσα ούτε μιά στιγμή το τηλέφωνο για να ζητήσω χάρη απο κανέναν" ... αφού τους έβλεπα σε συνομωτικά ραντεβού. Τι διάολο ψάχνει κάποιος απ΄τον διάβολο και συναντιέται μαζί του τέσσερις φορές στα κρυφά ?? 
- "Εαν είχα κάνει συναλλαγή με τον Ψυχάρη την άλλη μέρα θα με βλέπατε στο MEGA. Είναι σωστό το επιχειρημά μου ??"
- "Φαντάζομαι" !!! Ούτε για πέμπτη δημοτικού ... λέμε.              



                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ