18 Απρ 2016

"Τσιπροεπαναστάτες"

 "Τσιπροεπαναστάτες"


Επαναστάτες του καναπέ… του τσίπουρου και του μεζέ!


Aπο το agkidapress.gr




Κάθε φορά που ξυπνούν από την αριστερή πλευρά, βλέπουνε όνειρα επαναστατικά! Άρχισαν τις τελευταίες μέρες οι επαναστάτες της δεκάρας, σ’ ένα διάλειμμα από τα τσιμπούσια, την προσπάθεια να το ρίξουν στην επαναστατική γυμναστική! Ξαμολήθηκαν και επιτίθενται στο οργανωμένο ταξικό κίνημα γιατί δεν κράτησε τους αγρότες στα μπλόκα μέχρι η Αριστερά, την οποία στήριζαν με διαδηλώσεις μέχρι πρότινος, να φέρει τα νομοσχέδια στη Βουλή! Δεν πρέπει να παρεξηγεί κανείς τις εξυπνάδες των «παιδιών», γιατί ο μισθός τους προφανώς πέφτει κάθε μήνα! Γιατί ποτέ στη ζωή τους δεν δούλεψαν τη γη κι έτσι δεν ξέρουν ότι μόνη της δεν καρπίζει! Αν δεν την καλλιεργήσεις δεν θα φας! Κι οι αγρότες από τα μπλόκα τις οικογένειές τους να τις ταΐσουν δεν θα μπορούσαν! Πήγαν λοιπόν στα χωράφια τους, τηρώντας στάση αναμονής για να ξαναβγούν στους δρόμους μαζί με τον υπόλοιπο λαό, αν η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει τους νόμους λαιμητόμους! Βέβαια τα «παιδιά της επανάστασης» δεν αντιλαμβάνονται ότι οι αγρότες δεν βγήκαν στους δρόμους για τσίπουρο και μεζέ, όπως εκείνοι! Βγήκαν στο δρόμο για να υπερασπίσουν τη γη που τους ταΐζει κι έφυγαν από το δρόμο για να την καλλιεργήσουν και θα ξαναβγούν στο δρόμο μόλις χρειαστεί! Οι αγρότες δεν είναι αεριτζήδες! Πρέπει να δουλέψουν για να φάνε και να ταΐσουν τις οικογένειές τους!
Οι επαναστάτες του καναπέ, του τσίπουρου και του μεζέ ανακάλυψαν επίσης τις τελευταίες μέρες ότι υπήρχε κλίμα τέτοιο που επέτρεπε στις ταξικές δυνάμεις να κρατήσουν τον κόσμο στους δρόμους από την 24ωρη απεργία της 4ης Φλεβάρη μέχρι και σήμερα, αλλά αυτές προδοτικά δεν το έκαναν! Ίσως το συμπέρασμα αυτό το βγάζουν από τα «τεράστια» ποσοστά της δημοσιοϋπαλληλικής απεργίας της 7ης του Απρίλη! Ίσως πάλι για τα συμπεράσματά τους να φταίει η ποιότητα του τσίπουρου που πίνουν και θα πρέπει να αλλάξουν προμηθευτή! Ίσως όμως η παρέμβασή τους να μην οφείλεται ούτε σε αφέλεια, ούτε σε αλκοόλ και αυτό είναι το χειρότερο!!



Η διάθεση του λαού να μην αφήσει να περάσουν οι νόμοι λαιμητόμοι του φορολογικού και του ασφαλιστικού διαφάνηκαν με την τεράστια συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της 4ης Φλεβάρη, όπου ο λαός πήρε μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις των ταξικών δυνάμεων, γυρίζοντας την πλάτη στους κυβερνητικούς συνδικαλιστές και στους επαναστάτες του καναπέ, του τσίπουρου και του μεζέ, οι οποίοι καταγγέλλουν τους κυβερνητικούς, αλλά κάθε φορά μαζί διαδηλώνουν για να μην διασπάσουν το κίνημα! Η διάθεση του λαού να αντιπαρατεθεί με τα νέα αντιλαϊκά μέτρα φάνηκε και με τη συμμετοχή του στις πολύμορφες εκδηλώσεις των ταξικών δυνάμεων μετά την 24ωρη απεργία. Η κυβέρνηση και τα διεθνή αντιλαϊκά κέντρα μετά την λαϊκή κινητοποίηση αναδιπλώθηκαν πηγαίνοντας όλο και πιο πίσω την ψήφιση των νέων νόμων λαιμητόμων! Από την 24ωρη απεργία της 4ης του Φλεβάρη πέρασαν δυόμιση μήνες! Όλο αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι έπρεπε να συρθούν σε μια απεργία διαρκείας και οι αγρότες σε διαρκή αποχή από την καλλιέργεια;! Σε πόσες μέρες εκτιμούν οι επαναστάτες του καναπέ ότι θα εκφυλιζόταν το κίνημα;!
Εάν οι ταξικές δυνάμεις ακολουθούσαν την πρόταση των επαναστατών του καναπέ, το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό θα είχαν ήδη ψηφιστεί! Γιατί όταν θα ερχόταν προς ψήφιση τα νομοσχέδια, στους δρόμους δεν θα ήταν κανείς, αφού η απεργία θα είχε ήδη εκφυλιστεί μέσα σε λίγες ημέρες! Τώρα το ότι με την επανάσταση και την απεργία δεν παίζουμε, για τους όψιμους επαναστάτες είναι ψιλά γράμματα! Σήμερα ο λαός είναι σε εγρήγορση, σε ετοιμότητα! Ο λαός θα ξεχυθεί στους δρόμους για να τσακίσει την νέα αντιλαϊκή επίθεση, ακόμα κι αν αυτή εκδηλωθεί την Μεγάλη Εβδομάδα. Γιατί οι ταξικές δυνάμεις θα είναι εκεί. Όπως ήταν εκεί και στον αγώνα για να πετύχει η δημοσιοϋπαλληλική απεργία! Καλά θα ήταν να μας πουν οι επαναστάτες του καναπέ, εκείνοι που βρίσκονταν, πριν να «σταυρώσουν» όσους λιώνουν παπούτσι όχι απλά για την επιτυχία των απεργιών, αλλά για την ανατροπή της σάπιας εκμεταλλευτικής κοινωνίας! Και μη μας φέρουν ως παράδειγμα τις διαδηλώσεις που έκαναν μαζί με τους Συριζαίους για να στηρίξουν τη διαπραγμάτευση του Τσίπρα!
Νάβις




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ