22 Απρ 2016

Η επιβράβευση των εταίρων τους ... για τη φροντίδα τους στο κεφάλαιο

 Η επιβράβευση των εταίρων τους ... για τη φροντίδα τους στο κεφάλαιο


gallery thumbnail
Εντυπωσιάζουν τα κυβερνητικά στελέχη όποτε δίνουν αναφορά στο κεφάλαιο για το τι έκαναν και τι άλλο προτίθενται να κάνουν για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του. Για παράδειγμα, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, παρουσίασε μια τέτοια αναφορά απ' το βήμα της τρίτης οικονομικής διάσκεψης της Ελληνικής Ενωσης Επιχειρηματιών.
Είπε για όσα έκαναν:
"Το κρίσιμο ερώτημα είναι τι εμποδίζει την ανάκαμψη; Εμείς αμφισβητήσαμε με συνέπεια, και πριν και αφότου αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας, τη λογική των προγραμμάτων σκληρής λιτότητας ... Και διεκδικήσαμε μια εναλλακτική οικονομική πολιτική ... Παρά τους αδιάσπαστους συσχετισμούς που αντιμετωπίσαμε, καταλήξαμε με μια συμφωνία που έμμεσα αναδιαρθρώνει το χρέος μέσω των καλύτερων όρων χρηματοδότησης. Χαμηλώνει τα πρωτογενή πλεονάσματα. Δίνει έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της οικονομίας. Ανοίγει το δρόμο της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους με το πέρας της πρώτης αξιολόγησης ... Φροντίσαμε ωστόσο, κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, να μην αμφισβητηθεί η σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας. Τώρα υπάρχουν τα στοιχεία και ξέρουμε τι συνέβη το 2015. Μάλιστα, μόλις χτες, ο κύριος Ντομπρόφσκις επιβεβαίωσε ότι η ελληνική οικονομία υπεραπέδωσε το 2015, τόσο δημοσιονομικά όσο και μακροοικονομικά...".
Και για όσα θα κάνουν:
"Γι' αυτό, για εμάς, το 2016 είναι το έτος εφαρμογής του αναπτυξιακού σχεδιασμού που εκπονήθηκε παράλληλα και συμπληρωματικά ως προς τη συμφωνία. Σε αυτόν συναρθρώνονται: Ο νέος αναπτυξιακός νόμος για την προσέλκυση επενδύσεων, η σύγχρονη κλαδική πολιτική εξωστρεφούς προσανατολισμού, η ενθάρρυνση της καινοτομίας και της ψηφιακής αναβάθμισης της χώρας με τη δημιουργία ΓΓ Ψηφιακής Πολιτικής και οι εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης μεγάλων και μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μέσω της αναπτυξιακής τράπεζας. Καταφέραμε ακόμη ν' αυξήσουμε, για πρώτη φορά την τελευταία 6ετία, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κατά 5,5%, στα 6,75 δισεκατομμύρια ευρώ. Επίσης, διευκολύναμε τις συνέργειες δημόσιου - ιδιωτικού τομέα με νέα χρηματοδοτικά σχήματα που επεκτείνουν τη ρευστότητα της οικονομίας κατά 1,25 δισ. ευρώ. Αξιοποιούμε το πρόγραμμα Γιούνκερ για τη δημιουργία σημαντικών επενδύσεων που θ' αμβλύνουν το αναπτυξιακό χάσμα που επέφερε η αποεπένδυση των προηγούμενων ετών. Εν ολίγοις, στη νέα κατάσταση που διαμορφώνουμε για την ελληνική οικονομία, η έμφαση είναι στο αναπτυξιακό σκέλος κι όχι τα περιοριστικά μέτρα. Μόνο έτσι θα επανακάμψουμε αυτοδύναμοι στις αγορές".
Τα παραπάνω τα ανέλυσε διεξοδικά με αριθμούς και στοιχεία, μην τυχόν και αμφισβητηθεί από κανέναν η ικανότητα της κυβέρνησης στην αστική διαχείριση.
Είναι ακριβώς όλα αυτά για τα οποία η κυβέρνηση κερδίζει το χειροκρότημα των καπιταλιστών, για τα οποία πρέπει να την καταδικάσει ο λαός, που φορτώνεται συνεχώς νέα βάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ