14 Ιουν 2016

«Σικέ» αντιπαράθεση στο ίδιο γήπεδο για την πρωτοβουλία «Παραιτηθείτε»

«Σικέ» αντιπαράθεση στο ίδιο γήπεδο για την πρωτοβουλία «Παραιτηθείτε»
Τη «βολική» για την κυβέρνηση αντιπαράθεση με την αντιδραστική πρωτοβουλία «Παραιτηθείτε» συντηρεί στον «αφρό» το Μέγαρο Μαξίμου, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για συνειδητή επιλογή στο πλαίσιο της απόπειρας αλλαγής ατζέντας και αποπροσανατολισμού του λαού.
Ο υπουργός Παιδείας, Ν. Φίλης, επανήλθε στο θέμα, μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και χαρακτηρίζοντας το «Παραιτηθείτε» σαν το «σχέδιο Β της ΝΔ». Εκανε λόγο για κινήματα της κατσαρόλας, που «αν αφεθούν χωρίς αντίλογο μπορεί να επιβάλουν τη στρατηγική της έντασης και της δίχως όρια πόλωσης στην πολιτική ζωή και να εξελιχθούν σε θερμοκήπιο της αντιπολιτικής ή ακόμη και σε μοχλούς αντιδημοκρατικών εξελίξεων». Εκανε, ακόμα, λόγο για «αντιδραστικά κινήματα που τείνουν να δοκιμάζουν τα όρια της συνταγματικής ανοχής» και ότι «προφανώς, εδώ, δεν έχουμε να κάνουμε με το αναφαίρετο και αυτονόητο δικαίωμα των πολιτών στη διαδήλωση και στη διαμαρτυρία»...
Αλλά και ο γγ του υπουργείου Εργασίας, Α. Νεφελούδης, σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ανέφερε: «Αγαπητοί μου φίλοι, βλέπω ότι όλοι ασχολείστε με τους "Παραιτηθείτε", δεν αξίζει τον κόπο. Οταν χρειάστηκε να ασχοληθούμε, μιλώ για πέρσι τον Ιούλιο, πήραν το μάθημά τους. Θα έχει πλάκα στο Σύνταγμα την Τετάρτη, κολλαγόνα, Τζημέριες υστερίες, ανεγκέφαλοι "συγγραφείς", κοινώς υβρεολόγοι και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, θα κάνουν ένα σόου με σύνθημα "φέρτε πίσω αυτά που σας φάγαμε". Μην χολοσκάτε, αν τους μισούς από αυτούς τους γυρίσει κανείς ανάποδα, θα πεταχτεί από τις τσέπες τους το μισό χρέος της χώρας. Αντε και καλή διασκέδαση και προσοχή στα καλσόν».
«Αφήστε τα παιδιά να παίζουν, έχουν το δημοκρατικό δικαίωμα (...) το 1981 είχαν βγει κάτι κυρίες με γούνες και βραχιόλια να διαμαρτυρηθούν», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλής, συντηρώντας κι αυτός το θέμα στην επιφάνεια...
Η ΝΔ υπερασπίζεται δικαιώματα που κατέστειλε...
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Real Fm» κι απαντώντας σε ερωτήσεις για τις δηλώσεις του Ν. Φίλη σχετικά με τη συγκέντρωση της πρωτοβουλίας «Παραιτηθείτε», ανέφερε:
«Κάτω από το βάρος των αδιεξόδων και των μεγάλων προβλημάτων που οι ίδιοι δημιούργησαν, έκαναν σύμβουλό τους τον πανικό. Η αγωνία και ο πανικός προκαλούν υπερχειλίζουσα αυταρχικότητα και αντιδημοκρατικότητα. Ποιοι μιλούν για οριακή συνταγματικότητα; Αυτοί που πρωταγωνιστούσαν στις καταλήψεις; Αυτοί που διακήρυσσαν ότι την προηγούμενη κυβέρνηση θα την έριχναν στους δρόμους; Και τι λένε: Οτι η διαδήλωση που οργανώνεται από πολίτες είναι στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας» σημείωσε, μη χάνοντας ευκαιρία να επιτεθεί συνολικότερα σε μορφές πάλης που επιλέγει το εργατικό - λαϊκό κίνημα.
Συνεχίζοντας τη δικομματική κοκορομαχία στο ίδιο αντιλαϊκό γήπεδο κι εμφανίζοντας τη ΝΔ εαυτόν ως... υπέρμαχο των συνταγματικών ελευθεριών περί του συνέρχεσθαι, ο Γ. Κουμουτσάκος είπε ότι η δήλωση Φίλη «συγκρούεται με το άρθρο 5 που ορίζει ότι "καθένας έχει το δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή". Συγκρούεται προπάντων με το άρθρο 11 του Συντάγματος που κατοχυρώνει το δικαίωμα του "συνέρχεσθαι". Το δικαίωμα της συγκέντρωσης, της διαδήλωσης, της διαμαρτυρίας». Αυτά από τη ΝΔ, που και ως κυβέρνηση χτύπησε με καταστολή λαϊκούς αγώνες, αλλά και ως αντιπολίτευση επιτίθεται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, παρουσιάζοντάς τες ως εμπόδιο στην «ανάπτυξη»...
Τέλος, ο Γ. Κουμουτσάκος έσπευσε να επαναλάβει ότι «στην κίνηση αυτή των πολιτών η ΝΔ δεν έχει οποιαδήποτε ανάμειξη ή εμπλοκή. Είναι συνειδητή απόφασή μας, που διατυπώθηκε από την πρώτη στιγμή. Καθένας, ως πολίτης, κάνει αυτό που αισθάνεται και πιστεύει. Και οι πολιτικές δυνάμεις, όλες οι πολιτικές δυνάμεις, έχουμε υποχρέωση να ακούμε τους πολίτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ