17 Αυγ 2017

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ Πώς η Ολλανδία νομιμοποιεί την παιδεραστία



Πριν από ένα χρόνο περίπου, η ένωση Martijn, η ήδη διαβόητη οργάνωση των Ολλανδών παιδεραστών, τέθηκε εκτός νόμου με δικαστική απόφαση. Εφέτος όμως, η Martijn δικαιώθηκε: Το εφετείο της περιφέρειας Αρνχεμ-Λεεουβάρντεν, απεφάνθη ότι η Martijn πρεσβεύει μεν αντιλήψεις που αντίκεινται στα χρηστά ήθη της ολλανδικής κοινωνίας, αλλά δεν αποτελεί άμεση απειλή για την ασφάλειά της. Επομένως, η διαταγή για την άμεση διάλυσή της αναιρείται, κάτι που επιτρέπει αυτομάτως στα μέλη της να εξακολουθήσουν το «διαφωτιστικό» τους έργο.

Παρόλο που η κατακραυγή εναντίον τους φτάνει στα όρια της αυτοδικίας από απλούς πολίτες, τα πρωτοπαλίκαρα της Martijn τυπικά δικαιούνται να κηρύττουν την απελευθέρωση των σεξουαλικών σχέσεων ανάμεσα σε ενηλίκους και παιδιά -με ένα, τυπικό μάλλον, ελάχιστο όριο ηλικίας τα 12 έτη.

Ασχέτως εάν ο πρόεδρός της, Αντ φαν ντεν Μπεργκ είναι στη φυλακή για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας, η υπόληψη της Martijn αποκαταστάθηκε από την ολλανδική δικαιοσύνη. Το βασικό επιχείρημα των εφετών που ανέτρεψαν την πρωτόδικη απόφαση εις βάρος της παιδοφιλικής οργάνωσης, ήταν ότι «η ολλανδική κοινωνία είναι σε θέση να προστατεύσει τον εαυτό της από κινδύνους όπως η παιδεραστία».

Ωστόσο, το τι μπορεί να κάνει η ολλανδική κοινωνία δεν φαίνεται μόνο από την ευνοϊκή στάση ενός δικαστηρίου απέναντι στη Martijn αλλά και από τα στοιχεία που δημοσιεύει το Ολλανδικό Ινστιτούτο Νεότητας: Σύμφωνα με τη μελέτη ΝPM-2005 τα κακοποιημένα παιδιά ηλικίας 0-18 ετών υπολογίζονται σε 107.200. Ο αριθμός αφορά, προφανώς, στο έτος 2005 όταν και διενεργήθηκε η συγκεκριμένη έρευνα στο σύνολο της χώρας, όμως πρόσφατα στοιχεία που παρουσιάζει ο ίδιος φορέας μαρτυρούν ότι οι καταγγελίες για ενδεχόμενη κακοποίηση παιδιών έχουν αυξηθεί κατά 75% τα τελευταία χρόνια. Το Ολλανδικό Ινστιτούτο Νεότητας παραδέχεται με λύπη του επίσης ότι το ποσοστό των παιδιών που χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας οποιασδήποτε μορφής κακοποίησης είναι υψηλότερο στην Ολλανδία από πολλές άλλες χώρες του ΟΟΣΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ