14 Ιαν 2018

Συγνώμη για το δούλεμα

Οι εργαζόμενοι του MEGA είναι οι χαμένοι της υπόθεσης που θα κληθούν να πληρώσουν τα σπασμένα απ’ το κλείσιμο του καναλιού. Τα μονοπώλια κι οι καπιταλιστές που εμπλέκονταν σε αυτό δεν πρόκειται να χάσουν ούτε ευρώ απ’ τα κέρδη τους.
Οι εργαζόμενοι του MEGA έβγαλαν δικό τους δελτίο στον αέρα. Σε αυτό ζήτησαν δυο φορές συγνώμη απ’ το κοινό για τη στάση που κράτησαν και τα ψέματα που έλεγαν τα χρόνια του μνημονίου.
(Δείτε στο βίντεο από το 1:21:40 και μετά:)
Η ειλικρινής μεταμέλεια όμως κρίνεται στην πράξη απ’ τις λεπτομέρειες. Απ’ τα πλάνα με την ανασκόπηση της πορείας του καναλιού, όπου φιγουράρουν οι ίδιες ασώματες κεφαλές και τα χρυσοπληρωμένα παπαγαλάκια του συστήματος. Ή απ’ τη διάθεση κάποιων να έρθουν σε συνεννόηση με τα μεγάλα κεφάλια, να μη θίξουν πρόσωπα και καταστάσεις, μπας και μπορέσουν να βρουν κάποια λύση, για να σώσουν το κανάλι. Χάνουν έτσι το δικαίωμα στη διεκδίκηση, που σημαίνει αξιοπρέπεια.
Οι… προοδευτικοί των social media εξαντλούν το ριζοσπαστισμό τους σε χαιρέκακα σχόλια για την τύχη του καναλιού, που ήταν ένα είδος μνημονιακού συμβόλου. Αγνοούν (;) πως αυτά στην πραγματικότητα στρέφονται κατά των εργαζόμενων που διεκδικούν τα χρήματα που τους οφείλονται κι όχι ενάντια στους μετόχους του καναλιού που υπαγόρευαν τη μνημονιακή γραμμή. Σα να μισούν τους ίδιους τους συναδέλφους τους, αντί να δίνουν το χέρι τους σε όποιον σηκώνεται.
Την ίδια στιγμή, τα κανάλια παραμένουν ιδιωτικά, στα χέρια εργολάβων κι εφοπλιστών κι η κυρίαρχη προπαγάνδα που λέει πως δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική, ισχυρότερη από ποτέ.
Όσο οι από κάτω στρέφονται ο ένας εναντίον του άλλου ή γλείφουν τους από πάνω για να τους καλοπιάσουν και να βολευτούν, ας μην περιμένουμε τίποτα καλύτερο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ