21 Μαρ 2018

Οταν ο αντικομμουνισμός γίνεται κοτσάνα.

..

Συνέχεια στις κοτσάνες που γράφει για το ΚΚΕ, τον Γενικό Γραμματέα του και τη στάση των κομμουνιστών στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο επιθυμεί να δώσει η εφημερίδα «Δημοκρατία». Ετσι, λοιπόν, στο φύλλο της 20ής Μάρτη και σε σχόλιο ενός Χρ. Μπολώση, ο οποίος αναπολεί τις εποχές που «είχαμε ηγέτη έναν Μεταξά», αναφέρεται στον Δ. Κουτσούμπα αποδίδοντάς του την εξής φράση: «Να διαγραφούν οι 21 μήνες της θητείας μου».


Πρωτίστως, ο Δ. Κουτσούμπας δεν έχει πει ποτέ κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, η ίδια εφημερίδα, σε «ρεπορτάζ» της, την προηγούμενη Κυριακή, για τις στρατιωτικές θητείες των πολιτικών αρχηγών, γράφει ότι ο Δ. Κουτσούμπας «είναι από τους λίγους πολιτικούς που περιόδευσαν κατά τη διάρκεια της θητείας τους», σημειώνοντας ότι από το βιογραφικό του «δείχνει ο κ. Κουτσούμπας να θέλει να "διαγραφούν" οι 21 μήνες της θητείας του». Αυτό το αυθαίρετο συμπέρασμα της ίδιας της εφημερίδας του ο Χρ. Μπολώσης μετέτρεψε σε δήλωση του Δ. Κουτσούμπα (!), την οποία μάλιστα εφόσον «ουδέποτε διέψευσε» (!), την παρουσιάζει ως αληθή!...


Μαζί με το ψέμα - βασικό όπλο των συκοφαντών - πρέπει να καταλογιστεί στον συγκεκριμένο σχολιογράφο και το ότι είναι θαυμαστής του φασίστα - πραξικοπηματία Μεταξά, μαζί και του ναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής.

Ακόμη να θυμίσουμε πως ο «εθνικός ηγέτης», για την εφημερίδα «Δημοκρατία», Μεταξάς παρέδωσε φυλακισμένους στον κατακτητή τους - φυλακισμένους από τον ίδιο - Ακροναυπλιώτες κομμουνιστές ήρωες, που πρώτοι είχαν δηλώσει την επιθυμία τους να πολεμήσουν στο μέτωπο. Γιατί και τότε, αλλά και τώρα και όποτε χρειαστεί, το ΚΚΕ θέτει μπροστά στην εργατική τάξη και το λαό το καθήκον να χαράξουν το δικό τους αγώνα, για να υπερασπίσουν τα σύνορα, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, αλλά και για να βγει ο λαός νικητής απέναντι στην καπιταλιστική εξουσία της εκμετάλλευσης και των πολέμων. Οι ξεκάθαρες και συνεπείς αυτές θέσεις τον ενοχλούν, όπως ενοχλούσαν και τους «αγγλόφιλους», «γερμανόφιλους», «αμερικανόφιλους» και δεν συμμαζεύεται πολιτικούς προγόνους - ινδάλματά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ