10 Απρ 2018

Μερικά γεγονότα που έχουν καταγραφεί πριν την επίθεση των χημικών όπλων στη Συρία

Λίγες μέρες μετά τη δυσαρέσκεια της πρέσβειρας της Ουάσιγκτον στον ΟΗΕ, η Νίκι Χέιλι (την θυμόμαστε όλοι μετά τις απειλές που εκτόξευσε κατά των μελών του ΣΑ στον ΟΗΕ για την απόρριψη της απόφασης του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ) είπε: «Θα το θυμόμαστε όταν μας ζητηθεί για ακόμη μια φορά να κάνουμε τη μεγαλύτερη (οικονομική) συνεισφορά στα Ηνωμένα Έθνη» και οι ΗΠΑ «θα σημειώνουν τις χώρες που θα ψηφίσουν υπέρ» της συνθηκολόγησης και αποχώρησής τους από την ανατολική Γκούτα, των δύο από τις τρεις ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις.
Λίγο πριν την αναγγελθείσα συνεδρίαση από τα Ηνωμένα Έθνη για τη Συρία, ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ότι η Μόσχα, ένας στενός σύμμαχος της κυβέρνησης του Συριακού Προέδρου Μπασάρ Αλ Ασάντ, δεν είχε κάνει αρκετά για να επιτρέψει τις προσπάθειες ανακούφισης στο προάστιο της ανατολικής Γκούτα. Προειδοποιεί ότι «η Γαλλία θα βομβαρδίσει στοχευόμενες επιθέσεις» αν αποδειχθεί χρήση χημικών όπλων σε αμάχους στο συριακό πόλεμο, αν και όπως ανέφερε, δεν έχει δει ακόμα καμία απόδειξη επ’ αυτού.
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώνει την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία. Τώρα τι θα τα διαδεχθεί είναι μια άλλη συζήτηση. Και οι μισθοφόροι στρατοί της περιοχής, κλέφτες θα γίνουν;
Η Ρωσία εδώ και ένα μήνα αναφέρει προβοκάτσια μέσω της ρήξης χημικών από τους αντάρτες προκειμένου να τραβήξουν τις ΗΠΑ / ΝΑΤΟ σε νέες πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία.
Οι στρατηγικές απώλειες θέσεων των ΗΠΑ και των συμμάχων τους δεν είναι κάτι που θα το αφήσουν να περάσει έτσι τα κυβερνητικά στρατιωτικά γεράκια των ΗΠΑ, ειδικά μετά την ανακοίνωση του Τραμπ για αποχώρηση. Ο πόλεμος είναι χρήμα και είναι πολύ το χρήμα που ρέει ανάμεσα στους υποστηρικτές του προέδρου, από την πολεμική μηχανή μέχρι τον ενεργειακό πλούτο της Συρίας, για να τον τερματίσουνε (τον πόλεμο).
Δηλώσεις αντίστοιχες με αυτές των γερμανών και άγγλων κυβερνητικών αξιωματούχων (για την παραπαίουσα αποικιοκρατία να σημειώσουμε τη διπλωματική της ήττα-χαστούκι στην υπόθεση Sergei Skripal) μπορούσατε να διαβάσετε και το 1990, για τον Πόλεμο του Κόλπου. Βασικά ίδιες είναι, αλλάζει μόνο η ημερομηνία και ο κορμοράνος.
Τώρα βέβαια ίσως έχετε κι εσείς μερικές απορίες: γιατί η παγκόσμια προσοχή στρέφεται στη συλλογική αντίδραση κατά της δηλητηρίασης του ρώσου πρώην πράκτορα Skripal, με τις γνωστές απελάσεις ρώσων διπλωματών, και όχι στα πυρά του ισραηλινού στρατού κατά των Παλαιστινίων στην Γάζα; Ή γιατί ο Άσαντ επιλέγει αυτή τη στιγμή για να διεξάγει μια χημική επίθεση -μάλλον επειδή είναι ζώο, όπως τουιτάρει ο πλανητάρχης. Η Αν. Γκούτα μέσα σε λιγότερο από δύο μέρες θα «έπεφτε» στα χέρια του συριακού στρατού, ενώ μετά την αποχώρηση συνθηκολόγησης των ανταρτών γίνεται χρήση χημικών από τον Άσαντ.
Μην περιμένετε τους ανεξάρτητους έλεγχους και τα πορίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα απαντήσουν στη χημική επίθεση στη Συρία ανεξαρτήτως του εάν το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα ενεργήσει ή όχι. Φθάσαμε σε ένα σημείο όπου ο κόσμος θα πρέπει να δει την απόδοση δικαιοσύνης» δηλώνει η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι.
Όλος ο κόσμος απαιτεί δικαιοσύνη, όπως αυτής στην περίπτωση του Ιράκ, του Αφγανιστάν, του Πακιστάν, της Υεμένης, της Σομαλίας και της Λιβύης.
Υστερόγραφα
1. Από την βάση της Σούδας σηκώνονται τα νατοϊκά κατασκοπευτικά για τον έλεγχο της περιοχής.
2. Τα ίδια πολεμικά αεροσκάφη από τις κοινές ασκήσεις με το Ισραήλ βομβάρδισαν προχθές στη Συρία.
3. Συνεχίστε την εμπλοκή της χώρας στο ΝΑΤΟ στην όξυνση των ενδοκαπιταλιστικών ανταγωνισμών και πολεμικών μετώπων με δηλώσεις όπως του Καμμένου: «η Ελλάδα, λόγω της γεωπολιτικής της θέσης, αλλά και λόγω της ευρύτερης κατάστασης στον νότιο τομέα του ΝΑΤΟ, αναλαμβάνει μία μεγάλη ευθύνη για τη συμμαχία (…)». Συνένοχοι είστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ