17 Απρ 2018

Πυραυλική επίθεση κατά αεροπορικών βάσεων στη Χόμς – Το Ισραήλ δείχνουν στρατιωτικές πηγές



Φωτογραφία από τις επιδρομές του ΣαββάτουΦωτογραφία από τις επιδρομές του Σαββάτου
Πηγή: Associated Press
Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Συρίας αναχαίτισαν περίπου δέκα πυραύλους οι οποίοι εβλήθησαν εναντίον της αεροπορικής βάσης Σαϊράτ, στην επαρχία Χομς στα δυτικά, μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Sputnik», επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.
«Η συριακή αντιαεροπορική άμυνα απέκρουσε επίθεση με στόχο ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στην επαρχία Χομς», ανέφερε η πηγή αυτή και πρόσθεσε ότι αναχαιτίστηκαν σχεδόν 10 πύραυλοι.
Συριακά κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι δεν έχουν αναφερθεί απώλειες και ότι όλοι οι πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν εναντίον της βάσης Σαϊράτ καταρρίφθηκαν.
Την ίδια ώρα τρεις πύραυλοι οι οποίοι στοχοθέτησαν το αεροδρόμιο Ντουμάιρ, βορειοανατολικά της Δαμασκού, αναχαιτίστηκαν από συστοιχίες των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας της Συρίας, όπως μεταδίδουν ΜΜΕ της «Χεζμπολλάχ», του Λιβάνου, δυνάμεις του οποίου μάχονται στη Συρία στο πλευρό των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Το αεροδρόμιο αυτό είχε χρησιμοποιηθεί κατά κόρον στις επιχειρήσεις των συριακών δυνάμεων για την ανάκτηση της Ανατολικής Γούτα.
Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα από έναν πύραυλο που αναχαιτίστηκε εν πτήσει, πάνω από την αεροπορική βάση.
Η νέα επίθεση σημειώθηκε μερικά εικοσιτετράωρα μετά την επιδρομή των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας. Εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου διαβεβαίωσε ότι δεν βρίσκεται σε εξέλιξη καμιά στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ στην επαρχία Χομς «αυτή τη στιγμή».
Η αεροπορική βάση Σαϊράτ είχε ήδη βομβαρδιστεί, την 7η Απρίλη 2017, από τις ΗΠΑ, οι οποίες εξαπέλυσαν εναντίον της μια ομοβροντία πυραύλων Κρουζ, πάλι με το πρόσχημα της χρήσης χημικών όπλων στο χωριό Χαν Σεϊχούν.
Όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης οι πύραυλοι οι οποίοι στοχοθέτησαν την αεροπορική βάση Σαϊράτ ενδέχεται να εβλήθησαν από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ. Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Αλ Μασντάρ αλ Αραμπί, οι συριακές ένοπλες δυνάμεις θεωρούν ότι η επίθεση έγινε από το Ισραήλ.
Ερωτηθείς σχετικά με τις πυραυλικές επιθέσεις της Δευτέρας στη Συρία, εκπρόσωπος των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων απάντησε «δεν σχολιάζουμε τέτοια δημοσιεύματα».
Το Ισραήλ έχει πλήξει επανειλημμένα στόχους στη Συρία κατά τη διάρκεια της σύρραξης στη χώρα -από το 2011 και το ξέσπασμα του πολέμου- στοχοθετώντας κυρίως αυτοκινητοπομπές και βάσεις παραστρατιωτικών οργανώσεων που υποστηρίζονται από το Ιράν και της «Χεζμπολλάχ».
Η ΜΚΟ, «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», έκανε λόγο για πολλές ισχυρές εκρήξεις κοντά στη βάση Σαϊράτ, στη Χομς, και στην περιοχή Καλαμούν, κοντά στη Δαμασκό, όπου βρίσκονται άλλες δύο αεροπορικές βάσεις.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Sputnik») 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ