11 Απρ 2018

Κε ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΈΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΆΖΕΙ Ο «ΔΙΑΒΟΛΙΚΆ ΚΑΛΌΣ» ΣΑΣ,--ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΦΈΡΕΤΕ ΤΏΡΑ ?

 


--Στις 13 του περασμένου μήνα ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του ρωσικού Στρατού, Βαλέρι Γκερασίμοφ, έκανε σοβαρές καταγγελίες για προβοκάτσια με χημικά όπλα που ετοιμάζουν αντικαθεστωτικοί στην Ανατολική Γκούτα της Συρίας, οι οποίοι στηρίζονται από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

Οπως είπε, ήδη σε μερικές περιοχές της Ανατολικής Γκούτα έχουν μεταφερθεί από άλλες περιοχές «γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι» που θα προσποιηθούν τα θύματα της χημικής επίθεσης, την οποία σχεδιάζουν να δημοσιοποιήσουν μέλη της οργάνωσης «Λευκά Κράνη» (η οποία δημιουργήθηκε πριν από μερικά χρόνια από πρώην πράκτορα των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών) και τηλεοπτικά συνεργεία με δορυφορικά συστήματα μετάδοσης. 
Επισήμανε ότι μετά την προβοκάτσια , οι ΗΠΑ θα κατηγορήσουν τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα για χρήση χημικών όπλων, ώστε να βομβαρδίσουν στη συνέχεια Σύρους κυβερνητικούς αξιωματούχους στη Δαμασκό!
Έχεις καμιά απορία για τα χθεσινά και γι αυτά που ετοιμάζουν;
ΤΡΑΜΠ σήμερα : Θα απαντήσουμε στη χημική επίθεση στη Συρία .ανεξαρτήτως εάν το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα ενεργήσει ή όχι.





ΜΠΛΕΡ πριν δυο χρόνια 
'' Εκφράζω τη λύπη μου για την επέμβαση στο ΙΡΑΚ , διατυπώνω τη μεταμέλειά μου και ζητάω συγγνώμη Η αξιολόγηση που έγινε εκείνη την εποχή βάσει των πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών, η οποία οδήγησε στον πόλεμο, αποδείχθηκε εσφαλμένη..''
Και το ''παραμύθι '' των ιμπεριαλιστών για να αιτιολογήσουν τις επεμβάσεις τους συνεχίζεται με χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια ξεσπιτωμένους !
Και το ερώτημα είναι οι λαοί ως πότε θα τους πιστεύουν , και ως πότε θα τους ακολουθούν πορευόμενοι κάθε φορά ως πιόνια στην αλληλοεξόντωση και στον όλεθρο !
Τα αλιεύσαμε από Εδώ 

******************************
Aπ΄την επίσημη σελίδα τους:http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/dhlwsh-nikolaou-g.-michaloliakou-gia-thn-nikh-tou-ntonalnt-tramp-stis-ameri

***********************************************************************************
ΣΥΡΙΑ
Ενδείξεις κλιμάκωσης της στρατιωτικής σύγκρουσης, με πρόσχημα τις νέες καταγγελίες για χημικά

Φωτό αρχείου
Πηγή: Associated Press

Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι οι δυτικές δυνάμεις, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού στη Μέση Ανατολή με τη Ρωσία, σχεδιάζουν να εντείνουν την στρατιωτική τους επέμβαση στη Συρία, με πρόσχημα την φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στην πόλη Ντούμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διεμήνυσε τη Δευτέρα ότι θα ληφθούν «μείζονες αποφάσεις», «πολύ σύντομα» για την πιθανολογούμενη αμερικανική στρατιωτική δράση στη Συρία, μετά την επίθεση που φέρεται να έγινε με χημικά όπλα στη Ντούμα, στην Ανατολική Γούτα, υπονοώντας μία στρατιωτική δράση κάτι που ενδέχεται να οδηγήσει σε ανοιχτή σύγκρουση με το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ και τους συμμάχους του, τη Ρωσία και το Ιράν.

Από σύσκεψη στο Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος κατήγγειλε τη «φρικιαστική» επίθεση και διεμήνυσε πως θα έχει συναντήσεις «με αξιωματικούς του στρατού και με όλους τους άλλους» και «θα λάβουμε μείζονες αποφάσεις μέσα στις προσεχείς 24-48 ώρες», πριν προσθέσει «θα πάρουμε μια απόφαση απόψε ή πολύ σύντομα».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συζήτησε για το θέμα τηλεφωνικά και με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, για δεύτερη φορά σε δύο ημέρες, και οι δύο ηγέτες θέλουν να υπάρξει «σθεναρή αντίδραση» από πλευράς της διεθνούς κοινότητας, όπως γνωστοποίησε το Ελιζέ τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη.


Πηγή: Associated Press
Έκτακτη συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ

Στον ΟΗΕ διεξήχθη κατεπείγουσα συνεδρίαση που ζήτησαν οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία. Οι τρεις δυτικές χώρες θέλουν να επιδείξουν ενιαία στάση έναντι της Ρωσίας. Θέλουν να δείξουν επίσης ότι δοκίμασαν όλες τις διπλωματικές οδούς πριν από την ενδεχόμενη καταφυγή στα όπλα.

Η Ουάσινγκτον θέλει κυρίως το Συμβούλιο Ασφαλείας να δώσει εντολή να διενεργηθεί «ανεξάρτητη έρευνα» για την επίθεση του Σαββάτου που φέρεται να έγινε με «τοξικά αέρια» στη Ντούμα. Η πρεσβεύτρια των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι απαίτησε να διεξαχθεί ψηφοφορία επί του αμερικανικού σχεδίου απόφασης σήμερα Τρίτη.

Μετά τη δημόσια φάση της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας για την επίθεση στη Ντούμα, ο ρώσος πρεσβευτής Βασίλι Νεμπένζια τόνισε ότι το αμερικανικό σχέδιο απόφασης περιέχει «απαράδεκτα στοιχεία» που θα κάνουν «χειρότερα» τα πράγματα: είναι «επικίνδυνο όχι μόνο για τη Συρία, αλλά όλο τον κόσμο (...), την ειρήνη και τη διεθνή ασφάλεια».

(
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters)





Τρίτη 10/04/2018 - 15:54
ΗΠΑ - ΡΩΣΙΑ - ΣΥΡΙΑ

Αμερικανικό αντιτορπιλικό κατέπλευσε ανοιχτά της ρωσικής ναυτικής βάσης στην Ταρτούς
Το «USS Donald Cook»

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό «USS Donald Cook» το οποίο είναι εξοπλισμένο με 50 πυραύλους «Tomahawk» κατέπλευσε ανοιχτά της συριακής πόλης Ταρτούς όπου βρίσκεται η ρωσική στρατιωτική ναυτική βάση γράφει η ρωσική εφημερίδα «Kommersant», επικαλούμενη δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Hurriyet».

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, το αμερικανικό αντιτορπιλικό κατέπλευσε σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από την πόλη Ταρτούς, ενώ τουλάχιστον τέσσερις φορές ρωσικά μαχητικά προσέγγισαν το αμερικανικό αντιτορπιλικό.
«Παλιός γνώριμος»

Το «USS Donald Cook» είναι «παλιός γνώριμος» των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Στις 11 και 12 Απρίλη του 2016, ένα ζεύγος ρωσικών μαχητικών Su-24, πραγματοποίησε χαμηλές διελεύσεις πάνω από το αντιτορπιλικό την ώρα που αυτό πραγματοποιούσε κοινές ασκήσεις με την Πολωνική Αεροπορία, στη Βαλτική, 130 χλμ. από το ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ.

Το ένα από τα δύο ρωσικά μαχητικά περνάει πάνω από το «USS Donald Cook»

--«Θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος» 
τέθηκαν επί τάπητος στις συναντήσεις που είχε την Τρίτη στο Πεντάγωνο ο πτέραρχος Τοντ Γουόλτερς, επικεφαλής της διοίκησης των Αμερικανικών Αεροπορικών Δυνάμεων Ευρώπης του ΝΑΤΟ.
https://www.902.gr/…/synantisi-me-dioikiti-ton-aeroporikon-…
Με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), αντιπτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, όσο και με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ.
ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ: Να Μην επιτρέψουμε την εμπλοκή της χώρας μας, στον άδικο πόλεμο των ιμπεριαλιστών. 
902.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ