27 Ιουν 2018

Η αστική τάξη επανασχεδιάζει το πολιτικό σκηνικό




"Η κυβέρνηση μιλάει για σενάρια «αποστασίας» και «αποστάτες», παραβλέποντας το γεγονός ότι η Βουλή και η ίδια η κυβέρνηση, είναι στο εσωτερικό τους γεμάτες αποστάτες από κόμματα, ιδεολογίες, τάξεις!" 



Η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, με ένα tweet, για «οργανωμένο σχέδιο πολιτικής ανωμαλίας σε εξέλιξη με τα λεφτά ολιγαρχών και τρίτων παραγόντων…», δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε χωρίς περιεχόμενο.




Ανεξάρτητα αν ο κ. Κοτζιάς αποσκοπεί στο να προλάβει εξελίξεις που θα ανατρέψουν την κυβέρνηση με τη μέθοδο του ξηλώματος της δεδηλωμένης από τη φυγή βουλευτών, αλλού είναι η ουσία.




Ένα σχέδιο, ένα σενάριο




Η υπόθεση φανερώνει ότι  ένα ισχυρό τμήμα της μονοπωλιακής αστικής τάξης, με διεθνή διάσταση, έβαλε σε εφαρμογή σχέδιο αλλαγής του πολιτικού σκηνικού.  Μια νέα κυβερνητική ομάδα ετοιμάζεται, εν όψη εκλογών, όποτε και αν γίνουν. Τώρα, είναι ακόμη στο στάδιο της μηδενιστικής συκοφάντησης και της παραγωγής τυφλού μίσους κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Άρμα είναι παραπλανητική αντίθεση στο μακεδονικό με καθοριστική βοήθεια της ακροδεξιάς και των μέσων ενημέρωσης.




Σκοπεύουν να μην υποσχεθούν τίποτα, να πάρουν νέα μέτρα και να συνεχίσουν ακόμη σκληρότερη πολιτική, αφού ο λαός θα… «μάχεται» για το μακεδονικό!




Αφήνουμε κατά μέρος τα περί εξαγοράς συνειδήσεων βουλευτών με διάφορα μέσα κλπ, γιατί οι αστοί βουλευτές, όπως έδειξε η ιστορία, εύκολα μετακινούνται όταν αλλάζει ο πολιτικός «άνεμος» είτε ισχύει αθέμιτη συναλλαγή είτε όχι.


Η κυβέρνηση μιλάει για σενάρια «αποστασίας» και «αποστάτες», παραβλέποντας το γεγονός ότι η Βουλή και η ίδια η κυβέρνηση, είναι στο εσωτερικό τους γεμάτες αποστάτες από κόμματα, ιδεολογίες, τάξεις!



Αυτό που δεν λέει ο κ. Κοτζιάς και η κυβέρνηση, είναι η πραγματική αιτία των κινήσεων για πολιτικές ανακατατάξεις.


Η αιτία του «οργανωμένου σχεδίου πολιτικής ανωμαλίας» είναι ότι η αστική τάξη βλέπει, για τα συμφέροντά της, αρκετά μακριά. Εκτιμά ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, έκανε ήδη, όλη τη "βρώμικη δουλειά", έδωσε το μάξιμουμ των δυνατοτήτων της στην αστική τάξη. Περιφρούρησε τα βασικά συμφέροντά της, έφερε μνημόνια και ατελείωτα μέτρα, έδεσε τη χώρα χειροπόδαρα με το 4ο μνημόνιο και με εποπτεία  μέχρι το 2060, «έλυσε» το μακεδονικό και αδρανοποίησε τον λαό και την εργατική τάξη με τον λαϊκισμό και την παραπλάνηση. Από δω και πέρα δεν έχει «οξυγόνο» και λόγο ύπαρξης γι αυτούς. Άρα τους είναι άχρηστη.


Όχι μόνο τους είναι άχρηστη, αλλά και ύποπτη κινδύνων. Αν η κυβέρνηση θέλει να επιβιώσει, υπολογίζουν ότι θα αρχίσει να τάζει και πάλι «Προγράμματα Θεσσαλονίκης»! Μόνο που τώρα είναι κυβέρνηση, άρα υπάρχει κίνδυνος να αποπειραθεί δώσει κάποια ψίχουλα, έστω προεκλογικά, έστω λαϊκιστικά. Αλλιώς «δεν θα βρει ούτε την ψήφο της»! Άρα γίνεται επικίνδυνη για την αστική τάξη!


Στο μεταξύ ένα ελεγχόμενο τμήμα του λαού, με τη μαζική συγχορδία των μέσων ενημέρωσης που ελέγχει το κεφάλαιο, θα φανατίζεται και θα απαιτεί υβριστικώς «να φύγουν οι…» γιατί «όποιος και να έρθει θα είναι καλύτερος»! Έτσι αποσταθεροποιούν το πολιτικό κλίμα και παράλληλα απαλλάσσουν τον Μητσοτάκη από κάθε υπόσχεση!


Η αστική τάξη εκτιμώντας ότι έφτασε ο χρόνος αλλαγής, τείνει να απεργάζεται σχέδιο, ώστε η «καθαρή έξοδος» από τα μνημόνια, να μετατραπεί και σε έναρξη  καθαρής εξόδου της κυβέρνησης.


Καθόλου τυχαίος δεν είναι και ο ρόλος του Μητσοτάκη. Αφού έστρεψε μεγάλο μέρος του λαού στον φανατισμό με άρμα το μακεδονικό, του λύθηκαν τα χέρια. Έτσι, δηλώνει με άνεση ότι «το κράτος έχει συνέχεια» και τίποτα από αυτά που επέβαλε ο Τσίπρας και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν θα πάρει πίσω. Αντίθετα, θα φέρει φοροελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις για να έρθουν επενδύσεις και δήθεν για να έχουν δουλειά οι άνεργοι, ενώ θα επιβάλει περικοπή δαπανών του κράτους και εφαρμογή όλων των μέτρων που ψήφησε για τα επόμενα χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Όλα αυτά είναι διαβεβαιώσεις ότι τις νέες απαιτήσεις του κεφαλαίου είναι έτοιμος να τις μετατρέψει σε πράξη.



Εδώ ακριβώς αντανακλάται η γενική θέση του ΣΕΒ: «Καμιά επιστροφή σε παραχώρηση εργατικών δικαιωμάτων στους εργαζόμενους»


Το σχέδιο συμπληρώθηκε. Μένει μόνο το λεγόμενο τάιμινγκ. Η αστική τάξη κρατεί την άκρη του νήματος με το οποίο ξηλώνει την κυβερνητική πλειοψηφία. Αναλόγως των εξελίξεων θα το τραβήξει γρήγορα ή αργά. Καλού κακού όμως, μη νομίσει κανείς ότι μπορεί να συμβεί ασχεδίαστο «κοινοβουλευτικό ατύχημα» από κανέναν θερμόαιμο βουλευτή που θα θυμηθεί ξαφνικά τη Μακεδονία, όπως ο κ. Λαζαρίδης των ΑΝ.ΕΛ. Θα έχει στην πάντα «διαθέσιμους» για να σώσει προσωρινά την κυβέρνηση ώστε να φτάσει αισίως στην έξοδο από τα μνημόνια και μετά θα αναμένει μέχρι να ωριμάσει το πράγμα για την ανατροπή της. Εκτός και αν τους πιάσει η πρεμούρα του Μητσοτάκης και του Άδωνη. Αυτό θα είναι το μόνο απρόβλεπτο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ