27 Ιουν 2018

«Νέες μυρωδιές σαπίλας»




«Νέες μυρωδιές σαπίλας»

 



Aπό χθες, μετά την ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη από τους ΑΝΕΛ, έχει ακολουθήσει με μεγάλες ταχύτητες ένας πόλεμος ανακοινώσεων και κατηγοριών, μεταξύ κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ΝΔ, όπου – σύμφωνα με λεγόμενα και τα γραφόμενα της κυβέρνησης – εμπλέκονται επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα από Πειραιά και Θεσσαλονίκη που σκοπό έχουν «σχέδιο νέας αποστασίας» και «πολιτικής ανωμαλίας» «με τα λεφτά ολιγαρχών και τρίτων παραγόντων».

Η ΝΔ ανταπαντά πως η «κυβέρνηση ανακαλύπτει εχθρούς σε επιχειρηματικά συμφέροντα με τα οποία απροκάλυπτα συναλλασσόταν» και αναφέρει πως «έφτασε χθες στο σημείο να αναφερθεί σε δήθεν «ανοιχτά θέματα με τη Δικαιοσύνη» του  αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προαναγγέλλοντας μια ακόμη παρακρατική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη». 

Όλα αυτά, με παρεμβάσεις υπουργών της κυβέρνησης και στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με non paper και επίσημες ανακοινώσεις, συνεχίζονται. 


Σε ένα σύστημα που το πολιτικό προσωπικό χτίζει «σχέσεις αίματος» με τους ολιγάρχες και την πλουτοκρατία, εφαρμόζοντας μια πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα τους, με μοναδικό σκοπό την αύξηση της κερδοφορίας τους, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση δίνουν τη δική τους θεατρική παράσταση καταγγέλλοντας τα …αφεντικά τους.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος (μέσω twitter) έγραψε:  «Την ώρα που ο βουλευτής Κώστας Κατσίκης ήταν στον ΑΝΤ1 κουκουλοφόροι προσπάθησαν να εισβάλουν στο γραφείο του. Τι άλλο περιμένει ο εισαγγελέας για την τεκμηρίωση του αδικήματος των προκαταρκτικών πράξεων για ανατροπή του πολιτεύματος. ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΟΡΙΟ».  

Την ευθύνη της …εισβολής που καταγγέλλει ο Π. Καμμένος, λίγο αργότερα ανέλαβαν τα μέλη του «Ρουβίκωνα» δίνοντας τροφή σε πολλούς πυλώνες του συστήματος για να δημιουργήσουν σενάρια. 

Δεν είναι τυχαίο ο Κ. Κατσίκης, υποστήριξε ότι οι «κουκουλοφόροι» του ζήτησαν να ρίξει την κυβέρνηση απειλώντας τον για τη ζωή του…

***
Ένα σχόλιο έχουμε να κάνουμε, προς το παρόν, για όλα τα παραπάνω. Οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται για εκπροσώπηση του «παλιού» και ευαγγελίζονται το «νέο». Σε αυτή την αντιπαράθεση, όπως οι ίδιοι την περιγράφουν, εμείς βλέπουμε εκείνους τους στίχους του Μπρεχτ:

«…είδα το Παλιό να πλησιάζει
Μα ερχόταν σα Νέο.
Σερνόταν πάνω σε καινούργια δεκανίκια
Που κανένας δεν είχε ξαναδεί
Κι απέπνεε νέες μυρωδιές σαπίλας
Που κανείς δεν είχε ξαναμυρίσει…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ