27 Ιουν 2018

ΚΕΡΚΥΡΑ-Έξω οι εργοδότες από τα σωματεία και το εργατικό κίνημα



Δημοσιεύματα του τελευταίου διαστήματος επιβεβαιώνουν τον βρώμικο ρόλο του εργοδοτικού & κυβερνητικού συνδικαλισμού, επιβεβαιώνουν αυτό που εδώ και πολύ καιρό λέει το Σωματείο μας και οι ταξικές δυνάμεις, ότι η μεγαλοεργοδοσία χωρίς τα τσιράκια της μέσα στο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα μπορούσε να περάσει όλα αυτά τα μέτρα, που για λογαριασμό της φέρνουν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις. Τα δημοσιεύματα αυτά αποδεικνύουν παράλληλα ότι τα τσιράκια της δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό, κανένα ηθικό φραγμό, καθώς πέρα από «εκπρόσωποι» των εργαζόμενων (λόγω των θέσεων που με τερτίπια και τρομοκρατία έχουν γραπώσει!) μπορεί να είναι παράλληλα και εργοδότες!!!
Έτσι λοιπόν, αποκαλύφθηκε ότι ο εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων σχέσεων της ΓΣΕΕ Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας είναι παράλληλα πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος εταιρείας με την επωνυμία «ΠΗΓΑΣΟΣ ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΓΚΕΙΜΙΝΓΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» που σύμφωνα με τους σκοπούς σύστασης της:
·        Διαθέτει και διαχειρίζεται μετοχές και μερίδια εταιριών τυχερών παιγνίων
·        Παρέχει διοικητικές υπηρεσίες σε καζίνο, ξενοδοχεία και επισιτιστικές επιχειρήσεις
·        Διαχειρίζεται και αξιοποιεί ακίνητα
·        Παρέχει με το αζημίωτο εκπαίδευση σε εργαζόμενους και συμβουλές σε εταιρείες.
·        Έχει δικαίωμα να προσλαμβάνει και να απολύει εργαζόμενους κλπ. 
Θυμίζουμε ότι πριν λίγα χρόνια,  ο εν λόγω κύριος, με Γραμματέα της Ομοσπονδίας τον κ. Βασιλόπουλο, προσπάθησαν να μετατρέψουν το Σωματείο μας σε παράτημα της εργοδοσίας, πάντα με την αμέριστη στήριξη της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, κατεβάζοντας σε εκλογές ως υποψήφιο εκλεκτό της τότε εργοδοσίας των σούπερ μάρκετ sconto (ιδιοκτησίας Δεσύλλα). Πήραν όμως την απάντηση που τους άρμοζε από τους ίδιους του ιδιωτικούς υπαλλήλους του νησιού μας ενισχύοντας τα ταξικές δυνάμεις, δίνοντάς τους δυνατό χαστούκι, που το θυμούνται μέχρι και σήμερα, μη τολμώντας να το ξαναεπιχειρήσουν.
Οι ευθύνες της Διοίκησης της ΓΣΕΕ είναι μεγάλες. Το γεγονός πως ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου της ΓΣΕΕ είναι ο ίδιος εργοδότης αποτελεί ένα αίσχος για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Αντίστοιχες ευθύνες υπάρχουν και στο ΔΣ της ΟΙΥΕ.
Μετά από αυτές τις εξελίξεις, το ΔΣ του Σωματείου μας συνεδρίασε και ομόφωνα ζητά την άμεση σύγκληση των ΔΣ ΓΣΕΕ και ΟΙΥΕ, καθώς και την άμεση καθαίρεση και αποπομπή του Δημήτρη Καραγεωργόπουλου τόσο από την ΓΣΕΕ όσο και από την ΟΙΥΕ.
Καλούμε τις διοικήσεις των σωματείων Εμποροϋπαλλήλων Κέρκυρας και των Υπαλλήλων Γραφείου Κέρκυρας, αν ακόμα υπάρχουν (καθώς η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας τις κρατάει στο σκοτάδι και τις εμφανίζει μόνο σε εκλογές), να ζητήσουν κι αυτές την καθαίρεση και την αποπομπή του Δημήτρη Καραγεωργόπουλου από ΓΣΕΕ και ΟΙΥΕ.
Καλούμε τέλος κάθε εργαζόμενο, κάθε έντιμο συνδικαλιστή, να καταδικάσει και να σταθεί απέναντι σε τέτοιες πρακτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ