18 Ιουλ 2018

Αλλα... λεν στη θεια κι άλλα ακούν τα αυτιά της!


Σε... παραληρηματικά επίπεδα φτάνει πλέον η προπαγάνδα και η προσπάθεια να φιλοτεχνηθεί ένα «φιλεργατικό - φιλολαϊκό» προφίλ στην κυβέρνηση, την ίδια ώρα που εντείνει την αντιλαϊκή πολιτική, με τη σχετική προπαγάνδα να ενορχηστρώνεται μέσα από την ίδια την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και να καταμερίζεται αναλόγως στα ΜΜΕ που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Το Σαββατοκύριακο ήταν τα διθυραμβικά πρωτοσέλιδα του «Εθνους» για τον... «νόμο Αχτσιόγλου», όπως «βάφτισε» η εφημερίδα την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ και ψηφίστηκε τον περασμένο Αύγουστο στη Βουλή, για την προστασία των απλήρωτων εργαζομένων, τη στιγμή μάλιστα που η υπουργός Εργασίας, ο ΣΥΡΙΖΑ και μαζί η ΝΔ είχαν φροντίσει να καταψηφίσουν το δεύτερο μέρος της, που κατοχύρωνε τους απλήρωτους εργαζόμενους στις ανώνυμες εταιρείες...
Χτες, το νέο προπαγανδιστικό «χτύπημα» ήρθε από την «Αυγή», με την κυβερνητική εφημερίδα να «διαμαρτύρεται» για την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν η Γραμματεία Προσφύγων και Μεταναστών του ΠΑΜΕ και η ΣΕΑΑΝ στο υπουργείο Εργασίας και την αναπληρώτρια υπουργό Θεανώ Φωτίου για τα προβλήματα των ανάπηρων μεταναστών και προσφύγων. Γιατί διαμαρτύρονται; Γιατί λένε ότι τα ζητήματα αυτά λύθηκαν στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας με τις διατάξεις για... τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα (!), τις οποίες μάλιστα ισχυρίζονται - ψευδώς - ότι τις καταψήφισε το ΚΚΕ!
***
«Αλλα... λεν στη θεια κι άλλα ακούν τα αυτιά της»! Αυτή η παράφραση της λαϊκής ρήσης περιγράφει χαρακτηριστικά και αυτήν την προκλητική προσπάθεια της κυβερνητικής προπαγάνδας να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα: Η αναπληρώτρια υπουργός δεν έδωσε απάντηση ούτε σε ένα από τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης στους ανάπηρους πρόσφυγες και μετανάστες, όπως φυσικά λύση σε αυτά δεν δίνουν ούτε οι διατάξεις για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα! Για... την ιστορία, μάλιστα, να πούμε ότι το ΚΚΕ δεν καταψήφισε καμία από τις εν λόγω διατάξεις, εκτός από αυτές που αφορούσαν στην εισαγωγή του «επαγγελματία επιτρόπου», δηλαδή το να δίνεται η επιτροπεία των ανήλικων παιδιών σε ιδιώτες επιχειρηματίες...
Τα... άλματα «λογικής» της κυβερνητικής εφημερίδας, βέβαια, δεν είναι τυχαία: Προσπαθούν να εμφανίσουν την κυβέρνηση σαν να δίνει λύσεις σε λαϊκά προβλήματα και την ίδια ώρα το ΚΚΕ να τις καταψηφίζει και να πρωτοστατεί σε... «αχρείαστες» κινητοποιήσεις.
***
Για ποιον τα λένε αυτά; Για την κυβέρνηση που απορρίπτει αδιάλειπτα και με συνοπτικές διαδικασίες τις τροπολογίες ανακούφισης των εργαζομένων και του λαού που καταθέτει το ΚΚΕ στη Βουλή (πρόσφατα είναι τα παραδείγματα με τις τροπολογίες για τη μη μείωση των συντάξεων, για τις συντάξεις χηρείας, για τη διαγραφή χρεών εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών προς δήμους, για τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στο σύνολο των νησιών του Αιγαίου). Για την κυβέρνηση που διατηρεί στο ακέραιο το αντεργατικό πλαίσιο των προηγούμενων χρόνων και το ενισχύει ακατάπαυστα με νέα αντιλαϊκά μέτρα υπέρ του κεφαλαίου ενόψει της «μεταμνημονιακής περιόδου» (για την «απελευθέρωση» των ομαδικών απολύσεων, το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, την ουσιαστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, το νέο πετσόκομμα των συντάξεων και του αφορολόγητου και τόσα άλλα...). Τα λένε για την κυβέρνηση που αντιμετωπίζει με αποπροσανατολισμό, καλλιέργεια κάλπικων προσδοκιών και πολύμορφη καταστολή τις εργατικές - λαϊκές κινητοποιήσεις που προτάσσουν την κάλυψη των λαϊκών αναγκών ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου.
Η σχετική κυβερνητική προπαγάνδα θα κορυφωθεί το επόμενο διάστημα. Ενόψει μάλιστα και της ΔΕΘ το Σεπτέμβρη έχουμε να ακούσουμε και να διαβάσουμε πολλά! Ομως, οι εργαζόμενοι και ο λαός έχουν την πείρα για να αχρηστεύσουν την προσπάθεια αυτή της κυβέρνησης, για να δυναμώσουν την αγωνιστική απάντηση απέναντί της και απέναντι στα συμφέροντα του κεφαλαίου που υπηρετεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ