31 Ιουλ 2018

Τ.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στις 8.30 μμ
στη ΓΕΦΥΡΑ στο ΠΟΤΑΜΙ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ
Ομιλήτρια: Μπαλού Αλεξάνδρα, στέλεχος του ΚΚΕ
Όταν δεν θα καιγόμαστε, θα πνιγόμαστε. Όταν δεν θα πνιγόμαστε, θα θαβόμαστε κάτω από τα ερείπια που αφήνουν πίσω τους οι σεισμοί. Όταν γλιτώσουμε από τους σεισμούς, θα πνιγούμε από τα σκουπίδια. Όταν ξεφύγουμε από τη βρώμα και τις αρρώστιες, θα λιποθυμάμε στη δουλειά από υπερκόπωση. Όταν τελειώσει και αυτό, θα τρέχουμε στον ΟΑΕΔ για την ανεργία...και πάει λέγοντας.
Είναι πολλοί εκείνοι που θέλουν να μας πείσουν μέσα από τις τραγωδίες που βιώνει ο λαός μας, ότι «είναι της μοίρας μας γραφτό» ή ότι «φταίει ο κακός μας ο καιρός» για τα στραβά και τα ανάποδα της καθημερινότητάς μας.
Ειδικά οι κυβερνώντες – ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, που αποδίδοντας τα πάντα στα κακά μνημόνια που ψήφισαν μαζί με τους άλλους «κατήγορους» των μνημονίων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ…) για να μας σώσουν, θέλαν να μετατρέψουν την 21η Αυγούστου σε μέρα γιορτής για τις λαϊκές οικογένειες, γιατί τάχα, βγαίνοντας από τα μνημόνια, η ζωή μας θα γίνει καλύτερη!
Η πραγματικότητα όμως είναι αμείλικτη.
Αναδεικνύει όλες τις αντιθέσεις και αντιφάσεις ενός σάπιου συστήματος, που όχι μόνο δεν μπορεί να βάλει σε κίνηση προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, τις παραγωγικές δυνατότητες που η δουλειά μας έχει δημιουργήσει, αλλά διαρκώς καταστρέφει, ρημάζει τη ζωή των λαϊκών οικογενειών.
Εμπόδιο για τη λύση των τεράστιων προβλημάτων της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων σε πόλεις και χωριά, είναι το ίδιο το ΚΕΡΔΟΣ και ο σχεδιασμός ΚΑΘΕ αστικής κυβέρνησης με γνώμονα αυτό!
Όσο οι επιχειρηματικοί όμιλοι κρατάνε τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια τους, το πολιτικό τους προσωπικό, σε όλους τους κρίκους του αστικού κράτους, θα σχεδιάζει για τα κέρδη τους. Κέρδη και κοινωνικές ανάγκες όμως, βρίσκονται στον αντίποδα! Ακολουθούν παράλληλους δρόμους! Δεν τέμνονται ΠΟΥΘΕΝΑ!
Όσο νωρίτερα γίνει συνείδηση αυτό στην εργατική τάξη και τους συμμάχους της, τόσο πιο γρήγορα θα γίνουν βήματα στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και την προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας, για να δοθεί ώθηση στη συνολική αλλαγή των συσχετισμών υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, σε βάρος της κυβέρνησης, των άλλων αστικών κομμάτων, της μεγάλης εργοδοσίας, των σφετεριστών του λαϊκού πλούτου.
Η ουσιαστική και ριζική διαχείριση των προβλημάτων για το ΚΚΕ σημαίνει διαχείριση με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των επιχειρηματιών. Σημαίνει την ικανοποίηση ενός συνδυασμού κριτηρίων, το σεβασμό στο περιβάλλον, στη Δημόσια Υγεία, στους φυσικούς πόρους, στο λαϊκό εισόδημα, στα δικαιώματα και την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων, στην ξεκούραση, στην αναψυχή. Η πρόταση αυτή μπορεί να γίνει εφικτή μόνο στο πλαίσιο ενός άλλου, ριζικά διαφορετικού, δρόμου ανάπτυξης με εργατική εξουσία. Ο επιστημονικός κεντρικός σχεδιασμός, ο ενιαίος κρατικός φορέας κατασκευών, που θα υλοποιεί φιλολαϊκά έργα, η κοινωνική κρατική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, η κρατική ιδιοκτησία στη γη και στις τεχνικές υποδομές, ο εργατικός - λαϊκός έλεγχος μπορούν να αξιοποιήσουν τις επιστημονικές γνώσεις και τις τεχνικές που υπάρχουν, με στόχο την υγεία και την προστασία του λαού και του περιβάλλοντος.
Η πρόταση αυτή, δεν αφορά μια «άλλη ζωή» - όπως αρέσκονται πολλοί να λένε, μιας και οι υλικές της προϋποθέσεις είναι εδώ σήμερα, χθες…
Ειδικά για το ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών, το κίνημα σήμερα, χρειάζεται να διεκδικήσει συνδυασμένα:
·        Να φύγουν οι δυνάμεις καταστολής τώρα από το νησί. Η άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς περιστροφές, να καταλήξει σε κείμενο που – όπως κάλεσε, έτσι και – θα διώχνει ΜΑΤ και ΟΠΚΕ χθες!
·        Να κλείσει ο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και να πάψει να λειτουργεί ο ΧΥΤΑ/Υ Λευκίμμης - ούτε μεσοπρόθεσμα!
·        Να μην υπάρξει καμία ιδιωτικοποίηση στον κλάδο των απορριμμάτων – να σταματήσουν οι εργολάβοι τώρα. Συγχρόνως, άμεσα να προχωρήσει η μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των πρώην συμβασιούχων στην καθαριότητα στο Δήμο αλλά και να γίνουν νέες προσλήψεις (που η καθημερινότητα αποδεικνύει ότι είναι απαραίτητες) με όρους σταθερής και μόνιμης εργασίας και τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας!
·        Με αντίστοιχους όρους να εργάζονται οι εργαζόμενοι στην ανακύκλωση.
·        Να υπάρξει άμεση επιστημονική διερεύνηση νέων χώρων με τήρηση των στοιχειωδών τουλάχιστον κριτηρίων καταλληλότητας, δηλαδή τη μη γειτνίαση με κατοικημένη περιοχή και τη μόλυνση του περιβάλλοντος (ύδατα κλπ). Τα κριτήρια αυτά να γίνουν γνωστά εκ των προτέρων.
·        Το κόστος της διαχείρισης των απορριμμάτων να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό – καμία αύξηση σε δημοτικά ή άλλα τέλη, μείωση των δημοτικών τελών σε ανέργους, ΑΜΕΑ και τις οικογένειές τους.
Η συμπόρευση με το ΚΚΕ, μπορεί να μην χωράει τους πάντες, χωράει όμως τους πολλούς, ακόμα και αν δεν συμφωνείς σε όλα μαζί μας! Είναι προϋπόθεση  για μια «καθαρή» διέξοδο για το λαό!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στις 8.30 μμ
στη ΓΕΦΥΡΑ στο ΠΟΤΑΜΙ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ
Ομιλήτρια: Μπαλού Αλεξάνδρα, στέλεχος του ΚΚΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ