22 Οκτ 2018

ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΔ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόσφατα ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία ο νόμος «Κλεισθένης» για την Τοπική Διοίκηση. Ο νόμος αυτός προβλέπει:
  • Παραπέρα περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης προς τους Δήμους και τις Περιφέρειες και προωθεί την αύξηση της τοπικής φορολογίας.
  • Ενισχύει τις συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)
  • Ανοίγει διάπλατα το δρόμο για ιδιωτικοποιήσεις βασικών τομέων όπως στη διαχείριση των σκουπιδιών, τη διαχείριση των υδάτων, τη διαχείριση του αποχετευτικού συστήματος και των βιολογικών καθαρισμών.
  • Ενισχύει την πρακτική της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας στη λειτουργία των Δήμων και των Περιφερειών πράγμα που σημαίνει ότι τίθενται με σαφήνεια στην ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Διατηρεί και επεκτείνει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στους εργαζόμενους στους Δήμους και τις Περιφέρειες γεγονός που σημαίνει υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών και παραχώρηση περισσότερων υπηρεσιών σε ιδιωτικές εταιρείες.
Είναι φανερό ότι γίνεται πιο αντιδραστικό-αντιλαϊκό το περιεχόμενο των Δήμων και Περιφερειών ώστε να υπηρετεί καλλίτερα την κερδοφορία των καπιταλιστικών επιχειρήσεων και το παραπέρα ξεζούμισμα των εργατικών και λαϊκών οικογενειών.
Οπότε η συζήτηση που ξεκίνησε με πρωτοβουλία δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ για τη διάσπαση ή όχι των σημερινών Δήμων σε ορισμένα νησιά μεταξύ των οποίων και η Κέρκυρα υπηρετεί το πώς καλλίτερα θα προωθηθεί η υλοποίηση των κατευθύνσεων του Κλεισθένη. Αυτοί που ψήφισαν τον Κλεισθένη και αυτοί που τον στήριξαν επιχειρούν να επιλέξουν το καλλίτερο οργανωτικό σχήμα για την υλοποίηση του και να αποπροσανατολίσουν από το κύριο που είναι ο αγώνας για να μην υλοποιηθούν οι αντιλαϊκές προβλέψεις του Κλεισθένη.
Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τη νεολαία, τα εργαζόμενα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια στις αντιλαϊκές ρυθμίσεις που αφορούν και τη λειτουργία της τοπικής διοίκησης να ενισχύσουν αποφασιστικά τους συνδυασμούς που συμμετέχει και υποστηρίζει το ΚΚΕ.

22/10/18                                                                               ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ