5 Ιαν 2019

ΚΕΡΚΥΡΑ-Για το Δήμο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τους επικεφαλής των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης», του ψηφοδελτίου που στηρίζει το ΚΚΕ, για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο Κέρκυρας, παρουσίασε την Παρασκευή 4 Γενάρη η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ.
Την παρουσίαση και την κεντρική εισήγηση για το πολιτικό περιεχόμενο της πάλης έκανε η Μυρσίνη Χαραλάμπους, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας και γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ.
Στην ομιλία της μεταξύ άλλων επισήμανε: «Σας καλούμε να κρίνετε τους υποψήφιους των άλλων κομμάτων, είτε αυτούς που θα εμφανιστούν ως "αυτοδιοικητικοί" ή δήθεν ανεξάρτητοι και θα στηριχτούν από τα άλλα κόμματα, από επιχειρηματικά συμφέροντα, με βάση ποια πολιτική στηρίζουν, ποια είναι η στάση τους απέναντι στα καθημερινά εργατικά - λαϊκά προβλήματα, απέναντι στις αιτίες και τη διέξοδο από την αντιλαϊκή πολιτική.
Από τη στάση τους στο κεντρικό ζήτημα, ανάπτυξη από ποιον για ποιον, που αποτελεί την πραγματική διαχωριστική γραμμή. Από τη στάση τους στα μεγάλα προβλήματα της χώρας και της περιοχής μας, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ανταγωνισμούς, την προθυμία να διαφημίζουν τα ΝΑΤΟικά σχέδια.
Ο λαός με τους αγώνες του αλλά και αξιοποιώντας και το «όπλο» της ψήφου που έχει, πρέπει να καταδικάσει την κύρια αιτία που δημιουργεί και οξύνει τα προβλήματά του. Να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, τις ευρωεκλογές, τον Μάη και τις βουλευτικές όποτε και να γίνουν.
Καλούμε το λαό με την ψήφο του να ενισχύσει την πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, με ενισχυμένο το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή και Βουλή, με περισσότερος αγωνιστές και κομμουνιστές δημοτικούς, περιφερειακούς συμβούλους και δημάρχους που θα διεκδικούν και θα συγκρούονται για τα συμφέροντα του λαού. 
Να καταδικάσει σε όλες τις κάλπες την πολιτική και τα κόμματα που τσακίζουν τη ζωή μας. Να απομονώσει τη φασιστική ναζιστική Χρυσή Αυγή, τα μαντρόσκυλα του συστήματος.
Καλούμε τη νεολαία, τους μαθητές που φέτος ψηφίζουν πρώτη φορά, η πρώτη τους ψήφος να είναι αγωνιστική. Με σιγουριά και χωρίς ίχνος ταλάντευσης να στηρίξουν, να ενισχύσουν με κάθε τρόπο τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ βάζοντας και με αυτό τον τρόπο τα θεμέλια για να διεκδικήσουν το μέλλον που τους αξίζει.»

Σύντομες παρεμβάσεις έκαναν οι Υποψήφιοι Περιφερειάρχης και Δήμαρχος και οι μέχρι τώρα επικεφαλής των ψηφοδελτίων και εκλεγμένοι Θόδωρος Γουλής και ο Μπάμπης Χαραλάμπους.
Η Υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Αλεξάνδρα Μπαλού σημείωσε μεταξύ άλλων: «Με τους νόμους Καποδίστρια, Καλλικράτη και Κλεισθένη που υλοποιηθήκαν από όλες τις Κυβερνήσεις   έχουν μετατρέψει τις Περιφέρειες  σε συνέχεια του κράτους, σε εργαλείο για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων και  της ΕΕ. Εργαλείο που αποθεώνει την ανταποδοτικότητα, τις ιδιωτικοποιήσεις, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και μοιράζει πακτωλό χρημάτων στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Εργαλείο που ενσωματώνει το λαό στην αντίληψη ότι τα δικαιώματά του είναι εμπόρευμα που πρέπει να πληρώσει…»
Τα λαϊκά προβλήματα παραμένουν άλυτα (π.χ. απορρίμματα, οδικό δίκτυο, συγκοινωνίες, πόσιμο νερό κλπ) όλοι όσοι διοίκησαν μπορεί  να άλλαξαν πρόσωπα, να άλλαξαν συνδυασμούς, να εναλλάχτηκαν μεταξύ τους, αλλά αυτό που δεν άλλαξε είναι η γραμμή τους με ποιον είναι και ποια συμφέροντα προώθησαν.
 Ο  κ. Γαλιατσάτος  αφού κατήγγειλε τα μνημόνια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υποκλίθηκε στο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο συνδυασμός του υποκλίθηκε στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρόμιων, στο ξεπούλημα του Ερημίτη. Υποκλίνεται στις ορέξεις των επιχειρηματικών ομίλων για την παράδοση του ενεργειακού πλούτου, των ΑΠΕ, τους υδρογονάνθρακες… Το τελευταίο διάστημα φιγουράρουν τεράστιες χρηματοδοτήσεις για τα 5αστερα ξενοδοχεία… και κάποια περισσεύματα για την περιβόητη κοινωνική πολιτική όπως ονομάζουν τη διαχείριση της φτώχειας.
Ο συνδυασμός της κ. Κράτσα αναζητεί το όραμα διαπιστώνοντας τα προβλήματα. Εμφανίζεται ως καλύτερη διαχειρίστρια της αναπτυξιακής προοπτικής όμως  ως ευρωβουλευτής έχει ψηφίσει όλες τις περικοπές των κονδυλίων στην ΕΕ, έχει αποδεχτεί την ιεράρχηση της ΕΕ για το ΕΣΠΑ που θεωρεί ότι η αντισεισμική, αντιπυρική, αντιπλημμυρική προστασία δεν είναι επιλέξιμα έργα αφού δεν αποφέρουν κέρδη.
Δεν έχει ανάγκη ο λαός από περιφερειάρχες που λειτουργούν ως μάνατζερ της επιχειρηματικής δράσης και μιας εχθρικής για την πλειοψηφία του λαού πολιτικής, που ενώνονται στο όραμα της ανταγωνιστικότητας  και μαλώνουν για το  ποιος θα τη διαχειριστεί  και για  ποια συμφέροντα. Οι άλλοι συνδυασμοί στοιχίζονται με τις ανάγκες και τις προτεραιότητες των λίγων και οικονομικά ισχυρών εμείς στοιχιζόμαστε με τις ανάγκες των πολλών που δημιουργούν τον πλούτο. Αυτή είναι η διαφορά μας.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κέρκυρας, Γιώργος Κουλούρης επισήμανε ότι: «Τεράστιο είναι το πρόβλημα των απορριμμάτων στην Κέρκυρα, με την αστυνομοκρατία και την καταστολή να είναι στην καθημερινή ατζέντα της Δημοτικής αρχής. Άλλωστε η αντιλαϊκή πολιτική απαιτεί πολλές φορές και την άσκηση κρατικής βίας. Πολλά είναι επίσης τα ζητήματα που υπάρχουν στους εργαζόμενους του Δήμου όσον αφορά τις σχέσεις εργασίας αλλά και τις συνθήκες. Τα λαϊκά προβλήματα που αφορούν το Δήμο συσσωρεύονται και διογκώνονται. Η Δημοτική αρχή και η αντιπολίτευση δε διαφωνούν στην πολιτική κατεύθυνση της καπιταλιστικής ανάπτυξης και για αυτό στα περισσότερα συμφωνούν αν και προσπαθούν να διαχωρίζουν τη θέση τους για να δείχνουν διαφορετικοί.»     
Οι επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Μπαλού Αλεξάνδρα:
Γεννήθηκε στο χωριό Μεσαριά της Κέρκυρας το 1961, είναι τραπεζοϋπάλληλος και περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ παλαιότερα ήταν νομαρχιακός σύμβουλος Αθήνας. Έχει τελειώσει τη σχολή Η/Υ του ΕΛΚΕΠΑ και τη Συνεταιριστική Σχολή Θεσσαλονίκης. Επίσης, έχει διατελέσει μέλος του γενικού συμβουλίου και της εκτελεστικής γραμματείας της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), πρόεδρος του κλαδικού σωματείου εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), καθώς και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ). Στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές ήταν υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης του Βόρειου Τομέα της Αττικής με τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση».
Για το Δήμο Κέρκυρας - Κουλούρης Γιώργος:
Γεννήθηκε στις Αργυράδες Κέρκυρας το 1957. Είναι συνταξιούχος συνεταιριστικός υπάλληλος, μέλος του ΔΣ του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Κέρκυρας και μέλος της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ. Επί χρόνια στέλεχος του κόμματος στο επίπεδο της περιοχής Ηπείρου Κέρκυρας Λευκάδας και πρώην γραμματέας της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ. Έχει διατελέσει μέλος της διοίκησης του ΕΚ Κέρκυρας και της γραμματείας Κέρκυρας του ΠΑΜΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ