20 Ιαν 2019

Πρόγραμμα “ανάνηψης αριστερών εξτρεμιστών” με συνεργασία ακροδεξιών στη Ρηνανία – Βεστφαλία

Τι κι αν η ακροδεξιά και οι νεοφασίστες οργιάζει σε τμήματα της Ρηνανίας – Βεστφαλίας στη Γερμανία, ο χριστιανοδημοκράτης υπουργός εσωτερικών Χέρμπερτ Ρόιλ έχει βάλει στο στόχαστρό του αριστερές οργανώσεις και τα μέλη τους.
Σε αυτά τα πλαίσια, η υπηρεσία προστασίας του Συντάγματος δημιούργησε ένα πρόγραμμα «ανάνηψης» «αριστερών εξτρεμιστών» όπως τους χαρακτηρίζει, με βασικούς υποψήφιους αποδέκτες αφενός μέλη «από το αναρχοαυτόνομο και αντιφασιστικό φάσμα» κι από την άλλη ξένες «εξτρεμιστικές ομάδες» όπως τα κουρδικά PKK και το DHKP – C. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα του υπουργείου εσωτερικών, αυτή την περίοδο στο πρόγραμμα βρίσκονται 21 «μετανοημένοι». Το «πρόγραμμα εξόδου» με τον ειρωνικό τίτλο “Left”  έχει ως στόχο να υποστηρίξει «άτομα που έχουν διάθεση να αποχωρήσουν και να βρουν το δρόμο τους πίσω στη δημοκρατική κοινωνία».  Η υπηρεσία προστασίας του Συντάγματος και ο υπουργός είναι διατεθειμένοι να συνεργαστούν και με ακροδεξιούς για να υλοποιήσουν το σκοπό τους.
Ενδεικτικός είναι διαγωνισμός που διοργανώθηκε στο Πολυτεχνείο Ρηνανίας – Βεστφαλίας με στόχο την ανάδειξη της καλύτερης καμπάνιας υπέρ του «Προγράμματος Εξόδου». Νικητής αναδείχθηκε ο Χανς Ούλριχ Βος, ο οποίος σύμφωνα με αντιφασιστικές οργανώσεις είναι μέλος της εθνικιστικής αδελφότητας «Τευτονία Άαχεν».
Η είδηση αυτή έχει συσπειρώσει κατά του υπουργού όχι μόνο αριστερές οργανώσεις και φοιτητές του κρατιδίου, αλλά και τους αγωνιστές υπέρ της διάσωσης του δάσους του Χάμπαχ, που εδώ και μήνες διαμαρτύρονται κατά  της εξόρυξης άνθρακα στην περιοχή, ερχόμενοι αντιμέτωποι με διαρκή καταστολή.
Με πληροφορίες από junge welt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ