22 Φεβ 2019

ΕΚ Κέρκυρας στα χέρια των εργατών και όχι των εργοδοτών – Ακυρώθηκαν 19 νόθοι αντιπρόσωποι της “πλειοψηφίας”

Ο συνεχής και αταλάντευτος αγώνας των εργαζόμενων, που συσπειρώνονται στα ταξικά Σωματεία του νησιού μας, είχε ως αποτέλεσμα την σημερινή απόφαση του Πρωτοδικείου Κέρκυρας, με την οποία 19 “αντιπρόσωποι” της “πλειοψηφίας” της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας ακυρώνονται (9 συνταξιούχοι, 8 του εργοδοτικού σωματείου του Ikos Dassia, 2 δημόσιοι υπάλληλοι).
Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει τις καταγγελίες τις οποίες εδώ και πολλά χρόνια κάνουν τα ταξικά Σωματεία, το Π.Α.ΜΕ., για το όργιο νοθείας και αυθαιρεσίας της εργοδοτικής “πλειοψηφίας” της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου. Επιβεβαιώνει την παρέμβαση της εργοδοσίας και την αμέριστη στήριξη που της παρέχει η ξεπουλημένη “ηγεσία” του ΕΚΚ. Επιβεβαιώνει την θέση των ταξικών Σωματείων για τον ουσιαστικό ρόλο που θα πρέπει να έχουν οι συνταξιούχοι, συμβάλλοντας στους αγώνες των εργαζομένων με την πολύτιμη πείρα τους και όχι αντιμετωπίζοντάς τους ως “κουκιά”, όπως κάνει η παρέα των εργοδοτικών-κυβερνητικών συνδικαλιστών του ΕΚΚ.
Σε μια ύστατη προσπάθεια να διασφαλίσουν την παρέμβαση της εργοδοσίας στα πράγματα του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, η θλιβερή παρέα της αυτοαποκαλούμενης “πλειοψηφίας” της διοίκησης, προχώρησε, αμέσως μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου, σε μία ακόμα αυθαιρεσία, παραβλέποντας την παραπάνω απόφαση, παρότι είναι οι ίδιοι που επικαλούνται συνεχώς την δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της. Συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, καλώντας τα μέλη μόλις μισή ώρα πριν την έναρξη και μάλιστα πήρε λέει αποφάσεις, παρά το γεγονός ότι δεν είχε απαρτία!!!
Ο αγώνας για ένα Εργατικό Κέντρο πραγματικό όπλο των εργαζόμενων-φόβητρο της εργοδοσίας και των κυβερνήσεών της, ο αγώνας για ένα Εργατικό Κέντρο πραγματικό εργαλείο στα χέρια των εργαζόμενων για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους κόντρα στην εκμετάλλευση, την αυθαιρεσία και την τρομοκρατία της εργοδοσίας, συνεχίζεται!
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση το Σάββατο 23 Φλεβάρη στις 2 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, να διασφαλίσουν την διεξαγωγή ενός πραγματικού Συνεδρίου και την εκλογή εφορευτικής επιτροπής.
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ