22 Φεβ 2019

Απειλώντας η σκουληκαντέρα με αυτόφωρα…

        

Η σκουληκαντέρα σηκώθηκε όρθια! Εξέλιξη βλέπεις! Σηκώνονται όρθιες ακόμα και οι σκουληκαντέρες! Η σκουληκαντέρα, έχοντας γύρω της κουτσαβάκια φασίστες, σηκώθηκε όρθια και μουγκάνισε απειλώντας με αυτόφωρα και εισαγγελείς! Και ποιους απείλησε με αυτόφωρα και εισαγγελείς;! Κάτι περίεργους τύπους που οι πρόγονοί τους βρέθηκαν σε φυλακές, εξορίες και μπροστά σε εκτελεστικά αποσπάσματα, που δεν υπέγραψαν δήλωση μετανοίας ούτε απέναντι στον Θάνατο! Κάτι περίεργους τύπους που και οι ίδιοι τα ίδια μυαλά με τους προγόνους τους κουβαλάνε!  Κάτι περίεργους τύπους που η μέρα τους πονά μα η νύχτα τους θυμάται! Κάτι περίεργους τύπους που σε πόλεις σκοτεινές σαν ίσκιοι διαβαίνουν και φεύγουν και μένουν! Κάτι τύπους που στα χέρια τους ο θάνατος κοιμάται!
Άραγε πόσο βλαμμένος μπορεί να είναι κάποιος που απειλεί με αυτόφωρα κάτι περίεργους τύπους που έχουν συμβιβαστεί με τον Θάνατο και τα πίνουνε καθημερινά μαζί του;! Άραγε πόσο σκουληκαντέρα μπορεί να είναι μια σκουληκαντέρα για να μην καταλαβαίνει ότι σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει, μηδέ αλυσίδα στου Ρωμιού και στ’ αγεριού το πόδι;! Άραγε πόσο σκουληκαντέρα μπορεί να είναι κάποιος που λογαριάζει τον ίδιο τον Θάνατο με τα δικά του σκουληκαντέρικα μέτρα;!
Γέμισε ο τόπος σκουληκαντέρες, γέμισε ο τόπος δίποδα που επιστρέφουν ραγδαία στην κατάσταση της αμοιβάδας και μαζί τους προσπαθούν να παρασύρουν όλον τον κόσμο. Αλλά αυτό είναι παρά φύσιν και δεν είναι μακριά η στιγμή που αυτή η παρά φύσιν προσπάθεια εξανδραποδισμού του ανθρώπου, ο οποίος τόσα εκατομμύρια χρόνια έκανε να σηκωθεί στα δύο, θα κάνει τον νου του ανθρώπου να γεννήσει εκείνην την καταιγίδα που θα σαρώσει στο πέρασμά της τη σαπίλα. Και τότε ταραχή θα πέσει στον Άδη και το σανίδωμα θα υποχωρήσει από την πίεση τη μεγάλη του ήλιου που πρώτα θα κρατήσει τις αχτίδες του… κι ω τότε, τότε σιχαμένες σκουληκαντέρες… κι ω τότε, τότε!
Κ. Νότνολ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ