5 Μαρ 2019

Κάτω τα χέρια από τα επιδόματα και τις συντάξεις των ΑμεΑ


Στα σχέδια κυβέρνησης και κουαρτέτου για μαζικές περικοπές στα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας απαντάμε με οργάνωση, αγώνα, μαζί με το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, τη Σ.Ε.Α.ΑΝ. και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζόμενων.
Ενώ στα ΚΕΠΑ κλιμακώνεται η σφαγή των αναπήρων και οι σχολές τυφλών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στενάζουν από την υποχρηματοδότηση, νέα σχέδια εξυφαίνονται για μαζικές περικοπές.
Όσο κουρνιαχτό και να σηκώνει η προπαγάνδα της κυβέρνησης, όσους αποπροσανατολιστικούς καβγάδες και να στήνουν με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που μαζί ψήφισαν το 3ο και το 4ο μνημόνιο και ομονοούν στην επιχειρηματικότητα, δεν μπορούν να κρύψουν ότι πάμε για δραστικές περικοπές των επιδομάτων των τυφλών, των ΑμΕΑ και των αναπηρικών συντάξεων και νέο εργαλείο η λειτουργικότητα που σαφώς περιγράφεται από το άρθρο 215 του πολυνομοσχέδιου, (που εκτός των άλλων χτυπάει και το δικαίωμα στην απεργία), αλλά και τον ΟΠΕΚΑ που θα γίνει το κέντρο για την οργάνωση αυτών των περικοπών. Άλλωστε ένα ακόμα μέσο προς αυτή την κατεύθυνση είναι και το ελάχιστο κοινωνικό.
Οι τυφλοί και οι ανάπηροι από τα φτωχά λαϊκά στρώματα έχουν πείρα. Όχι μόνο δεν εξαιρέθηκαν από τα αντιλαϊκά μέτρα όπως διατυμπάνιζε αυτή η κυβέρνηση και οι προηγούμενες αλλά ήταν και είναι τα πρώτα θύματα των βάρβαρων αντιλαϊκών πολιτικών. Άλλωστε όταν χτυπιέται η λαϊκή οικογένεια, σε πολλαπλάσιο βαθμό χτυπιούνται οι οικογένειες που έχουν ανάπηρο.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την οργάνωση, τον αγώνα, μαζί με τη ΣΕΑΑΝ, τα ταξικά συνδικάτα, μ’ όλους αυτούς που πλήττονται από αυτή την πολιτική. Πολιτική που παίρνει άριστα στην αξιολόγηση για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, που μετράει την ανάπτυξη με την ενίσχυση της κερδοφορίας, που προϋποθέτει τα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας.
Αγωνιστικά διεκδικούμε :
- Να σταματήσουν τα σφαγεία των ΚΕΠΑ.
- Καμία περικοπή στα επιδόματα και στις συντάξεις αναπηρίας.
- Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων των τυφλών και των αναπήρων στα προ των περικοπών επίπεδα.
- Υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις των μισθών.
- Κανένας μισθός κάτω από τα 751 ευρώ.
- Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία
- Ανάπτυξη του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών με βάση τις ανάγκες.
- Γενναία επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του, δημιουργία νέων τμημάτων με βάση τις ανάγκες.
- Ίδρυση ειδικού γυμνασίου και λυκείου τυφλών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
- Μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.
- Καμία μείωση του αφορολόγητου, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στην πρώτη κατοικία, επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στα προ των περικοπών επίπεδα. Απαλλαγή του ΚΕΑΤ και των άλλων δημόσιων ιδρυμάτων πρόνοιας από την υποχρέωση καταβολής ΕΝΦΙΑ
- Κανένα παιδί με αναπηρία εκτός ειδικής αγωγής.
- Μαζικές προσλήψεις τώρα τυφλών με την ευθύνη του κράτους.
- Μέτρα προστασίας των ανέργων τυφλών.
- Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, πρόνοια, ειδική αγωγή με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς.
- Δωρεάν παροχή από το κράτος όλων των σύγχρονων τεχνολογικών βοηθημάτων, απαραίτητων για την εκπαίδευση, την επαγγελματική αποκατάσταση και την καθημερινή διαβίωση των τυφλών και των αναπήρων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ