Ολόκληρες… ιστορίες έστησαν ορισμένα αστικά επιτελεία (απ’ τον ΣΚΑΪ και τη ΝΔ μέχρι τη ναζιστική Χρυσή Αυγή) με αφορμή την προσγείωση στο «Ελ. Βενιζέλος» αεροσκάφους από τη Βενεζουέλα.
Ο ΣΚΑΪ – που πριν λίγες εβδομάδες διαφήμιζε σε αποκλειστική συνέντευξη τον ακροδεξιό πραξικοπηματία Χ. Γκουαϊδό – έκανε λόγο για «πτήση-μυστήριο» αεροσκάφους από τη Βενεζουέλα, που προσγειώθηκε στην Αθήνα υπό «άκρα μυστικότητα». Μόνο σε… ιπτάμενους δίσκους δεν αναφέρθηκαν τα τσακάλια του Φαλήρου…
Την είδηση του ΣΚΑΪ έσπευσε να αξιοποιήσει η ΝΔ για να αντιπαρατεθεί στην κυβέρνηση. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτά την κυβέρνηση για ποιον ακριβώς λόγο έδωσε άδεια προσγείωσης στο εν λόγω αεροσκάφος, όταν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το αρνήθηκαν.
Δε γνωρίζουμε για ποιόν λόγο προσγειώθηκε το αεροσκάφος της Βενεζουέλας στην Αθήνα. Ούτε ασφαλώς θα μπούμε στον κόπο να ασχοληθούμε με γελοίες θεωρίες συνομωσίας. Αλλού είναι το ζητούμενο.
Όλοι αυτοί που ενοχλήθηκαν από την παρουσία του βενεζουελάνικου αεροπλάνου είναι οι ίδιοι που χαιρετίζουν και ενθαρρύνουν τη μετατροπή της Ελλάδας σε αεροδιάδρομο αμερικανονατοϊκών πολεμικών αεροσκαφών. Είναι οι ίδιοι που δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα που ελληνικά αεροδρόμια χρησιμοποιούνται από αμερικανικά βομβαρδιστικά (που σπέρνουν το θάνατο στη Μέση Ανατολή και αλλού).
Οι ίδιοι που υποδέχονται με χαμόγελο τους ιμπεριαλιστές φονιάδες, συμμάχους της χώρας μας στη νατοϊκή συμμορία, ενοχλούνται σφόδρα από την παρουσία πολιτικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας. Για τη μετατροπή της χώρας σε απέραντο αμερικανονατοϊκό στρατόπεδο – με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των προηγούμενων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ- δεν είδαμε, ούτε πρόκειται να δούμε ανάλογες αντιδράσεις.
Αυτό που ενοχλεί τα εγχώρια φερέφωνα του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού είναι η Βενεζουέλα. Τέτοια υποκρισία, τέτοιος αμερικανοτσολιαδισμός…