Είμαστε υπερήφανοι διότι δεν σταματήσαμε ποτέ να εγείρουμε το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, όταν κάποιοι άλλοι έκαναν, κοινώς, την πάπια, σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής και αποκάλεσε «θρασίμια» και «κότες» τους δολοφόνους υπόδικους της Χρυσής Αυγής.
Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ είναι υπερήφανο, διότι ήταν ο αιμοδότης της Εθνικής Αντίστασης, ήταν οι κομμουνιστές που παραδόθηκαν από το καθεστώς του Μεταξά στους Γερμανούς και απέδρασαν για να σηματοδοτήσουν το έπος της Αντίστασης. Σε αυτό το σημείο καταχέριασε τους χρυσαυγίτες, λέγοντας ότι έρχονται στη Βουλή οι εγκληματίες δολοφόνοι για να μιλήσουν για γερμανικές αποζημιώσεις. Τους αποκάλεσε «θρασίμια» και «κότες» διότι δεν τολμούν να πουν αυτό που πιστεύουν, δηλαδή να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από την Ελλάδα για τις απώλειες των ναζί στην Κατοχή.
Τόνισε ότι είναι οι απόγονοι των συνεργατών των ναζί και των ταγματασφαλιτών που φωτογραφίζονταν δίπλα σε κρεμασμένους Έλληνες και σήμερα έχουν σβάστικες στα μπράτσα τους. Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ έδωσε πολύ αίμα και ότι είναι έτοιμο να το ξανακάνει για να συντριβεί ο φασισμός, που είναι η πιο σκληρή μορφή της εξουσίας του κεφαλαίου.
Σε ό,τι αφορά τις γερμανικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις, σημείωσε ότι επί δεκαετίες δεν διεκδικούνται για καθαρά πολιτικούς λόγους, διότι πριν ακόμα λήξει ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος οι ΗΠΑ έκαναν συμφωνίες με στρατιωτικούς του Χίτλερ, τους οποίους έβαλαν στο ΝΑΤΟ όταν αυτό ιδρύθηκε. Έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στην ΕΕ, που δεν στηρίζει το αίτημα για τις γερμανικές αποζημιώσεις, δηλώνοντας αναρμόδια, ενώ για τη Βενεζουέλα θεωρεί ότι είναι αρμόδια.
Σημείωσε ότι η ΕΕ την 9η του Μη από Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης την έκανε Μέρα της Ευρώπης και εξισώνει το θύμα με το θύτη, αναγνωρίζει μέλη των SS σαν αντιστασιακούς σε χώρες της Βαλτικής και δικαιώνει τους Ουκρανούς φασίστες. Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να είναι σύμμαχοι στο αίτημα για αποζημιώσεις η Βρετανία και η Γερμανία που έκλεψαν τον πολιτισμό της Ελλάδας, αγάλματα και μνημεία και δεν τα επιστρέφουν.
Λίγο μετά την ομιλία του Θανάση Παφίλη δόθηκε ο λόγος από τον πρόεδρο της Βουλής στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγό που υποστήριξε ότι το ΚΚΕ δεν έχει δικαίωμα να μιλάει για πατριωτισμό!
Άμεση ήταν η απάντηση του Θανάση Παφίλη που ξαναπήρε το λόγο και τόνισε πως οι φασίστες της Χρυσής Αυγής ορκίζονται στον Χίτλερ και δεν το λένε διότι είναι «κότες» και πρόσθεσε ότι έχει καταγραφεί η δολοφονική δράση τους που σκότωσαν τον Φύσσα και οι πρόγονοί τους παρέδιδαν κεφάλια ανταρτών στους Βούλγαρους φασίστες και έπαιρναν λύτρα. Όπως είπε, όλα αυτά πρέπει να ενταχθούν στα σχολικά βιβλία.
Νωρίτερα στη θέση του έβαλε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης τον χρυσαυγίτη βουλευτή Ευάγγελο Καρακώστα όταν άρχισε να εκστομίζει τον αντικομμουνισμό της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, της οποίας είναι μέλος.
«Ανακρίβειες και ανιστόρητα πράγματα είναι ανεπίτρεπτο να ακούγονται, αλλά δεν περιμένουμε και τίποτα άλλο από χρυσαυγίτες δολοφόνους υπόδικους», απάντησε ο Γιώργος Λαμπρούλης, που προέδρευε τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τις γερμανικές αποζημιώσεις, όταν ο χρυσαυγίτης βουλευτής ζήτησε να διεκδικηθούν αποζημιώσεις από το ΚΚΕ για την περίοδο από το 1944 έως το 1949 και υποστήριξε ότι το ΚΚΕ έχει «αμύθητη περιουσία» που πρέπει να μοιραστεί.
Οι αναφορές αυτές προκάλεσαν την οργή του Γ. Λαμπρούλη που τόνισε: «Μέχρι εδώ, είστε δολοφόνοι και υπόδικοι. Δολοφονική οργάνωση, σκοτώνετε και ματώνετε κόσμο, Έλληνες και μετανάστες. Περάστε έξω. Δεν περιμέναμε καλύτερη συμπεριφορά από υπόδικους εγκληματίες».