24 Μαΐ 2019

Επιστολή υποψηφιότητας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» του μαθητή Ανδρέα Μπαλατή



Σε επιστολή του με την οποία γνωστοποιεί την υποψηφιότητά του με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο  Ανδρέας Μπαλατής, μαθητής της Γ΄ Λυκείου στο 2ο ΓΕΛ Αργοστολίου, επισημαίνει τα εξής:
«Με την επιστολή μου αυτή σας γνωστοποιώ πως είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αργοστολίου με το συνδυασμό της "Λαϊκής Συσπείρωσης", που στηρίζει το ΚΚΕ. Θα ήθελα να απευθυνθώ σε όλους τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριες που, σαν και μένα, ψηφίζουν πρώτη φορά, γιατί θεωρώ πως μοιραζόμαστε κοινά προβλήματα, αλλά και τους ίδιους προβληματισμούς.
Δεν είμαι κάτι ξεχωριστό από σας. Όπως και πολλοί άλλοι μαθητές καταβάλλω κοπιαστική προσπάθεια για τις πανελλαδικές εξετάσεις, προσδοκώ να περάσω σε κάποια σχολή, που το πού θα βρίσκεται πρέπει να είναι συμβατό με την οικονομική δυνατότητα της οικογένειάς μου, ονειρεύομαι να ασκήσω το επάγγελμά μου στο μέλλον και αγαπώ τον αθλητισμό. Το γεγονός ότι το σχολείο έχει μετατραπεί σε ένα πολυέξοδο εξεταστικό κέντρο, οι δυσκολίες που συναντάνε πολλοί νέοι άνθρωποι στις σπουδές και στη δουλειά τους, δεν μας είναι ξένα. Άλλωστε πολλοί από σας, όπως και εγώ, δουλεύουμε τα καλοκαίρια, προκειμένου να μην επιβαρύνουμε οικονομικά τις οικογένειές μας, όταν μάλιστα κάποιος από τους γονιούς μας μπορεί να είναι για μεγάλα διαστήματα άνεργος…
Όλα αυτά τα προβλήματα έχουν αιτίες, που με απασχόλησαν πολύ. Κάποτε νόμιζα πως είναι απλώς θέμα ικανότητας ή ανικανότητας προσώπων. Σήμερα, πιο ώριμα βλέποντάς το, καταλήγω πως είναι θέμα πολιτικής. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι λίγοι εκμεταλλευτές που διαφεντεύουν τον τόπο μας, τα παίρνουν όλα στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, της κρίσης ή της ανάπτυξης. Για μας, για τους πολλούς, τους γονιούς μας και τη νεολαία δίνουν ψίχουλα και περιμένουν να τους πούμε κι "ευχαριστώ". Σπαταλάνε εκατομμύρια για έργα βιτρίνας και την ίδια ώρα δεν δίνουν τίποτε για τα νοσοκομεία, για τα σχολεία, για την αντισεισμική και αντιπυρική θωράκιση, δηλαδή ζητήματα που απασχολούν ιδιαίτερα τα μαθητικά μας συμβούλια και αποτελούν κύρια θέματα κατά τις συζητήσεις μας με το δήμο και την Περιφέρεια.
Μόνο οι αγώνες της νέας γενιάς για το παρόν και το μέλλον της, για σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές και αθλητικές υποδομές, για Υγεία και Παιδεία δημόσια και δωρεάν, ενάντια σε αυτές τις πολιτικές μπορεί να είναι μια πραγματική νεανική επιλογή. Αλλιώς μπορεί να είμαστε νέοι ηλικιακά, αλλά υπηρετούμε το παλιό και φθαρμένο. Γι’ αυτό σας καλώ να στηρίξετε όχι μόνο την υποψηφιότητά μου, επειδή είμαι φίλος ή γνωστός με αρκετούς από εσάς, αλλά να δώσουμε μια κόκκινη - ελπιδοφόρα ψήφο σε όλες τις κάλπες. Το νεανικό είναι επιλογή ρήξης και αγώνα και όχι εκμαυλισμού συνειδήσεων, με διάφορα προσχήματα. Το ΚΚΕ ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων, είναι δύναμη για τη δική μας δύναμη. Με αυτές τις σκέψεις κατέρχομαι υποψήφιος και αυτόν τον προβληματισμό θέλω να σας μεταφέρω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ