13 Μαΐ 2019

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: ΟΙ ΕΞΥΠΝΑΚΗΔΕΣ, ΤΑ «ΦΥΤΑ» ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ.


«Το ΚΚΕ δεν πιστεύει στην ΕΕ κι είναι εναντίον της, παρ’ όλα αυτά ζητάει ψήφο για να το Ευρωκοινοβούλιο. Αυτό δεν είναι αντιφατικό ;» ... 
ρωτάνε όλοι οι δημοσιογράφοι τους εκπροσώπους του κόμματος στις διάφορες πολιτικές εκπομπές. Κάθε φορά στις εκλογές, ανακαλύπτουν κάποια τέτοια εξυπνάδα και την επαναλαμβάνουν σαν καλοί παπαγάλοι του συστήματος, που κάνει ότι μπορεί για να περιορίσει την εκλογική (και όχι μόνο) επιρροή του ΚΚΕ.
1. Αν υιοθετούσαμε αυτή τη λογική, τότε θα έπρεπε επίσης να μη παίρνουμε μέρος στις βουλευτικές εκλογές, γιατί αντιπαλεύουμε το αστικό πολιτικό σύστημα κι αυτό που λέγεται «αστική δημοκρατία». Να μη παίρνουμε μέρος ούτε στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, γιατί καταγγέλλουμε (και προσπαθούμε να αλλάξουμε) το ρόλο της τοπικής διοίκησης σαν «μικρό κράτος», «μακρύ χέρι του φοροεισπρακτικού μηχανισμού» και «φορέα της ανταποδοτικότητας», των «ελαστικών εργασιακών σχέσεων» κλπ. 
Θα έπρεπε τα παιδιά μας να μη πηγαίνουν στο σχολείο και να μη παίρνουν μέρος στις πανελλήνιες, γιατί αυτό το σχολείο κι αυτό το εξεταστικό σύστημα δεν είναι φτιαγμένο για τις ανάγκες των πολλών, αλλά των λίγων κι εκλεκτών, όπως καταγγέλλουμε. 
Ή να μη πηγαίνουμε στα νοσοκομεία, μιας που το σύστημα υγείας του καπιταλισμού δε μας αρέσει. Αλλά ακόμα και να φύγουμε από τον πλανήτη, μιας που καταγγέλλουμε τον καπιταλισμό για τον τρόπο που τον διαχειρίζεται και τον καταστρέφει. Αυτή είναι η προέκταση της λογικής με βάση το νέο «επιχείρημα» που κατασκεύασαν. Αντάξιο του παλιότερου «αν δε σας αρέσει να φύγετε να πάτε στη Βουλγαρία».
2. Ας το ξεχάσουν αυτό. 
Η παρουσία του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή, θα συνεχιστεί και θα δυναμώσει, γιατί ήταν και είναι αναγκαία, για να αντιπαλεύει από όλες τις θέσεις, τις αντιδραστικές μεθοδεύσεις της.
 Για να μαθαίνει όλα τα σχέδια τους, τις εκτιμήσεις τους, προκειμένου να τα αποκαλύπτει στο λαό και την εργατική τάξη, για την παιδεία, για την αγροτική οικονομία, για τις καλλιέργειες, για την εργασία και τις εργασιακές σχέσεις, κι όλες τις πλευρές της ζωής μας που στοχεύει η εγκληματική δράση και πολιτική της ΕΕ. 
Για να ακούγεται κι από αυτή τη θέση η μόνη φιλολαϊκή φωνή, η φωνή της εργατικής τάξης και του σοσιαλισμού, η φωνή του ΚΚΕ, που ξυπνά κι άλλους ευρωπαίους πολίτες και κόμματα. Η φωνή που δε θα τους αφήσει ποτέ να ησυχάσουν. 
Που θα προσπαθεί να μεγαλώνει συνέχεια το σημερινό 74% δυσαρέσκειας των λαών απέναντι στην ΕΕ (όπως δείχνει το ευρωβαρόμετρο) και να το κατευθύνει σε ταξική κατεύθυνση και προοπτική, μακριά από τις κραυγές των κοράκων του καπιταλισμένου νεοναζισμού. Γιατί κανένας δεν μπορεί να το κάνει αυτό καλύτερα από το ΚΚΕ. Άλλωστε τι διάολο ΚΚΕ θα ήταν αν δεν την αντιπάλευε παντού και με κάθε τρόπο. Αν δε κυνηγούσε το θηρίο, στα χωράφια, στα σχολεία, στα εργοστάσια, στους δρόμους, αλλά και μέσα στη φωλιά του.
3. Η ουσία αυτής της «δημοσιογραφικής ερώτησης» είναι ότι όλοι αυτοί οι οικονομικοί, πολιτικοί, δημοσιογραφικοί, πολιτιστικοί κλπ. παπαγάλοι
λακέδες του μαύρου Ευρωνατοικού μετώπου, δε θέλουν εμπόδια και αντίθετες φωνές στο δρόμο τους και στα σχέδιά τους. 
Κι ιδιαίτερα τη φωνή του ΚΚΕ. 
Λες και το ΚΚΕ δεν δημιουργήθηκε ακριβώς για τον αντίθετο λόγο. Για να αμφισβητήσει = ανατρέψει τον καπιταλισμό κι όλους τους μηχανισμούς του. Όλοι αυτοί, στην ίδια ΕΕ γραμμή, με τα ίδια αυτά γελοία «επιχειρήματα», συνειδητά επιχειρούν να φιμώσουν κάθε αντίθετη φωνή. Τα λένε αυτά, λες κι είμαστε υποχρεωμένοι να συμφωνούμε με ότι λένε.
4. Πάντως, προβάλλοντας αυτό το επιχείρημα, όσοι το λένε «δίνουν αλύπητα» όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Όπως όταν ο δάσκαλος μαλώνει τον άτακτο μαθητή και του λέει «γιατί δεν είσαι σαν τους συμμαθητές σου»; 
Γιατί λοιπόν δεν απευθύνουν αυτό το περίφημο ερώτημα και σε κανένα άλλο κόμμα ; 
Γιατί απλώς οι άλλοι είναι τα «φυτά» της τάξης. Τα «καρφιά» της ΕΕ. Τα «γλυφτρώνια» του καπιταλισμού, που δε ξέρουν να πούνε στην ΕΕ ούτε «κιχ». Ούτε «μα κύριε …».
Εν τέλει, όλοι αυτοί που το φέρνουν αυτό το ηλίθιο επιχείρημα μπροστά στις κάμερες, ή είναι εντελώς βλάκες δημοσιογράφοι, ή είναι πληρωμένοι σε διατεταγμένη υπηρεσία. 
Και με τέτοιου επιπέδου "επιχειρήματα", στόχος τους (ή μήπως και αποτέλεσμά τους) είναι να κάνουν και το λαό χαζό.
 Γενικά πιστεύω πώς τα παίρνουν για να λένε τέτοιες σαχλαμάρες. Αν και για μερικούς από αυτούς, διατηρώ επιφυλάξεις. 
Εκτός κι αν είναι κι αυτή η χαζομάρα μέσα στο … συμβόλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ