28 Ιουν 2019

Ο «αντι-μνημονιακός» Βαρουφάκης



Ο γραμματέας του ΜΕΡΑ25 κ. Βαρουφάκης ήρθε πριν λίγες μέρες στην Κέρκυρα και μέσω της συνέντευξης τύπου που έδωσε, δήλωσε ότι το κόμμα του είναι το «μοναδικό αντιμνημονιακό κόμμα στην Ελλάδα».
Είναι αλήθεια όμως αυτό; Για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιότεροι λοιπόν…
Στις 10 Ιούλη του 2015, μετά από μία μαραθώνια κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάστηκε η κυβερνητική πρόταση για το 3ο μνημόνιο. Τότε ο πρωθυπουργός ζήτησε τη στήριξή του προκειμένου να υπάρξει άμεσα συμφωνία με τους «θεσμούς»...
Το ίδιο βράδυ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επέκταση του 2ου μνημονίου το Φλεβάρη, με τη συμφωνία του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, έφερε προς επικύρωση το νέο μνημόνιο με μορφή σχεδίου νόμου και με τίτλο: «Για τη διαπραγμάτευση και σύναψη δανειακής σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM)».
Η λίστα των αντιλαϊκών προαπαιτούμενων μάλιστα είχε κατατεθεί στα Αγγλικά, αν θυμάστε, και ως εκ τούτου ο «Γιάνης» σίγουρα την είχε καταλάβει καλά...
Τότε, λοιπόν ο «αντι-μνημονιακός» Βαρουφάκης έστειλε επιστολική ψήφο και έλεγε:
«Σας γνωρίζω ότι αδυνατώ να παρευρεθώ στη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία. Επιθυμώ διά της παρούσης να δηλώσω ότι εάν ήμουν σε θέση να ψηφίσω στη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών "Για τη διαπραγμάτευση και σύναψη δανειακής σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM)" θα ψήφιζα ΝΑΙ».

Ο ίδιος αυτός άνθρωπος ήρθε για δεύτερη φορά στην Κέρκυρα πουλώντας αντιμνημονιακά παραμύθια. Όμως με την επιστολική του ψήφο αυτή:
--ΨΗΦΙΣΕ «ΝΑΙ»
Στην αύξηση του βασικού συντελεστή ΦΠΑ στο 23% από 13% σε όλα τα συσκευασμένα και βιομηχανοποιημένα βασικά τρόφιμα, στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, στους λογαριασμούς ύδρευσης.
Στο διπλασιασμό του φόρου εισοδήματος, στο 26% από το πρώτο ευρώ (από 13% που ήταν) στους φτωχούς αγρότες.
Στην αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης που ενσωματώθηκε στο φόρο εισοδήματος.
Στη μείωση στα επιδόματα θέρμανσης.
Στη μείωση του ακατάσχετου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους με ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία.
Στην άρση κάθε παρεχόμενης προστασίας των λαϊκών οικογενειών από τα «νύχια» των τραπεζών.

Επίσης να θυμίσουμε ότι ως υπουργός Οικονομικών των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ:
·         Βάφτιζε «θεσμούς» την τρόικα και κορόιδευε έναν ολόκληρο λαό, λέγοντας ότι αυτό είναι καλό για ψυχολογικούς λόγους... Βέβαια σήμερα μιλάει για τρόικα και εξωτερικού και εσωτερικού…
·         Έλεγε ότι συμφωνούσε με το 70% του 2ου μνημονίου...
  • Έλεγε πως το «σκίσιμο του μνημονίου» λεγόταν προεκλογικά για συμβολικούς λόγους και πως δεν θα το έκανε ποτέ...

Άρα ο «αντι-μνημονιακός» Βαρουφάκης:
το 2ο μνημόνιο το είχε ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΟ Φλεβάρη του 2015...
το 3ο μνημόνιο το είχε ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ως υπουργός Οικονομικών επί 7 μήνες, με την «περήφανη διαπραγμάτευση»...
το 3ο μνημόνιο το είχε ΨΗΦΙΣΕΙ και μάλιστα με επιστολική ψήφο...

Όσο κι αν το κόμμα του κ. Βαρουφάκη πλασάρεται ως «αντισυστημική δύναμη», «αλέκιαστη αριστερά», νέα εναλλακτική δύναμη κ.λπ., δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα κόμμα – πυροτέχνημα που επιθυμεί να ενσωματώσει την λαϊκή αγανάκτηση.
Μόνο ένα κόμμα στάθηκε σταθερά απέναντι στα μνημόνια και όσα αυτά έφεραν και αυτό είναι το ΚΚΕ. Από την πρώτη στιγμή ανέδειξε το ρόλο και την ουσία των μνημονίων, ως εργαλείων για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης σε βάρος των λαών. Εκτός, όμως από τις καταδίκες και τις αναλύσεις, αντιπάλεψε καθημερινά και με όλες του τις δυνάμεις τις συνέπειες των μνημονίων, οργάνωσε τον αγώνα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στα μέτρα και τις «αναδιαρθρώσεις» που έφερναν τα μνημόνια.
Σας καλούμε να μην χαραμίσετε την ψήφο σας σε ανθρώπους και κόμματα που σας λένε ψέματα, υποτιμούν τη νοημοσύνη σας και πλασάρονται σήμερα ως αντιμνημονιακοί ενώ έχουν ψηφίσει μνημόνια. Την επόμενη μέρα των εκλογών, η κυβέρνηση που θα προκύψει ετοιμάζει νέα μέτρα. Ο λαός χρειάζεται ισχυρή τη δύναμη που θα βρεθεί σταθερά στο πλευρό του, χρειάζεται Ισχυρό ΚΚΕ.

Μπορμπότης Γιάννης
Γραμματέας της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ