24 Ιουλ 2019

Η κατάργηση του ασύλου δε θα περάσει – Γιγαντοπανό του ΜΑΣ στα Προπύλαια

Από το πρωί στο πόδι είναι οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, ενόψει του απογευματινού συλλαλητηρίου στις 19.30 σήμερα στα Προπύλαια ενάντια στην κατάργηση του ασύλου.
Διατρανώντας την αντίθεσή τους στην επιχειρούμενη μεθόδευση, ανάρτησαν γιγαντοπανό στην πρόσοψη του κτιρίου, αναφέροντας “Κάτω τα χέρια από το άσυλο! Με τους συλλόγους μας δυναμώνουμε τους αγώνες για τα όνειρα, τις διεκδικήσεις μας. Ενάντια στη πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου”.
Οι φοιτητές καλούν σε μαζική συμμετοχή, επισημαίνοντας πως:
«Το άσυλο προστατεύει το αναφαίρετο δικαίωμά μας να συζητάμε, να αποφασίζουμε συλλογικά και να οργανώνουμε τον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας στη μόρφωση, στη δουλειά και τη ζωή! Ποτέ δεν ήταν δεδομένο! Κατακτήθηκε με σκληρούς και αιματηρούς αγώνες από φοιτητές και εργαζόμενους». Παράλληλα δηλώνουν: «Απορρίπτουμε τους κάλπικους καβγάδες ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, με τους βουλευτές του δεύτερου να εμφανίζονται προκλητικά ως δήθεν υπερασπιστές του ασύλου! Δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου! Ο ΣΥΡΙΖΑ με το πόρισμα Παρασκευόπουλου, την ένταση της καταστολής όχι μόνο συκοφάντησε το άσυλο, αλλά και άνοιξε το δρόμο για την κατάργησή του στην πράξη».
Στο πλευρό τους στη σημερινή κινητοποίηση έχουν βάσει αποφάσεων συμμετοχής και πολλούς συλλόγους Δασκάλων, συνδικάτα και μαζικούς φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ