24 Ιουλ 2019

O σώζων εαυτόν σωθείτω στη ΣΕΛΕΚΤ ΣΕΡΒΙΣ – Κανένα σχέδιο εκκένωσης σε περίπτωση ανάγκης

Ούτε στο τηλέφωνο να ειδοποιήσουν τους δικούς τους μετά το σεισμό δεν άφησε η επιχείρηση να μιλήσουν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση ΣΕΛΕΚΤ ΣΕΡΒΙΣ, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει το σωματείο της επιχείρησης. Σαν να μην έφτανε αυτό, όταν ο γραμματέας του σωματείου ζήτησε ενημέρωση για τις δυνατότητες διαφυγής σε ανάλογη περίπτωση, έλαβε την απάντηση από εκπρόσωπο της διεύθυνσης προσωπικού, κι ότι δεν είναι πυρκαγιά για να υπάρξει πρωτόκολλο(!). Το σωματείο διαμηνύει πως δε θα ανεχτεί την κατάσταση, καλώντας τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο τους.
Καταγγέλλουμε τη διεύθυνση της εταιρείας καθώς κατά τη διάρκεια του προχθεσινού σεισμού φάνηκε πως δεν υπήρχε κανένα σχέδιο από πλευράς της για εκκένωση του χώρου σε περίπτωση ανάγκης.
Σε παρέμβαση του γραμματέα του σωματείου, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι για το ποιες είναι οι έξοδοι κινδύνου, που συγκεντρωνόμαστε κλπ, εκπρόσωπος της διεύθυνσης προσωπικού είπε πως δεν υπάρχει κάτι να ενημερώσει, δεν ξέρει κάτι και ότι δεν είναι πυρκαγιά για να εφαρμοστεί κάποιο πρωτόκολλο. Χωρίς σχέδιο, δηλαδή, είναι προσωπική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου η ασφάλειά του και, πάνω απ’όλα ….. θέμα τύχης!
Πόσο μάλλον που βρισκόμαστε σε ένα χώρο με χιλιάδες κόσμου.
Την ίδια στιγμή υπεύθυνοι καταστημάτων απαγόρευαν σε εργαζόμενους να τηλεφωνήσουν στους οικείους τους προκειμένου να διαπιστώσουν ότι είναι όλοι καλά.
Απαιτούμε να γίνει η απαραίτητη ενημέρωση και εκπαίδευση όλου του προσωπικού. Δε θα ανεχτούμε άλλο να τίθεται σε κίνδυνο η αφάλειά μας κατά τη διάρκεια της εργασίας μας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να απευθύνονται στο σωματείο για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρχει.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ