24 Ιουλ 2019

Βασιλικοί όλου του κόσμου ενωθείτε – Συντονίστρια της αριστερής ευρωομάδας GUE η Έλενα Κουντουρά

“Ψηφίζεις Αριστερά και σου βγαίνει Κουντουρά”, είπε σε μια φαρμακερή του αποστροφή προεκλογικά ο Θανάσης Παφίλης για το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ίσως ούτε κι εκείνος μπορούσε να φανταστεί πόσο εύστοχη θα ήταν η ρήση του ακόμα και σε … ευρωπαϊκό επίπεδο.
Αναγνωρίζοντας λοιπόν την πολύχρονη προσφορά της στους αγώνες της αριστεράς και του λαϊκού κινήματος, οι συνάδελφοί της ευρωβουλευτές της GUE/NGL, της ομάδας της “αριστεράς” όπου μετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, την εξέλεξαν ως εκπρόσωπο της ευρωομάδας στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.
Είναι πολύ θετικό που επιβραβεύεται η προσχώρηση μιας τέως δεξιάς και μακεδονομάχου στο προοδευτικό στρατόπεδο, μήπως όμως έτσι παραγκωνίζονται μορφές με διαχρονική παρουσία στην αριστερά και την οικολογία; Ή μήπως από την άλλη μένουν στην απέξω, άλλες ελπιδοφόρες μορφές του κινήματος, όπως ο Αλέξης Γεωργούλης; Ο οποίος στην τελική τι έχει να ζηλέψει από την Κουντουρά; Μήπως δεν είχε περάσει κι αυτός (λίγο πιο ξώφαλτσα από εκείνη είναι η αλήθεια) από τη ΝΔ παλιότερα ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, διαπραγματευόμενος ακόμα και φέτος την είσοδό του στο ευρωψηφοδέλτιό της; Μήπως δεν είναι εξίσου φωτογενής;
Το μόνο που μας παρηγορεί είναι πως οι επιτροπές του ευρωκοινοβουλίου είναι αρκετές και θα βρει κάθε αγωνιστής τη θέση που του αξίζει, αργά ή γρήγορα. Εξάλλου τέτοια που είναι η GUE εδώ και πολλά χρόνια, η Κουντουρά ίσως να είναι όντως κι από τις αριστερότερες διαθέσιμες επιλογές που υπήρχαν.
Θυμάστε τον ορυμαγδό που είχε ξεσηκωθεί μετά τις ευρωεκλογές του 2014, όταν το ΚΚΕ αποχώρησε από την εν λόγω ευρωομάδα; Πού να ήξεραν ότι έκτοτε θα έφτανε ένα βήμα πριν τη μετατροπή της σε νέα Κομιντέρν. Δε θα ήταν σήμερα μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα όλοι μαζί αντάμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ