13 Αυγ 2019

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση στις ΗΠΑ για τα πολύνεκρα φονικά

        

12-08-2019
Σε «ψυχικά διαταραγμένους ανθρώπους», επειδή… «τα όπλα δεν πατάνε τη σκανδάλη», απέδωσε ο Τραμπ τα φονικά που έγιναν πριν από λίγες μέρες σε Ελ Πάσο και Οχάιο, με τουλάχιστον 32 νεκρούς και 50 τραυματίες. Ανέφερε επίσης ότι θα προωθήσει «μέτρα» όπως η αύξηση της παρακολούθησης και του ελέγχου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η θανατική εκτέλεση των δραστών με συνοπτικές διαδικασίες.
Σε δηλώσεις που έκανε την Τετάρτη, λίγο πριν μεταβεί σε Τέξας και Οχάιο, είπε ότι «ανησυχεί» για την έξαρση δράσης «οποιασδήποτε ομάδας μίσους, είτε αφορούν την ανωτερότητα της λευκής φυλής είτε είναι αντιφασιστικές». «Είμαι πολύ ανήσυχος και θα κάνω κάτι γι’ αυτό!», προειδοποίησε με νόημα.
Παράλληλα, η Ένωση Πρακτόρων FBI ζήτησε από το Κογκρέσο να θεσπίσει νόμο που να χαρακτηρίζει «ομοσπονδιακό έγκλημα» την «εσωτερική τρομοκρατία», γενικά και αόριστα, αναφέροντας ότι το θέμα συνιστά πλέον «απειλή για τον αμερικανικό λαό και τη δημοκρατία».
Στο μεταξύ, οι εξελίξεις αναζωπύρωσαν ξανά την κουβέντα για τους όρους της εμπορίας και κατοχής όπλων στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο και της πρώιμης έναρξης της προεκλογικής περιόδου μπροστά στις κάλπες του 2020. Πίσω από τους υψηλούς τόνους και των Δημοκρατικών, γίνεται προσπάθεια να κρυφτούν οι ευθύνες για το πολυσύνθετο πρόβλημα της ένοπλης βίας και των συχνών μακελειών στις ΗΠΑ.
Σημειωτέον, το λόμπι των κατασκευαστών και εμπόρων όπλων, NRA, είναι από τους βασικούς χρηματοδότες και των δύο κομμάτων, ιδιαίτερα των Ρεπουμπλικάνων. Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες έγινε γνωστό ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2019 είχαμε στις ΗΠΑ από ένοπλες επιθέσεις πολιτών 247 νεκρούς και 979 τραυματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ