13 Αυγ 2019

Ύμνος εις την «ελευθερίαν διακινήσεως ιδεών» στα πανεπιστήμια, χωρίς άσυλο!



Γράφω σε μια φίλη που ξεσπάθωνε υπέρ της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου με μόνο κριτήριο την οξυμένη παραβατικότητα (για την οποία δεν υπήρχε κανένα άσυλο) σε ορισμένα από αυτά:

Όταν φέρνω αντιρρήσεις, όπως για το άσυλο, πάντα έχω κατά νου κάτι, που δεν είναι φαντασιώσεις ή ιδεοληψίες. Μακάρι να ήταν δηλαδή. Δυστυχώς η υποτίμηση γεγονότων σταδιακά οδηγεί στο να συνηθίσουμε την επερχόμενη κυριαρχία του τέρατος. Όλοι κάνουν πως… δεν τα πρόσεξαν ούτε αυτά, ούτε το τέρας του φασισμού που εξαπλώνεται φανερά και υφέρπωντας, σε όλη την Ευρώπη, ενώ πρόσεξαν λεπτομερώς τους δυστυχείς παρεμπόρους του ενός ευρώ και τα πρεζόνια, όχι όμως τους διακινητές!!!)



Ύμνος στην… ελευθερία!

Η πολωνική κυβέρνηση τίμησε βετεράνους συνεργάτες των Ναζί.



Υπό την αιγίδα του πρωθυπουργού Αντρέϊ Ντούντα έλαβε χώρα στη Βαρσοβία εκδήλωση τιμής σε βετεράνου - συνεργάτες των Ναζί κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τιμήθηκαν μέλη παραστρατιωτικής οργάνωσης τα οποία, σε συνεργασία με τα χιτλερικά στρατεύματα, πολέμησαν ενάντια στην Σοβιετική Ένωση στα τέλη του δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.



Η ελευθερία (των φασιστών) είναι κατοχυρωμένη από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τον ΟΗΕ και το Συμβούλιο της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το οποίο εξέδωσε και το γνωστό «αντικομουνιστικό μνημόνιο» εξίσωσης φασισμού – κομμουνισμού!




Άσυλο

Ας δούμε όμως πως εννοούν στην Πολωνία, αλλά και στην ΕΕ, την εξίσωση φασισμού – κομμουνισμού και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών στα πανεπιστήμια.

Εκεί δεν χρειάζεται ακαδημαϊκό άσυλο για να «προστατεύσουν» την ελεύθερη διακίνηση ιδεών αφού, όπως λένε όλοι, είναι «κατοχυρωμένη» από τους παραπάνω οργανισμούς, ΝΑΤΟ, ΕΕ κλπ!  



«… το Μάη του 2018, δυνάμεις της αστυνομίας εισέβαλαν σε αίθουσα διδασκαλίας του Πανεπιστημίου του Στετίνο και συνέλαβαν τον καθηγητή Γιέρζι Κόχαν με την «κατηγορία» ότι διοργάνωνε σεμινάριο για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Μαρξ»!






Εδώ, στην Ελλάδα, πως εννοούν κάποιοι την ελεύθερη διακίνηση ιδεών:

«Είναι απαράδεκτο το άσυλο να παρεμποδίζει τις διαλέξεις και την ελεύθερη διακίνηση, ελεύθερων ιδεών». Και τι ιδεών!



-Α. Γεωργιάδη: «σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν πας και πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή, στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο»!

-Κυρανάκης:«Οι κομμουνιστές σκότωναν Έλληνες»!



Εκτός αυτών, η νέα, χωρίς άσυλο, Νομική που ως τώρα ήταν άντρο των αναρχικών, πρέπει να στρωθεί στη δουλειά και να διατυπώσει συνταγματικά κατοχυρωμένη διάταξη με την οποία η αριστερά θα απαγορευτεί να πάρει ποτέ εξουσία!!! (Μ. Βορίδης, υπ. Γεωργίας).



Αυτές είναι… ιδέες! Τώρα θα μπορούν να είναι και μαθήματα της γνωστής  ΕΗΔ (Εθνικής Ηθικής Διαπαιδαγώγησης) του Μεταξά, της Χούντας και των ακροδεξιών εθνικιστών  και φασιστών, εκτός του στρατού, και στους φοιτητές - μη ξεχάσουμε να τους καλέσουμε!



Και τα κανάλια μη χάσουν…

Πως ανοίγει ο δρόμος της διακίνησης ιδεών του Άδωνη:



ΣΚΑΪ (11/8/2019, 07:54),

Αλεξ. Δεσποτόπουλος διεθνολόγος, τεκμηριώνοντας την   αναγκαιότητα της κατάργησης του ασύλου.:



 «Μπορούσε κάποιος, με ακραίες δεξιές ιδέες να πάει σε ένα πανεπιστήμιο, πριν μερικούς μήνες, ελεύθερα και να διατυπώσει τις απόψεις του; Δεν μπορούσε… δεν μπορούσε, δεν μπορούσε»(!) και άφησε να εννοηθεί ότι, τώρα θα μπορεί!!!

Εύγλωττη κατάφαση απ τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ με τη φράση «αυτό συζητάγαμε… αυτό λέγαμε και χθες»!!!!



Με την παραπάνω άποψη συμφωνεί και ο άγνωστος Εβραίος, οπαδός του αναφαίρετου δικαιώματος λόγου και ιδεών, ο οποίος απευθυνόμενος στον Χίτλερ ξανάγραψε, με τον τρόπο του, το ρητό που χρεώνεται στον Βολταίρο: «Διαφωνώ με όσα λες, αλλά θα αγωνιστώ μέχρι θανάτου στα κρεματόρια για να μπορείς να το λες»!




Διάβαζε και ερεύνα, τι το θες το άσυλο;



Να και μια ελεύθερη πράξη - πιλότος για το μέλλον των πανεπιστημίων που μόνο σκοπό έχουν να κάνουν μάθημα και έρευνα οι φοιτητές, χωρίς διαμαρτυρίες εντός και διατάραξη της κοινής ησυχίας: Το ΑΠΘ έχει συνάψει – με αντάλλαγμα το χρήμα και όχι τη διδασκαλία - σύμφωνο συνεργασίας (για «έρευνες») με τον ειδεχθέστερο φονικό πολεμικό μηχανισμό του πλανήτη; Ποιος είναι αυτός; Μα αυτός που βομβαρδίζει παντού! Το ΝΑΤΟ!






Τι να πει κανείς;



Στη δεκαετία του ’30 πληθώρα ήταν τα περιστατικά που οδηγούσαν στην επερχόμενη καταστροφή. Ο κόσμος όμως χαμογελούσε αδιάφορα, δεν ήθελε να ακούει «κακά νέα» και στη Γερμανία παραληρούσαν τα πλήθη που τα διαδοχικά διατάγματα του Χίτλερ τα απάλλαξε από κομμουνιστές, συνδικαλιστές, σοσιαλιστές, επαίτες, Ρομά, ανάπηρους, και φυσικά Εβραίους! Δεν κατάλαβαν ότι μετά ήταν η σειρά τους.  





ΥΓ. Το άσυλο έχει  κάνει τόσο «κακό» στην επιστημονική απόδοση των πανεπιστημίων ώστε να πιάσουν «πάτο» στις αποδόσεις τους λόγω της παραβατικότητας; Κυρίως να δούμε τα ιδρύματα εκείνα που γίνονταν παραβατικότητα. Έπιασαν πάτο κ. Γεωργιάδη;



Άσυλο και ΑΕΙ. Οι παγκόσμιες διακρίσεις καταρρίπτουν το επιχείρημα της υστέρησης λόγω ασύλου



Έξι από τα πανεπιστήμια των οποίων η παραβατικότητα είναι παρούσα με διάφορες μορφές με τρία εξ αυτών στα ύψη, βρίσκονται σε περίοπτη παγκόσμια και ευρωπαϊκή θέση! Ανάμεσα σε 12.000 πανεπιστήμια του κόσμου, με βάση κριτήρια πανεπιστημιακής απόδοσης και λειτουργίας, το ΕΚΠΑ κατατάσσεται στη 219η θέση, το ΑΠΘ στην 293η, το ΕΠΜ στη 382η, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στη 540 και το Πανεπιστήμιο Πατρών στη θέση 564! Η δε «πέτρα του σκανδάλου» για την κατάργηση του ασύλου, ΑΣΟΕ (Οικ. Πανεπιστήμιο) στο κύριο αντικείμενο σπουδών, Οικονομικής Επιστήμης και Χρηματοοικονομικής, καταλαμβάνει μεταξύ των 4.000 κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου, στα (πολλαπλά) στοιχεία αξιολόγησης,  τις θέσεις 151-200 παγκοσμίως! Αυτές τις θέσεις θα τις ζήλευαν πολλά πανεπιστήμια ανεπτυγμένων χωρών με τεράστια χρηματικά μέσα στη διάθεσή τους. Όσο για τα «ήσυχα» πανεπιστήμια της χώρας βρίσκονται μακράν πίσω!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ