Οι αρχές διερευνούν τη δολοφονία του λαϊκού ηγέτη Julio Gutiérrez Avilés, ο οποίος δέχτηκε επίθεση από ένοπλους άνδρες ενώ επέστρεφε στο σπίτι του στο χωριό (δήμος Campoalegre περιοχή Huila, στη νότια Κολομβία).
Οι συγγενείς του θύματος δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι ο Gutierrez ήταν πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Δράσης του χωριού El Esmero και πυροβολήθηκε όταν επέστρεψε από το Campoalegre.
ℹ️  Έως 20 εκατομμύρια pesos προσφέρονται από τις αρχές της Huila για πληροφορίες που θα βοηθούσαν στον εντοπισμό των υπεύθυνων για το έγκλημα.
Σύμφωνα με τις αρχές, όταν ο λαϊκός ηγέτης των αγροτών πήγαινε στο αγρόκτημα όπου ζούσε, δέχτηκε επίθεση από άγνωστα άτομα, που τον πυροβόλησαν επανειλημμένα προκαλώντας επί τόπου το θάνατό του.
ℹ️  Ένα τοπικό μέσο ενημέρωσης αναφέρει ότι «ο Χούλιο ήταν στην Campoalegre αναζητώντας τον Γραμματέα Σχεδιασμού του δήμου να κανονίσει κάποια εργασία με την κοινότητα όπου ανοίγονταν ένα μονοπάτι και, γύρω στο μεσημέρι, πήρε το δρομάκι για να γυρίσει πίσω και δολοφονήθηκε κοντά σε μια ρεματιά»
Ο Gutierrez δούλευε στις φυτείες καφέ, ήταν αναγνωρισμένος για τη δουλειά σαν κοινωνικός λειτουργός και ήταν επίσης μέλος και ιδρυτής της Ένωσης Αγροτών.

Η Lorena Sánchez, πρώην υποψήφια της λαϊκής συνέλευσης στην Huila, (ΣΣ|> Asamblea = κοινοτικό συμβούλιο) δήλωσε ότι η δολοφονία του Julio Gutierrez «είναι άλλη μια απόδειξη ότι η κυβέρνηση αυτή είτε δεν είναι ικανή είτε δεν ενδιαφέρεται να περιορίσει το κύμα δολοφονιών εναντίον ηγετών που επιδιώκουν να βοηθήσουν τις κοινότητές τους να τραβήξουν μπροστά».
✔️   Ο Julio Gutiérrez Áviles, 48 ετών, αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του στην κοινοτική δουλειά στην «πρωτεύουσα των ορυζώνων της Huila».
Convergencia Nacional por la Paz @COXPAZCOLOMBIA
@COXPAZ  Fue asesinado con arma de fuego Julio Gutiérrez Avilés presidente de la Junta de Acción Comunal de la vereda El Esmero, ubicada en Campoalegre, Huila. La víctima además era presidente de la Federación Departamental de la Acción Comunal del Huila.

Πηγή |> telesurtv.net