29 Ιουλ 2013

Συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ι.Ν. Θ. Γουλή


Συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ι.Ν. Θ. Γουλή



Η Περιφερειακή Αρχή της ΝΔ συνεχώς αποδεικνύει με την πολιτική πρακτική της ότι χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να εξυπηρετήσει τα μεγάλα συμφέροντα σε βάρος του λαού των Ιόνιων Νησιών. Όσα αποκαλύφθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Π.Σ. Ι.Ν. το Σάββατο 27/07/13 στην Κέρκυρα επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά αυτή την εκτίμηση:
1.  Ο Περιφερειάρχης ανέθεσε σε εταιρεία μέσω διαγωνισμού τη μελέτη για το λεγόμενο «Μεταφορικό Ισοδύναμο». Το κόστος της μελέτης είναι 70.000 ευρώ. Η μελέτη τελικά πρότεινε τρόπους θαλάσσιων συγκοινωνιών μεταξύ των μεγάλων νησιών του Ιονίου με επιδότηση των εφοπλιστών! Αμφισβητήθηκε από πολλούς Π.Σ. η εγκυρότητα και η χρησιμότητα της μελέτης και ο Περιφερειάρχης δεν την έβαλε για ψηφοφορία. Οι Π.Σ. της Λαϊκής Συσπείρωσης τονίσαμε ότι με αυτόν τον τρόπο ψάχνουν τρόπους να δώσουν και άλλες επιδοτήσεις στους εφοπλιστές. Υπογραμμίσαμε ότι η απελευθέρωση  και των θαλάσσιων συγκοινωνιών και η άρση του καμποτάζ χειροτέρεψε τη συγκοινωνία των νησιών και αύξησε κατακόρυφα το κόστος των εισιτηρίων. Η λύση είναι να παλέψει ο λαός για μείωση 50% των εισιτηρίων και για ενιαίο κρατικό φορέα που θα παρέχει σύγχρονες τακτικές και ασφαλείς θαλάσσιες συγκοινωνίες με φτηνά εισιτήρια.
Πάντως με τις 70.000 που κόστισε η μελέτη μπορούσαν να είχαν καθαριστεί τα λιμάνια του Αγίου Στέφανου Αυλιωτών και του Μαθρακίου.
2.   Στα τακτικά θέματα της ΝΔ υπήρχε θέμα για Μ.Π.Ε. Ιχθυοκαλλιέργειας στο Βαθύ Κασσιώπης. Στην συνεδρίαση αποκαλύφθηκε ότι ήρθε εκπρόθεσμα στο Π.Σ. άρα θεωρείται ότι η γνωμοδότηση του Π.Σ. είναι θετική. Ο Περιφερειάρχης και ο Πρόεδρος του Π.Σ. συνειδητά καθυστέρησανν την ΜΠΕ ούτως ώστε να εξυπηρετηθεί ο ιδιοκτήτης των ιχθυοκαλλιεργειών και να πάρει την άδεια που ζητάει για τον διπλασιασμό της θαλάσσιας έκτασης.

Είναι γνωστό ότι και αυτή η ιχθυοκαλλιέργεια έχει προκαλέσει μεγάλη μόλυνση στο θαλάσσιο περιβάλλον. Ο λαός των Ιόνιων Νησιών μπορεί και πρέπει να βγάλει τα πολιτικά συμπεράσματά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ