11 Ιουλ 2013

Συλλαλητήριο των ξενοδο- χοϋπαλλήλων για να μην καταργηθεί το επίδομα ανεργίας

Συλλαλητήριο των ξενοδο- χοϋπαλλήλων για να μην καταργηθεί το επίδομα ανεργίας
xenodox-airport
Ακόμη και αυτό το ισχνό επίδομα ανεργίας κινδυνεύει να καταργηθεί. Επί ποδός πολέμου οι ξενοδοχοϋπάλληλοι. Πορεία διαμαρτυρίας στο αεροδρόμιο.

Ικανοποιητική η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κέρκυρας. Η απεργιακή συγκέντρωση ξεκίνησε στις 11 το πρωί από τον κόμβο Δεσύλλα και στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο. Στο πλευρό των ξενοδοχοϋπαλλήλων, το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, το ΚΚΕ, οι οδηγοί των τουριστικών λεωφορείων ενώ συμμετοχή (αν και όχι μαζική) υπήρξε από τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους στο Δήμο.

Τι διεκδικούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι
Με τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση διεκδικείται να μην καταργηθεί το επίδομα ανεργίας για τους εποχικούς εργαζόμενους, η καταβολή των δεδουλευμένων οφειλών, η ακύρωση των ατομικών Συμβάσεων Εργασίας, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης.
Σύμφωνα μάλιστα με την ηγεσία του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, η εργοδοσία για να χτυπήσει την απεργία χρησιμοποιεί μια το καρότο και μια το μαστίγιο. Ορισμένοι μεγαλοξενοδόχοι προχώρησαν, παραμονές της απεργιακής κινητοποίησης, σε καταβολή μέρους των δεδουλευμένων οφειλών. Από την άλλη ασκούνται πρωτοφανείς πιέσεις και εκβιασμοί για να μην απεργήσουν.
Σε αυτή την αναμέτρηση οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας πάντως, δηλώνουν αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ