25 Ιουλ 2013

Ανακοίνωση της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ για την επίθεση της Χρυσής Αυγής σε μετανάστη

Ανακοίνωση της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ για την επίθεση της Χρυσής Αυγής σε μετανάστη

Την τραμπούκικη επίθεσηομάδας μπράβων τηςΧρυσής Αυγής σε βάροςπλανόδιου μικροπωλητή μετανάστη, καταγγέλλει ηΤομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ,καλώντας το ταξικό εργατικό κίνημα, τις λαϊκές οργανώσεις, σύσσωμο τον εργαζόμενο λαό να τους απομονώσει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Χθες βράδυ 24 Ιούλη, σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, ομάδα μπράβων της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε και ξυλοκόπησε άγρια πλανόδιο μικροπωλητή μετανάστη και στη συνέχεια τον πέταξε μέσα σε κάδο σκουπιδιών.

Η τραμπούκικη συμπεριφορά των παρακρατικών προκάλεσε την έντονη αντίδραση των διερχομένων που βρέθηκαν μπροστά εκείνη τη στιγμή, οι οποίοι έσπευσαν να βοηθήσουν τον κακοποιημένο μετανάστη.

Αποδεικνύεται, και από τη χθεσινή επίθεση, ο εγκληματικός χαρακτήρας των παρακρατικών της ναζιστικής αυτής συμμορίας, που πρέπει να απομονωθεί. Είναι θρασύδειλοι και επικίνδυνοι, χτυπούν ανυπεράσπιστους μετανάστες, θέλοντας να πείσουν την κοινή γνώμη ότι οι μετανάστες ευθύνονται για την ανεργία και τα λαϊκά προβλήματα. Ακολουθούν τα βήματα του Χίτλερ, που ενοχοποιούσε τους Εβραίους, για να βγάλει λάδι τα γερμανικά μονοπώλια και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους.

Αυτοί που εμφανίζονται ως "αντισυστημικοί" είναι τα χειρότερα μαντρόσκυλα του καπιταλιστικού συστήματος. Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, όπως και οι Γκοτζαμάνηδες, οι παρακρατικοί πρόγονοί τους, είναι ικανοί για κάθε έγκλημα, προκειμένου να προστατέψουν το καπιταλιστικό σύστημα που τους γεννά, τους εκτρέφει και τους βγάζει από τη ναφθαλίνη κάθε φορά που θέλει να χτυπήσει τις λαϊκές ελευθερίες και το εργατικό λαϊκό κίνημα.

Είναι τόσο το μίσος τους για τον εργαζόμενο λαό και τους αγώνες του, που όχι μόνο δε βγάζουν άχνα για την κατάργηση των ΣΣΕ για τις συνεχείς μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, για τα χαράτσια του λαϊκού εισοδήματος, αλλά και συστήνουν οι ίδιοι να γίνει όλη η Ελλάδα μια τεράστια Μανωλάδα. Έτσι έχουν στήσει δουλεμπορικά γραφεία που προμηθεύουν στους επιχειρηματίες εργαζόμενους με μισθούς πείνας.

Χαιρετίζουν τις απολύσεις στο Δημόσιο και προτείνουν ν’ αναλάβουν τα μαντρόσκυλα της Χρυσής Αυγής τη φύλαξη των σχολείων προκειμένου να πεταχτούν στο δρόμο οι σχολικοί φύλακες. Ακόμα, από τα έδρανα της Βουλής δεν παραλείπουν να κάνουν προτάσεις για φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, τη στιγμή που τα λαϊκά νοικοκυριά στενάζουν από τα χαράτσια και τη φοροληστεία.

Είναι ανεπιθύμητοι και το ταξικό εργατικό κίνημα, οι λαϊκές οργανώσεις, σύσσωμος ο εργαζόμενος λαός θα τους απομονώσει».

1 σχόλιο:

  1. Σύντροφε, Φίλιππα
    Καταρχή, δεν βρήκα mail σου, ή (συγγνώμη αν) δεν μπόρεσα να το εντοπίσω, και κατά συνέπεια είμαι αναγκασμένος να γράψω εδώ κάποιες επισημάνσεις μου για μερικές αναρτήσεις της Μποτίλιας που αναδημοσιεύτηκαν στο κατά τα άλλα ενδιαφέρον ιστολόγιό σου.
    Όπως σίγουρα γνωρίζεις, η ακολουθούμενη δεοντολογία και πρακτική στις αναδημοσιεύσεις αναρτήσεων είναι να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Ακόμα και στις αναδημοσιεύσεις των αναδημοσιεύσεων, εφόσον έχει γίνει έστω και μια μικρή επεξεργασία. Και αυτό επειδή ο συντάκτης του άθρου στην αρχική του μορφή μπορεί να διαφωνεί (με τις υπογραμμίσεις π.χ.) Η επεξεργασία (ή μη) φαίνεται αμέσως αν ανατρέξει κανείς στην πρωτότυπη πηγή.
    Να σημειώσω ότι οι αναδημοσιεύσεις της Μποτίλιας ποτέ δεν γίνονται απλά copy-paste. Στο 99% των περιπτώσεων έχουν δαπανηθεί ακόμα και μέρες, με υπογραμμίσεις, μαύρα γράμματα, εικόνες, σχόλια, αναζήτηση πινάκων και πληροφοριών για τους ζωγράφους, πίνακας περιεχομένων με link για εύκολη μετάβαση στα κεφάλαια.
    Βλέπε ομιλία Κουτσούμπα στη Λάρισα (στο word 5.218 λέξεις), ή άρθρα ΚΟΜΕΠ -που είναι όλα μακαρόνι: ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ. Νέο Τεύχος 4, 2013 (κείμενο που δεν βρίσκεται ακόμα σε ηλεκτρονική μορφή -στο word 2.950 λέξεις), Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ (στο word 5.218 λέξεις), ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (37 σελ. word, 9.681 λέξεις) κ.λπ.
    Έτσι, σε ό,τι αφορά εφτά (από όσο μπόρεσα να εντοπίσω) αναδημοσιεύσεις της Μποτίλιας, μόνο σε μία (Μποτίλια 18/7/2013. ΗΦΑΙΣΤΟΣ 18/7/2013 Έχει οράματα για τη γούνα μας) αναφέρεται η πηγη: Μποτίλια στον Ανεμο
    Για τις λοιπές έξι (6) είναι απαραίτητο να γίνουν παρακάτω διορθώσεις:

    1. Μποτίλια 21/7/2013. ΗΦΑΙΣΤΟΣ 24/7/2013
    Τσίπρας: Οι αυτοδιαχειριζόμενες αγορές βιζόν της Βουκουρεστίου (γουναράδικα) να πληρώσουν το ταξικό τους χρέος
    (Αναρτήθηκε από Φτερο στο Πελαγο)
    Δεν αναφέρεται Πηγή αναδημοσίευσης : Μποτίλια Στον Άνεμο

    2. Μποτίλια 1//5/2013. ΗΦΑΙΣΤΟΣ 23/7/2013
    Χτίζουμε τον παράδεισο της λαϊκής εξουσίας μας ή γκρεμιζόμαστε στην καπιταλιστική τους κόλαση
    Δεν αναφέρεται ΚΑΘΟΛΟΥ Πηγή αναδημοσίευσης: Μποτίλια Στον Άνεμο

    3. Μποτίλια 20/7/2013. ΗΦΑΙΣΤΟΣ 20/7/2013
    Ο καπιταλισμός δεν συμβουλεύει, εξοντώνει. Τον καπιταλισμό δεν τον ακούς, τον ανατρέπεις
    Να προστεθεί και η υποσημείωση:

    Ο τίτλος, η πτώτη αράδα του υπότιτλου
    και η διαμόρφωση του κειμένου
    είναι προσθήκη της Μποτίλιας Στον Άνεμο

    Δεν αναφέρεται Πηγή αναδημοσίευσης: Μποτίλια Στον Άνεμο από 902


    4. Μποτίλια 20/7/2013. ΗΦΑΙΣΤΟΣ 20/7/2013
    Συνεχίζονται τα βασανιστήρια των 150 εργατών στη Μανωλάδα
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 20/7/2013
    Αναρτήθηκε από Φτερο στο Πελαγο
    Να αναφερθεί Πηγή Αναδημοσίευσης: Μποτίλια Στον Άνεμο

    5. Μποτίλια, 19 Ιουλίου 2013. ΗΦΑΙΣΤΟΣ, 19/7/2013
    «Ευελιξία, μισθοί πείνας, ανεργία» το τρίπτυχο της «διάσωσης»
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 19/7/2013
    Να αναφερθεί Πηγή Αναδημοσίευσης: Μποτίλια Στον Άνεμο

    6. Μποτίλια 18/7/2013. ΗΦΑΙΣΤΟΣ 18/7/2013
    Κλέφτης Ποδηλάτων (1948): Το αριστούργημα. Δείτε την ταινία εδώ
    Αντί: Αναρτήθηκε από Φτερο στο Πελαγ

    Να αναφερθεί Πηγή Αναδημοσίευσης: Μποτίλια Στον Άνεμο

    Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

TOP READ