9 Αυγ 2013

ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Απεργούν στις 12 Αυγούστου


ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Απεργούν στις 12 Αυγούστου
Ανακοίνωση της Γραμματείας Κέρκυρας του ΠΑΜΕ για τα εργατικά ατυχήματα
Από την τελευταία απεργιακή συγκέντρωση στην Κέρκυρα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο
Σε απεργία καλούν τους εργαζόμενους της Κέρκυρας ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων και ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νησιού, τη Δευτέρα 12 Αυγούστου και σε συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο εργοστάσιο Δεσύλλα (κόμβος Γαρίτσας). Απόφαση για την απεργία έχει πάρει και το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.
«Οι ξενοδόχοι, οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις τους έχουν σκοπό να μας ξεκάνουν», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας. «Μειώνουν τους μισθούς με κάθε ευκαιρία και πληρώνουν όποτε τους γουστάρει. Εντείνουν τους ρυθμούς εργασίας και μειώνουν τον αριθμό των εργαζομένων. Τρομοκρατούν, απειλούν, εκβιάζουν και εξαναγκάζουν ακόμη και στην παραίτηση. Εκμεταλλεύονται σκληρά τους νέους με μισθούς 400 ευρώ.Κατάργησαν το επίδομα ανεργίας των εποχιακών» επισημαίνει και τονίζει πως εκατοντάδες εργαζόμενοι στον κλάδο του Τουρισμού θα κληθούν τον επόμενο χειμώνα να τα βγάλουν πέρα με φόρους και χαράτσια, να πληρώσουν για γιατρούς, φάρμακα και εξετάσεις χωρίς να λαμβάνουν πλέον το συγκεκριμένο επίδομα. Τέλος, ο Σύνδεσμος καλεί τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν το όπλο της απεργίας και να διεκδικήσουν:
  • Ανάκληση του νόμου που καταργεί το επίδομα ανεργίας.
  • Εξόφληση δεδουλευμένων και πάσης φύσεως οφειλομένων στους εργαζομένους.
  • Εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων και υπογραφή τοπικής συλλογικής σύμβασης.
  • Ακύρωση όλων των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων.
  • Δημόσιο - Δωρεάν αναβαθμισμένο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.
Την απεργία προετοιμάζουν με καθημερινές εξορμήσεις οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Κέρκυρα. Χτες η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ έδωσε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα που σημειώνονται σε μια σειρά κλάδους. Σε σχετική ανακοίνωση η Γραμματεία του ΠΑΜΕ αναφέρει:
«Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες εργατικών ατυχημάτων, που οδηγούν τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο, στα Κέντρα Υγείας, και δυστυχώς σε 4 περιπτώσεις το προηγούμενο διάστημα οι εργαζόμενοι βρήκαν άδικο θάνατο προσπαθώντας να βγάλουν το μεροκάματο». Οσον αφορά τις αιτίες που έχουν οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση η ανακοίνωση τονίζει: «Η εντατικοποίηση της δουλειάς, οι ανάγκες που δεν μπορούν να καλύψουν οι μισθοί πείνας, το κόψιμο των παροχών, οι απολύσεις, η ανταγωνιστικότητα που πρόβαλλαν τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου αλλά και το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, τόσα χρόνια έχοντας σαν θεό τους το κέρδος, φέρνουν και θα φέρνουν, τέτοια αποτελέσματα. Τα κέρδη τους είναι χτισμένα πάνω στο δικό μας ιδρώτα και το αίμα των εργατών, πάνω στα ερείπια των δικαιωμάτων και της ζωής μας. Τα εργατικά ατυχήματα στην πραγματικότητα είναι εργοδοτικά εγκλήματα», επισημαίνει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ και συμπληρώνει:
«Στο βωμό του κέρδους στον ιδιωτικό τομέα και στο όνομα των περικοπών στο Δημόσιο, δεν λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα, εντατικοποιείται η δουλειά, αναγκάζονται οι εργαζόμενοι να εκτελούν ακόμα και εργασίες άσχετες με την ειδικότητά τους. Ολα γίνονται για το κέρδος των μεγαλοεπιχειρηματιών. Οι εργαζόμενοι αποτελούν το καύσιμο για να δουλεύει η μηχανή του κεφαλαίου, που παράγει κέρδη».
«Ενα δρόμο έχει ο εργάτης για να δει άσπρη μέρα. Να συγκρουστεί με την πολιτική και το σύστημα του κεφαλαίου και να το ανατρέψει», σημειώνει το ΠΑΜΕ και καλεί τους εργαζόμενους στην απεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ