21 Απρ 2014

Η πολιτοφυλακή του Σλαβιάνσκ συνέλαβε τον ακροδεξιό Κρατ ως ύποπτο κατασκοπίας

 Η πολιτοφυλακή του Σλαβιάνσκ συνέλαβε τον ακροδεξιό Κρατ ως ύποπτο κατασκοπίας

Η πολιτοφυλακή του Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας συνέλαβε τον ακροδεξιό Ιρμα Κρατ,δήλωσε ο ηγέτης των δυνάμεων αυτοάμυνας της περιοχής Βιατσεσλάβ Πονομαριόφ. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, ο Κρατ ήρθε στο Σλαβιάνσκ υποδυόμενος τον δημοσιογράφο και συνελήφθη χθες, Κυριακή, ως ύποπτος κατασκοπίας και βασανιστηρίων και μέλος του εθνικιστικού κινήματος Δεξιός Τομέας. Έχει τεθεί υπό κράτηση σε κτίριο της τοπικής υπηρεσίας ασφαλείας, το οποίο νωρίτερα κατέλαβαν οι φιλορώσοι αυτονομιστές.

Χθες το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι τρεις άνθρωποι, δύο εκ των οποίων πολίτες του Σλαβιάνσκ, σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν, στη διάρκεια της ολονύκτιας ανταλλαγής πυροβολισμών στην πόλη. Φέρεται ότι στον τόπο της επίθεσης βρέθηκε έμβλημα του Δεξιού Τομέα.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την επίθεση ως προβοκάτσια, τονίζοντας ότι αυτή η ενέργεια αποδεικνύει την απροθυμία του καθεστώτος του Κιέβου να αφοπλίσει τους εθνικιστές και τους εξτρεμιστές.

Πηγή: Ria Novosti μέσω "Η Ρωσία τώρα"

Λαβρόφ: Οι Αρχές του Κιέβου κάθονται με τα χέρια σταυρωμένα


Σε σημερινές δηλώσεις του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ υπογραμμίζει ότι οι ουκρανικές Αρχές δεν κάνουν απολύτως τίποτα για την ομαλοποίηση της κατάστασης στη χώρα. «Η συμφωνία που επετεύχθη στη Γενεύη πρώτ' απ' όλα δεν τηρείται από αυτούς που έχουν την εξουσία στο Κίεβο», είπε χαρακτηριστικά ο Λαβρόφ και πρόσθεσε: «Όλα δείχνουν ότι οι Αρχές του Κιέβου δεν είναι σε θέση να ελέγξουν τους εξτρεμιστές – ή δεν θέλουν να τους ελέγξουν. Το κυριότερο τώρα είναι να αποφευχθεί κάθε είδους βία στην Ουκρανία».

Ο αφοπλισμός των ένοπλων ομάδων «είναι ο πρώτος όρος στη συμφωνία της Γενεύης, η πρώτη προϋπόθεση. Μας ανησυχεί το γεγονός ότι αντί να αναλαμβάνουν την ευθύνη για την κατάσταση, το Κίεβο και οι δυτικοευρωπαϊκές χώρες επιχειρούν να ρίξουν το φταίξιμο στη Ρωσία» ανέφερε ο Λαβρόφ και συνέχισε: «Η πολιτική που ασκούν αυτοί που σκόπιμα υποκινούν εμφύλιο πόλεμο, προφανώς ελπίζοντας στην πυροδότηση αιματηρών συγκρούσεων, είναι εγκληματική».

«Η εκτέλεση άοπλων ανθρώπων τη νύχτα του Πάσχα είναι εντελώς αδικαιολόγητη» υπογράμμισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ αναφερόμενος στα γεγονότα του Σλαβιάνσκ. «Η Ουάσινγκτον, αντί για τελεσίγραφα και απειλές κυρώσεων, θα πρέπει να συνειδητοποιήσει πλήρως το μέγεθος της ευθύνης της για τους ανθρώπους που έχουν στα χέρια τους την εξουσία στο Κίεβο» σημείωσε ο Λαβρόφ και κατέληξε: «Οι προσπάθειες για απομόνωση της Ρωσίας δεν έχουν απολύτως καμία προοπτική και είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν».
Πηγή: Itar-Tass μέσω "Η Ρωσία τώρα"
Βίντεο: Άλλος συληφθέντας από τις επιθέσεις του Πάσχα στο Σλαβιάνσκ, ομολογεί πως είναι μέλος του "Δεξιού τομέα" (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την μετάφραση του google από το ρεπορτάζ εδώ, και θα βγάλετε κάποια άκρη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ