21 Απρ 2014

Τα λαμόγια της Χούντας

 Τα λαμόγια της Χούντας



Τα παραπάνω είναι μερικά τυχαία - περσινά - σχόλια χρυσαυγιτών για την "εθνοσωτήριο" 21η Απρίλιου και τη Χούντα. Επειδή, λοιπόν η επανάληψη κάνει καλό, δημοσιεύω και φέτος ορισμένα αποκαλυπτικά στοιχεία, για τα λαμόγια της Χούντας.


Ο ίδιος ο Σάββας Κωνσταντόπουλος, υμνητής και προπαγανδιστής της Χουντας έγραψε: «Λυπούμαι, διότι είμαι υποχρεωμένος να μνημονεύσω και ένα άλλο εκτάκτως λυπηρόν φαινόμενον. Ενεφανίσθη και αναπτύσσεται μία νέο-φαυλοκρατία (ατομικά ρουσφέτια, προσωπικαί εξυπηρετήσεις, τακτοποιήσεις συγγενών, ατομική προβολή κοκ)». Τα ρουσφέτια και οι εξυπηρετήσεις σε συγγενείς των στελεχών της Χούντας έπεφταν βροχή. 

Τα μεγαλύτερα όμως σκάνδαλα αφορούσαν τις οικονομικές συμβάσεις της Χούντας με ντόπια και ξένα μονοπώλια. Γνώστες είναι οι συμβάσεις με την πολυεθνική Lipton, η σύμβαση της Εγνατίας κ. α. Πασίγνωστο επίσης είναι το σκάνδαλο των κρεάτων.

Ένα παράδειγμα, για τον ίδιο τον Παπαδόπουλο: Ο δικτάτορας ξεκίνησε το 1967 με μισθό 7.900 δραχμές και έφτασε στο τέλος της δικτατορίας να δηλώνει εισοδήματα πάνω από 4.000.000 δραχμές!!  Είχε αποκτήσει επίσης τρία πολυτελή διαμερίσματα και μια βίλα που του χάρισε ο Ωνάσης. Το δημόσιο επίσης πλήρωνε κάθε μήνα 300.000 δραχμές για το φωτισμό της βίλας του και άλλες 300.000 δραχμές τη μέρα (!!!!) για την ασφάλεια του αρχί-Χουντικού!!

Διάβασε ακόμα:
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ