24 Μαΐ 2014

Με την κουκούλα του χαφιέ στο …διαδύκτιο!

Με την κουκούλα του χαφιέ στο …διαδύκτιο!


24/05/2014

Πριν αρκετά χρόνια, την εποχή του “Ελληνικού Κινηματογράφου”, περίοπτη θέση στις ταινίες είχε η φιγούρα του χαφιέ, προδότη, προβοκάτορα, ριψάσπιδου “πατριώτη” που υπηρετούσε πιστά τους κατακτητές. Τον έδειχναν να “χώνεται” με ύπουλο τρόπο ακόμα και στις αντάρτικες ομάδες για να προβοκάρει και να δημιουργήσει αμφιβολίες για την εντιμότητα, την γεναιότητα και την ακεραιότητα του αντάρτη που θεωρούσε επικίνδυνο για τα αφεντικά του. Του αντάρτη που δεν έμενε μόνο στην ανάγκη της απελευθέρωσης από τον Γερμανό – Ιταλό κατακτητή, αλλά μιλούσε για λαοκρατία – λαϊκή εξουσία.

Τέτοιοι χαφιέδες συνέχισαν να υπάρχουν σε όλες τις μεταπολεμικές περιόδους, του εμφυλίου, των μετεμφυλιακών κυβερνήσεων, της χούντας των συνταγματαρχών, των ασφαλιτών της μεταχουντικής περιόδου και πάντα ήταν κατά των μελών και στελεχών του ΚΚΕ.

Παράλληλα με τους κλασικούς χαφιέδες λειτουργούσαν και οι οπορτουνιστές που προσπαθούσαν λυσσασμένα να διαλύσουν το ΚΚΕ, δημιουργόντας διάφορες διασπάσεις, ξερνώντας λάσπη και βρωμιές ή βγάζοντας τάχα διάφορες “ειδήσεις” για διασυνδέσεις του Κόμματος με επιχειρηματικά συμφέροντα.

Γιατί το κάνανε αυτό και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο, άλλοτε πιό έντονα και άλλοτε πιό χαλαρά όλοι, από τους ακροδεξιούς μέχρι τους “αριστερούς” που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια; Γιατί οι κομμουνιστές μιλούσαν και μιλάνε για την ανάγκη αλλαγής της εξουσίας και όχι των διαχειριστών της, γιατί μιλάνε για λαϊκή εξουσία, λαϊκή οικονομία. Για κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, για σταμάτημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Σήμερα…
Σήμερα την εποχή των χαφιέδων του καναπέ και του πληκτρολογίου συνεχίζεται με άλλους τρόπους η επίθεση κατά του κόμματος, η παραπληροφόρηση, η διαστρεύλωση των θέσεων του ΚΚΕ και η προσπάθεια να αμφισβητήσουν, οι φίλοι και οι ψηφοφόροι του κόμματος, τις αποφάσεις, τις εκτιμήσεις του κόμματος, για τους ίδιους ακριβώς λόγους.

Σήμερα που σάπισε το σύστημα που υπηρετούν εμφανίζεται ο νεοκουκουλοφόρος, ονομάζεται “Παναγιώτης Παπαδόπουλος” και ζητάει από τους φίλους του ΚΚΕ να κρατήσουν τις ιδεολογικές “ρίζες τους”, αλλά …να μην ακούσουν την απόφαση του ΚΚΕ για την δεύτερη Κυριακή των εκλογών, να γίνουν δηλαδή προδότες των λόγων που τους οδήγησαν να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και να ψηφίσουν το “λιγότερο κακό”, τον οπορτουνισμό, που θα διώξει τον έναν κακό και θα φέρει τον άλλον, που θα αλλάξει τα ρούχα του ο Μανωλιός και δεν θα βάλει καινούρια αλλά θα τα βάλει αλλιώς.

Σήμερα λοιπόν ο ανώνυμος χαφιές κουκουλοφόρος που εμφανίζεται με το όνομα “Παναγιώτης Παπαδόπουλος” στο site “Ηλιούπολη για Όλους” απευθύνεται με “άρθρο” του, που έχει τίτλο “Φίλε του ΚΚΕ”, σε αυτούς που ψηφίσαν και στήριξαν το ΚΚΕ στις εκλογές της περασμένης Κυριακής και τους ζητάει να μην ακούσουν την ξεκάθαρη και χωρίς κωλοτούμπες φωνή του ΚΚΕ που τους λέει ότι δεν μπορείς την μία Κυριακή να μην ψηφίζεις τους ευρωλάγνους συνδυασμούς των άλλων παρατάξεων, γιατί είναι ίδιοι και απαράλλακτοι χωρίς καμία διαφορά μεταξύ τους (αποδεικνύεται από τις θέσεις που παίρνουν κατά καιρούς σε βασικά θέματα, με τα ήξεις αφήξεις και τις αερολογίες για καλύτερους διαχειρηστές κλπ). Να αλλάξει και να γίνει ανακόλουθος. Να λέει άλλα τη μία φορά και άλλα την άλλη. Να γίνει δηλαδή σαν την μούρη τους, οπορτουνιστής και προδότης.

Α! ρε Χαφιεδόπουλε Οπορτουνιώτη, όπως θα έπρεπε να λέγεσαι, Ολυμπιονίκη της ενόργανης, κρίνεις τους κομμουνιστές και τους φίλους τους από την δική σου μούρη.

Πες μου τι διαφορά έχεις από τους νεοναζί κουκουλοφόρους του διαδυκτίου, που ξερνάνε χολή για το ΚΚΕ και τους ψηφοφόρους του;

Ρωτάω γιατί όπως κι αν την κάνεις την βρωμιά, δεν παύει να είναι βρωμιά.

Βρες μου ένα λόγο για να έρθει κάποιος και να ψηφίσει τον “εκλεκτό σου”, εκτός από την ευκαιριακή (opportunity) επιλογή της πιθανής αρπαχτής (μια θεσούλα οχτάμηνη στο Δήμο) ή μια σακούλα με τρόφιμα;

Το λέω γιατί δεν υπάρχει τίποτα άλλο να κερδίσει αυτός που θα ξεπουληθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ