14 Μαΐ 2014

Ελικόπτερο του ΟΗΕ σε στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των Ρωσόφωνων (video)

Ελικόπτερο του ΟΗΕ σε στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των Ρωσόφωνων (video)


14 Μαΐου
16:292014
Αναστάτωση και προβληματισμό έχει προκαλέσει στους κόλπους των Ηνωμένων Εθνών το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα και δείχνει ένα ελικόπτερο με το λευκό χρώμα και το έμβλημα του οργανισμού να συμμετέχει στην επιχείρηση του ουκρανικού στρατού κατά των αυτονομιστών στο Ντονέτσκ.
Σε ερώτηση για τη θέση του ΟΗΕ όσον αφορά τη χρήση στρατιωτικού υλικού με το έμβλημα του ΟΗΕ σε μη ειρηνευτική αποστολή το γραφείο του ΓΓ του Οργανισμού απάντησε ότι τυχόν τέτοια χρήση παραβιάζει τους κανόνες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
«Είναι ευθύνη των κρατών που συνεισφέρουν στρατεύματα (Troop Contributing Countries) και προσφέρουν εξοπλισμό σε ειρηνευτικές αποστολές να αφαιρούν όλα τα εμβλήματα του ΟΗΕ όταν αυτός ο εξοπλισμός επαναπατρίζεται ή δεν χρησιμοποιείται πλέον για επίσημη αποστολή του Οργανισμού» ήταν η απάντηση που έδωσε εκπρόσωπος του Μπαν Κι Μουν στο Russia Today. 
Ήδη ο ΟΗΕ είναι σε επαφή με τις ουκρανικές αρχές προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ. Το βίντεο μετέδωσε το LifeNews υποστηρίζοντας ότι τα πλάνα τραβήχτηκαν κοντά στο Κραματόρσκ.


Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ