14 Ιουλ 2014

Τα ζόρια της «Ίσκρα» και η ταύτισή της με την κυβέρνηση

 Τα ζόρια της «Ίσκρα» και η ταύτισή της με την κυβέρνηση

Του Μιλτιάδη Κόκκινου

Κατανοούμε απόλυτα τα ζόρια που αντιμετωπίζει η δήθεν «αριστερή» «Ίσκρα» του Λαφαζάνη από το γεγονός ότι η όλη ιστορία με το δημοψήφισμα και τον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ αποκάλυψε για μια ακόμη φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο αποδέχεται όλο το ευρωενωσιακό πλαίσιο απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης της Ενέργειας, αλλά κάνει ό,τι μπορεί για να υπονομεύσει τους αγώνες των εργαζομένων και κυρίως την προοπτική αυτοί οι αγώνες να χειραφετηθούν από τις συμπληγάδες της κυβερνητικής εναλλαγής «εντός των τειχών» και να αποκτήσουν πραγματικά ριζοσπαστικό και ανατρεπτικό προσανατολισμό.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

Το ΚΚΕ, ως όφειλε, έθεσε ως περιεχόμενο ενός πιθανού δημοψηφίσματος, αλλά και ως περιεχόμενο διεκδίκησης και πάλης, την ανάγκη να καταργηθούν όλοι εκείνοι οι νόμοι που έχουν υλοποιήσει τις κατευθύνσεις της ΕΕ για την απελευθέρωση και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, αρνούμενο να υπερασπιστεί τη σημερινή ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ που έχει κόψει το ρεύμα σε χιλιάδες νοικοκυριά, έχει εκτοξεύσει την τιμή του ρεύματος και έχει τσακίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων στη ΔΕΗ.

Τι λέει επ’ αυτού η «Ίσκρα» σε πρόσφατο άρθρο:

«Το ΚΚΕ αντ’ αυτού και αφού η σχετική πρωτοβουλία ανελήφθη από άλλο κόμμα, αντί να την υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή, έσπευσε να διαχωρισθεί, προτείνοντας για δημοψήφισμα έξι από κοινού νόμους (!), συμπεριλαμβανομένου και αυτού της "μικρής" ΔΕΗ, αρχής γενομένης από το 1990, πριν 25 χρόνια(!), που αφορούσαν από την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας μέχρι τις μετοχοποιήσεις της ΔΕΗ...».


Με λίγα λόγια η «Ίσκρα» θεωρεί εξωφρενικό να τίθεται από τη μεριά του ΚΚΕ ως αίτημα η κατάργηση των νόμων της απελευθέρωσης, πέρα από εκείνο για τη «μικρή ΔΕΗ». Αυτό μάλλον αποδεικνύει πώς εννοούν οι «αριστεροί» της «Ίσκρα» τα περί «δημόσιας ΔΕΗ»: Δημόσια στα λόγια, ιδιωτικοποιημένη στην πράξη και μέσα στη ζούγκλα της ευρωενωσιακής αγοράς.

Παρακάτω λένε:

«Διότι αν προχωρούσε ένα τέτοιο δημοψήφισμα με αντικείμενο το νόμο για τη "μικρή" ΔΕΗ, το οποίο κατά πάσαν πιθανότητα θα το έχανε πανηγυρικά η κυβέρνηση, θα ματαιωνόταν ο τεμαχισμός και η πώληση της ΔΕΗ και θα εδέχοντο ένα βαρύτατο πλήγμα, στην καρδιά τους, τα μνημόνια, η κυβέρνηση και φυσικά οι κοινοτικές διαδικασίες απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας, στο όνομα της οποίας ψηφίστηκε ο νόμος της"μικρής" ΔΕΗ».

Αυτό και αν είναι κοροϊδία. Αφού «καταπίνουν αμάσητους» όλους τους ευρωενωσιακούς νόμους της απελευθέρωσης, μετά μιλάνε για πλήγμα στις κοινοτικές διαδικασίες. Και όλα αυτά μάλιστα τη στιγμή που η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στοιχήθηκε πίσω από την ηγεσία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, η οποία αφού πρώτα υπονόμευσε την επιτυχία της απεργίας και άφησε τους εργαζόμενους απροετοίμαστους στην κυβερνητική επιστράτευση, στη συνέχεια απέρριψε την πρόταση του ΠΑΜΕ για νέα απεργία. Μιλάμε για τέτοιο «ανένδοτο» αγώνα εναντίον της κυβέρνησης και τέτοια συμβολή στη λαϊκή οργάνωση και πάλη!

Το καλύτερο όμως οι της «Ίσκρα» το φυλάνε για το τέλος γράφοντας:

«Γιατί το ΚΚΕ επέμενε μέχρι τέλους, ακόμα και την τελευταία ώρα στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, να θέλει να αθροίζεται μεν, αλλά γενικώς και αορίστως, στο δημοψήφισμα, επιμένοντας, όμως, μέχρι τέλους ότι έχει "διαφορετική" πρόταση για το περιεχόμενο του και προτείνει "διαφορετικό" ερώτημα στο δημοψήφισμα...»

Επί της ουσίας η «Ίσκρα» αποδέχεται όλη την κυβερνητική επιχειρηματολογία για την απόρριψη του δημοψηφίσματος, παραγνωρίζοντας το προηγούμενο της Συνθήκης της Λισαβόνας, όπου έγινε η συζήτηση για το δημοψήφισμα, αν και οι προτάσεις των κομμάτων ήταν τελείως διαφορετικές.

Και εις ανώτερα παιδιά! Επειδή το ΚΚΕ σας χαλάει τη σούπα και αποκαλύπτει την υποκρισία ιδιαίτερα της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ που γίνεται πλυντήριο, όπως και όλος ο ΣΥΡΙΖΑ, των διαφόρων στελεχών της κεντροαριστεράς και των διαφόρων παζαριών στις πλάτες του λαού, τότε δανείζεστε επιχειρήματα ακόμη και από την κυβέρνηση, για να επιτεθείτε στο ΚΚΕ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ