14 Μαΐ 2015

ΟΥΚΡΑΝΙΑ Το αίμα ρέει εν μέσω παζαριών των ιμπεριαλιστών

ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Το αίμα ρέει εν μέσω παζαριών των ιμπεριαλιστών


ΓΚΟΡΛΟΦΚΑ.--
Ενώ το αιματοκύλισμα του ουκρανικού λαού συνεχίζεται, φουντώνει και η υποκρισία της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου, ότι δήθεν πασχίζει για την τήρηση της συμφωνίας εκεχειρίας του Μινσκ. Οι βομβαρδισμοί στις επαρχίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ είναι καθημερινοί και το βράδυ της Τρίτης χτυπήθηκαν στην πόλη Γκορλόφκα, κοντά στο Ντονέτσκ, 2 σχολεία, ένας παιδικός σταθμός και ένα σπίτι όπου βρήκαν το θάνατο 3 παιδιά της οικογένειας Κονοπλιόφ.
Την ίδια ώρα, από το Βερολίνο όπου βρίσκεται για διήμερη επίσκεψη, ο Ουκρανός Πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο δηλώνει όλο στόμφο ότι πασχίζει για την ειρήνευση στο Ντονμπάς και ότι η πολιτική διαδικασία, η οικονομική και η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κατάστασης θα ξεκινήσουν όταν εφαρμοστεί πλήρως η εκεχειρία. Στη συνάντηση που είχε χτες με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, ισχυρίστηκε ότι υπάρχει πρόοδος, αλλά κατηγόρησε την άλλη πλευρά ότι παραβιάζει αυτή τη συμφωνία. Η Μέρκελ επίσης δήλωσε ότι θα συνεχίσει την πλήρη στήριξη της Ουκρανίας και ότι οι σχέσεις των δύο χωρών (βλέπε κυβερνήσεων) είναι εξαιρετικές.
Επίσης ο πρωθυπουργός της ουκρανικής αντιδραστικής κυβέρνησης Αρσένι Γιάτσενιουκ πραγματοποίησε συνάντηση στο Παρίσι με τον Φρανσουά Ολάντ, όπου, όπως ανακοινώθηκε, συμφωνήθηκε το φθινόπωρο να γίνει στη γαλλική πρωτεύουσα συνδιάσκεψη για επενδύσεις στην Ουκρανία.
Οι συναντήσεις αυτές γίνονται στον απόηχο της προχτεσινής επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι στη Ρωσία, όπου συναντήθηκε στο θέρετρο του Σότσι με τον ομολόγό του Σεργκέι Λαβρόφ και το Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, με κύριο αντικείμενο την κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία, αλλά όχι μόνο. Σε αυτήν τη συνάντηση, για την οποία ενημερώθηκε αναλυτικά ο Ουκρανός Πρόεδρος από τον Κέρι, διαπιστώθηκε η διάθεση να κρατηθούν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας, ενώ οι αντιθέσεις μένουν ανοιχτές επίσης. Κατά τα άλλα, η ουκρανική πλευρά εμφανίζεται ικανοποιημένη για το ότι ο Κέρι εξάρτησε την ενδεχόμενη άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας από την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ, ενώ και η ρωσική πλευρά σημειώνει ως θετική την παρατήρηση που αποδίδει στον Κέρι, ότι η κυβέρνηση του Κιέβου δεν πρέπει να επιμείνει στην πρόθεση να επανακαταλάβει το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, κάτι που θα επιδεινώσει την κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ