14 Ιουν 2015

ΚΕΡΚΥΡΑ-«Ξορκίζουν» τη δεματοποίηση στο Τεμπλόνι-ας προσεχαν οταν ψηφιζαν



xyta2Eνώ το τελευταίο κύτταρο του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου… «πνέει τα λοίσθια» και η δημοτική αρχή, ελλείψει εναλλακτικού πλάνου, φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει τη λύση της δεματοποίησης των απορριμμάτων στην συγκεκριμένη περιοχή, φέρνοντας το θέμα σε μια εκ των προσεχών συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, οι κάτοικοι κορυφώνουν τις αντιδράσεις και προχωρούν σε Λαϊκή Συνέλευση.
Σε ιδιαίτερα οξύ μάλιστα τόνο η ανακοίνωση του συλλόγου κατοίκων Τεμπλονίου κάνει λόγο για «εγκληματική απόφαση των τοπικών παραγόντων να συνεχίσουν την χρήση του χώρου για την δεματοποίηση των απορριμμάτων».
Η λαϊκή συνέλευση έχει οριστεί για την προσεχή Κυριακή στις 7 μ.μ. στο χώρο της χωματερής όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και γίνεται σε συνεργασία με συλλογικότητες των όμορων περιοχών και συγκεκριμένα τις Επιτροπές Αγώνα Πουλάδων και Λιβάδι Ρόπα, τους Συλλόγους Γιαννάδων, Μαρμάρου, Βάτου, Κοκκινίου, Κυράς Χρυσικού, Πουλάδων, τα Τοπικά Συμβούλια Βάτου, Κοκκινίου, Αγίου Ιωάννη, Γιαννάδων, καθώς και την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Κέρκυρας, το Δίκτυο Ecocorfu-Οικοκέρκυρα και τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος.
Σκοπός κατά τους διοργανωτές, η «ενημέρωση όλων για την πολυετή επιβάρυνση της ευρύτερης περιοχής από την κακή λειτουργία της χωματερής με επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων».
Αναμένεται να παρευρεθεί η ενδοκρινολόγος, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ελένη Κούστα, η οποία θα μιλήσει σχετικά με την «Επίδραση της περιβαλλοντικής ρύπανσης στο ορμονικό σύστημα του ανθρώπου» καθώς και ο Γεωλόγος Χρήστος Μηλίγκος.
Στο κάλεσμα της Λαϊκής Συνέλευσης τονίζεται ότι, «επειδή η προστασία του περιβάλλοντος είναι η ύψιστη βαθμίδα πολιτισμού και αποτελεί χρέος όλων μας να αντιδρούμε σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισής του, καλείται κάθε κερκυραία-ος να συμμετάσχει παίρνοντας θέση σε ένα τόσο σπουδαίο ζήτημα που ταλανίζει χρόνια ολόκληρο το νησί και δυστυχώς έχει δυσάρεστες επιπτώσεις στη ζωή όλων των Κερκυραίων».

(φωτο αρχειου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ